Κατάλογος
Κατάλογος

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

29.05.2021 01:05

Οι υδραυλικοί αποσβεστήρες διευκολύνουν τη λειτουργία του ενεργού δειγματολήπτη αέρα

Οι απαιτήσεις περιβαλλοντικής παρακολούθησης της ασηπτικής επεξεργασίας στη φαρμακευτική βιομηχανία και την υγειονομική περίθαλψη γίνονται όλο και πιο απαιτητικές. Για να παρέχει στα εργαστήρια ένα νέο χρυσό πρότυπο στην παρακολούθηση και δειγματοληψία του ενεργού μικροβιολογικού αέρα, η βρετανική εταιρεία Pinpoint Scientific ανέπτυξε ένα καινοτόμο σύστημα. Για ανώτερο χειρισμό το ImpactAir-140 είναι πλέον εξοπλισμένο με υδραυλικούς αποσβεστήρες που παρέχονται από την ACE Fabreeka UK.

Η Pinpoint Scientific Ltd. σχεδιάζει και κατασκευάζει μια σειρά από υψηλής ποιότητας προϊόντα παρακολούθησης μικροβιακού περιβάλλοντος για φαρμακευτικά καθαρά δωμάτια και άλλα εξαιρετικά ελεγχόμενα περιβάλλοντα. "Είμαστε μια εταιρεία με γνώμονα την τεχνολογία και πιστεύουμε ακράδαντα στη συμμετοχή των πελατών μας σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης, ώστε να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα μας ανταποκρίνονται στις ακριβείς απαιτήσεις τους. Οι δειγματολήπτες αέρα και επιφάνειας που διαθέτουμε αναπτύχθηκαν με τη συμμετοχή δύο ή των μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών στον κόσμο", δηλώνει ο Gethin Jones, διευθύνων σύμβουλος της παγκοσμίως δραστηριοποιούμενης επιχείρησης που εδρεύει στο Bridgend της Ουαλίας, κοντά στο Κάρντιφ του Ηνωμένου Βασιλείου. Ερωτηθείς σχετικά με τις ιδιότητες του ImpactAir-140, ο ίδιος ανατρέχει στην εξέλιξη και λέει ότι η εταιρεία θεώρησε ότι ήταν καιρός να επικαιροποιηθεί η επιλογή των μετρητών αέρα 140 mm Slit-to-Agar. Δεδομένου ότι η Pinpoint Scientific πιστεύει στην ανάπτυξη μόνο των καλύτερων προϊόντων ποιότητας και επιδόσεων, το ImpactAir διαθέτει έναν ολόκληρο κατάλογο πλεονεκτημάτων έναντι των πλησιέστερων ανταγωνιστών. Η κατασκευή από ανοξείδωτο ατσάλι δεν αποβάλλει σωματίδια, προσφέρει εξαιρετικά χαμηλές δονήσεις και διαθέτει τροφοδοσία γενικής χρήσης με κατανάλωση ισχύος μικρότερη από 50 Watt, ενώ καθιστά εύκολη τη λειτουργία με μια μεγάλη ευδιάκριτη οθόνη αφής και μια επιλογή τηλεχειριστηρίου. Πλήρως επικυρωμένο σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14698 για φυσική και βιολογική απόδοση, το σύστημα μπορεί να εξοπλιστεί με μια σειρά αξεσουάρ και εξακολουθεί να διαθέτει μόνο το μισό αποτύπωμα και 4 kg λιγότερο βάρος από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του. Το σημαντικότερο είναι ότι, σε αντίθεση με οποιονδήποτε άλλο δειγματολήπτη του είδους του, διαθέτει ένα ενσωματωμένο σύστημα που παρακολουθεί και ρυθμίζει συνεχώς την απόσταση μεταξύ της εισόδου και της επιφάνειας άγαρ, ένας παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει σημαντικές διακυμάνσεις στην απόδοση άλλων δειγματοληπτών. Συμπερασματικά, οι χρήστες του ImpactAir εργάζονται με υψηλότερη απόδοση δειγματοληψίας σε σύγκριση με τα όργανα αναφοράς και τον πλησιέστερο ανταγωνιστή, καθιστώντας τον το νέο χρυσό πρότυπο για την παρακολούθηση και τη δειγματοληψία σε εργαστηριακά περιβάλλοντα κατηγορίας A έως D.

Προκειμένου να κάνουν όσο το δυνατόν πιο εύκολη την καθημερινή εργασία σε περιβάλλοντα καθαρού χώρου εργαστηρίων στον τομέα των τροφίμων υψηλής ποιότητας ή της ιατρικής τεχνολογίας, καθώς και στη φαρμακευτική βιομηχανία, οι σχεδιαστές της Pinpoint Scientific δημιούργησαν μια μοναδική λύση που έχει μελετηθεί μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Κατά την αναζήτηση εξαρτημάτων υψηλής ποιότητας και ενώ εργάζονταν για τη βελτίωση της λειτουργίας του καπακιού με μια ποιοτική λύση για τον έλεγχο της γραμμικής κίνησης, οι μηχανικοί ήρθαν σε επαφή με την Applied Automation, έναν από τους διανομείς της ACE Fabreeka UK. Αφού εξέτασαν όλες τις απαιτήσεις και τις επιθυμίες τους, ο μηχανικός πεδίου τους πρότεινε υδραυλικούςαποσβεστήρες.

Υδραυλικοί αποσβεστήρες γεμάτοι με ειδικό λάδι για μια ειδικήλύση

Ο Wyn Gordge, Area Manager της ACE Fabreeka UK, περιγράφει την αρχική κατάσταση: "Έχουμε συχνά συνεργαστεί με επιτυχία με τον διανομέα μας Applied Automation, και σε αυτή τη μελέτη περίπτωσης η συνεργασία οδήγησε γρήγορα στο επιθυμητό αποτέλεσμα και για την Pinpoint Scientific" Το αποφασιστικό σημείο για τη χρήση υδραυλικών αποσβεστήρων ήταν το αίτημα του πελάτη να ανοίγει το καπάκι του δειγματολήπτη χωρίς σημαντική προσπάθεια. Χωρίς αυτή την απαίτηση, τα βιομηχανικά ελατήρια αερίου, τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν με ακρίβεια στην επιθυμητή ταχύτητα ανοίγματος και κλεισίματος μέσω μιας βαλβίδας που προσφέρονται από την ACE από ανοξείδωτο χάλυβα, θα ήταν τα κατάλληλα εξαρτήματα ελέγχου κίνησης. Ωστόσο, επιλέχθηκαν οι υδραυλικοί αποσβεστήρες, καθώς παρέχουν σταθερή ταχύτητα τροφοδοσίας σε συνδυασμό με εύκολη δυνατότητα ρύθμισης και χρειάζεται μόνο ένα ελαφρύ χτύπημα για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία ανοίγματος του καπακιού. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι οι υδραυλικοί αποσβεστήρες επιτρέπουν μια ήπια διαδικασία κλεισίματος με πρόσθετη απόσβεση.

Η ACE και η Applied Automation μπόρεσαν να επιδείξουν άλλη μια ισχυρή περίπτωση: Γνωστές ως ικανοί συνεργάτες ανάπτυξης και αξιόλογες για λύσεις ειδικά για τον πελάτη, επίσης όταν αρχικά προμήθευαν μικρές ποσότητες, η ομάδα πέτυχε ένα αριστούργημα της υδραυλικής. Δεδομένου ότι τα προϊόντα μικροβιακής περιβαλλοντικής παρακολούθησης ImpactAir-140 χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον σε κρίσιμες εργαστηριακές συνθήκες και καθαρούς χώρους, η χρήση ορυκτελαίου ως μέσο απόσβεσης στο κυλινδρικό σώμα του φρένου αποκλείεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Pinpoint Scientific. Λόγω αυτής της απαίτησης και λόγω των ευαίσθητων περιοχών εφαρμογής, η ACE επέλεξε να γεμίσει τους αποσβεστήρες με ένα ειδικά εξευγενισμένο φυτικό έλαιο με πολύ παρόμοιο ιξώδες και διάρκεια ζωής. Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του προϊόντος, οι μηχανικοί της Pinpoint Scientific συνεισέφεραν μανίκια από ανοξείδωτο χάλυβα με τα οποία καλύπτονται τα εξωτερικά σώματα των υδραυλικών αποσβεστήρων που είναι κατασκευασμένα από επικαλυμμένο χάλυβα. Αφενός τα καλύμματα από ανοξείδωτο χάλυβα επιτρέπουν την καλύτερη υγιεινή λόγω των αυστηρών απαιτήσεων καθαρού χώρου και αφετέρου το υλικό των χιτωνίων ταιριάζει με την υπόλοιπη μονάδα.

Τα εξαρτήματα της ACE που εμφανίζονται σε αυτή την περίπτωση είναι υδραυλικοί αποσβεστήρες τύπου HB15-50 με εξωτερική διάμετρο σώματος 15 mm και διαδρομή 50 mm, γεγονός που τους καθιστά ιδανικούς για να ανοίγουν εύκολα το καπάκι και να το διατηρούν σε γωνία ανοίγματος 60 μοιρών όπως επιθυμούν. Έχοντας μεταβλητή ρύθμιση της δύναμης συμπίεσης και έκτασης μεταξύ 20 N και 800 N, η εγκατάσταση αυτών των υδραυλικών αποσβεστήρων είναι παιχνιδάκι με το τμήμα ρύθμισης στο έμβολο. Λόγω της υψηλής ποιότητας και της μεγάλης διάρκειας ζωής τους, δεν υπάρχουν πρακτικά όρια όσον αφορά τις επιθυμίες των πελατών, όπως η Pinpoint Scientific, όσον αφορά τη συχνότητα ανοίγματος και κλεισίματος λύσεων υψηλών προδιαγραφών, όπως το ImpactAir-140. Όταν δεν εργάζονται σε καθαρούς χώρους φαρμακευτικών προϊόντων και άλλα αυστηρά ελεγχόμενα περιβάλλοντα, αυτά τα κορυφαίας ποιότητας εξαρτήματα για ακριβή έλεγχο κίνησης χρησιμοποιούνται κυρίως σε μεγάλη ποικιλία κατασκευών αυτοκινήτων ή βιομηχανικών κατασκευών, αλλά και στις βιομηχανίες ηλεκτρονικών ειδών, επίπλων και αναψυχής.

Περισσότερα νέα

Οι ειδικοί στη διακοπή έκτακτης ανάγκης γιορτάζουν τις πρεμιέρες στον κινηματογράφο και την τηλεόραση
Όταν πρόκειται για βιομηχανική τεχνολογία απόσβεσης, η ACE είναι ένα από τα πρώτα λιμάνια που επισκέπτονται οι περισσότεροι μηχανικοί και σχεδιαστές παγκοσμίως. Ανεξάρτητα από τις ερωτήσεις που έχουν οι ειδικοί αυτές τις ημέρες, η ACE απαντά πάντα γρήγορα, είτε μέσω διαδικτύου είτε μέσω προσωπικής επαφής στο χώρο.

Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης στο σχεδιασμό των αναπηρικών αμαξιδίων. Αυτό αποδεικνύεται από...

Ανακούφιση κατά το χειρισμό και τη μετατροπή: κατσαβίδι γενικής χρήσης με ελατήριο έλξης αερίου και δομικούς αποσβεστήρες από την ACE
στο κατσαβίδι γενικής χρήσης της Metallatelier GmbH