Κατάλογος
Κατάλογος

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001

09.09.2021 01:09

Με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα στη στρογγυλή άκρη

Η KULLEN-KOTI παρουσιάζει λύσεις βούρτσας για αυτοματοποιημένο ξεχόνδρισμα

Συνοδευόμενοι από ολοκληρωμένες έννοιες υγιεινής και ασφάλειας, οι διοργανωτές των εκθέσεων DeburringExpo (Καρλσρούη), BlechExpo (Στουτγάρδη) και MSV (Μπρνο/Τσεχική Δημοκρατία) σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν τις εκθέσεις τους τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Ο κατασκευαστής βουρτσών KULLEN-KOTI επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του και στις τρεις εκθέσεις και θα εστιάσει την έκθεση στις βούρτσες εργαλείων του για την πλήρως αυτοματοποιημένη απογύμνωση μεταλλικών εξαρτημάτων και ημιτελών προϊόντων. Οι λειαντικές βούρτσες δίσκων της εταιρείας, οι οποίες διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην ενσωματωμένη στη διαδικασία στρογγυλοποίηση των κενών με λέιζερ ή των χυτότυπημένων εξαρτημάτων, αποτελούν τεχνολογικό σημείο αναφοράς.

Σήμερα, οι λειαντικές βούρτσες υψηλής απόδοσης για την ενσωματωμένη στη διαδικασία απογύμνωση και στρογγυλοποίηση βρίσκονται σε πολλά περιοδικά εργαλείων των σύγχρονων κέντρων κατεργασίας. Οι δισκοβούρτσες και οι εσωτερικές βούρτσες από το χαρτοφυλάκιο της KULLEN-KOTI παίζουν εδώ πρωταγωνιστικό ρόλο. Μπορούν να σχεδιαστούν ανάλογα με τους συγκεκριμένους πελάτες και τις εφαρμογές και, ως λειαντικά εργαλεία, βρίσκονται συχνά ακριβώς δίπλα στις φρέζες και τα τρυπάνια υψηλής ταχύτητας στις γεμιστήρες ταχείας αλλαγής των κυψελών παραγωγής και των ρομπότ. Στις επερχόμενες εκθέσεις DeburringExpo (12.-14.10.21) και Blechexpo (26.-29.10.21), καθώς και στην MSV (8.-12.11.21), αυτές οι τεχνικές βούρτσες θα αποτελέσουν το θεματικό κέντρο των προγραμματισμένων εμπορικών εμφανίσεων της KULLEN-KOTI. Ιδιαίτερα για τους ειδικούς από τους τομείς της κατασκευής εργαλειομηχανών, της αυτοματοποίησης παραγωγής και της ρομποτικά υποβοηθούμενης κατεργασίας μετάλλων, αξίζει εξαιρετικά να μάθουν περισσότερα για αυτές τις βούρτσες εργαλείων.

Oscillating edge run

Εκτός από τις ευρέως χρησιμοποιούμενες βούρτσες κυλίνδρων της KULLEN-KOTI, οι βούρτσες χυτών δίσκων και οι περιστρεφόμενες εσωτερικές βούρτσες της εταιρείας αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στην εφαρμογή ολοκληρωμένων και πλήρως αυτοματοποιημένων λύσεων απογύμνωσης. Για την εξαιρετικά ευέλικτη ολόπλευρη κατεργασία μεγάλων χυτών και σφυρήλατων εξαρτημάτων, οι δισκοβούρτσες χρησιμοποιούνται, για παράδειγμα, ως εργαλεία απογύμνωσης για βιομηχανικά ρομπότ. Εάν, από την άλλη πλευρά, απαιτείται η ειδική στρογγυλοποίηση των ακμών προκατασκευασμένων εξαρτημάτων με λέιζερ, διάτρηση και κοπή με φλόγα, οι πλανητικές κεφαλές πλήρως αυτοματοποιημένων γραμμών παραγωγής που είναι εξοπλισμένες με πολλές ταλαντευόμενες και περιστρεφόμενες δισκοβουρτσές αποδεικνύονται η βέλτιστη λύση. Αξίζει εδώ να αναφερθεί ιδιαίτερα ότι οι δισκοβούρτσες της KULLEN-KOTI χαρακτηρίζονται από πολύ πυκνά κοψίματα που χυτεύονται βαθιά στα σώματα των βουρτσών, τα οποία παρουσιάζουν εξαιρετική σταθερότητα διαστάσεων. Αυτό επιτρέπει όχι μόνο υψηλούς ρυθμούς αφαίρεσης αποθέματος, αλλά και πολύ ακριβές, ομοιογενές και καθορισμένο φινίρισμα ακμών.

Περιστρεφόμενη ακρίβεια για εσωτερικούς χώρους

Ενώ οι χυτές δισκοβούρτσες της KULLEN-KOTI χρησιμοποιούνται κυρίως για εξωτερικές κατεργασίες, οι περιστρεφόμενες εσωτερικές βούρτσες της εταιρείας αποδεικνύουν την αξία τους στην απογύμνωση και το φινίρισμα οπών, εσωτερικών σπειρωμάτων και κοίλων σωμάτων. Επιπλέον, η στρογγυλοποίηση των άκρων σε εσοχές δακτυλίων Ο-ring, εγκάρσιες οπές και άλλες διασταυρώσεις, καθώς και ο καθαρισμός των εσωτερικών σπειρωμάτων, συγκαταλέγονται στους κύριους τομείς εφαρμογής αυτών των λειαντικών βουρτσών. Σε πολλά μέρη, οι εσωτερικές βούρτσες, οι οποίες διατίθενται με κυλινδρική, κωνική ή βαθμιδωτή διατομή, αποτελούν τυποποιημένα εργαλεία για τον εξοπλισμό αρθρωτών ρομπότ πολλαπλών αξόνων στις ιδιαίτερα αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η ιδανική λύση βούρτσας για το ξεσκόνισμα

Κατ' αρχήν, όλες οι λειαντικές βούρτσες της KULLEN-KOTI είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να εξασφαλίζουν σταθερό επίπεδο ποιότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα λειτουργίας κατά το ενσωματωμένο στη διαδικασία ξεσκόνισμα και στρογγυλοποίηση. Σημαντική προϋπόθεση γι' αυτό είναι τόσο οι δισκοβούρτσες όσο και οι εσωτερικές βούρτσες να είναι βέλτιστα προσαρμοσμένες στη συγκεκριμένη εφαρμογή. Μεταξύ άλλων, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η γεωμετρία και το υλικό των προς κατεργασία εξαρτημάτων και να προσαρμόζονται ανάλογα το υλικό πλήρωσης καθώς και το μέγεθος και ο τύπος των λειαντικών κόκκων. Ο συνδυασμός νημάτων πολυαμιδίου και ενσωματωμένων λειαντικών κόκκων από καρβίδιο του πυριτίου, οξείδιο του αλουμινίου ή διαμάντι, για παράδειγμα, έχει αποδειχθεί πολλές φορές στην τεχνολογία απογύμνωσης. Επιπλέον, οι επιδιωκόμενοι χρόνοι κύκλου και οι ειδικές συνθήκες της κατεργασίας της επιφάνειας ή της περιφέρειας επηρεάζουν σημαντικά την επιλογή της λειαντικής βούρτσας. Ανάλογα με την εφαρμογή, μια συρμάτινη βούρτσα με κρουστική τριβή μπορεί επίσης να παρουσιάσει καλύτερο αποτέλεσμα απογύμνωσης από μια λειαντική λειαντική βούρτσα. Εάν ο κατασκευαστής μηχανών ή συστημάτων εμπλέξει τον κατασκευαστή των βουρτσών κατά τη φάση ανάπτυξης, οι τεχνικές παράμετροι απόδοσης του κέντρου κατεργασίας ή της κυψέλης παραγωγής μπορούν να ενσωματωθούν άμεσα στον ειδικό σχεδιασμό των απαιτούμενων βούρτσων εργαλείων.

Η χρήση των κατάλληλων βουρτσών αποτρίχωσης ανοίγει πολλά περιθώρια στον χρήστη για τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών του στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης, πλήρως αυτοματοποιημένης κατεργασίας μετάλλων. Και μόνο το γεγονός ότι ένα εξάρτημα κατεργάζεται απευθείας στο κέντρο κατεργασίας ή στη ρομποτική κυψέλη κοντά στο τελικό περίγραμμα -δηλαδή δεν απαιτείται περαιτέρω μηχανική κατεργασία- μπορεί να σημάνει ένα τεράστιο άλμα στην αποδοτικότητα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης το πλεονέκτημα όσον αφορά την επαγγελματική ασφάλεια, επειδή ο κίνδυνος τραυματισμών από κοπή που είναι χαρακτηριστικός για το χειροκίνητο ξεσκόνισμα εξαλείφεται εντελώς με το ενσωματωμένο στη διαδικασία ξεσκόνισμα με βούρτσα.

Περισσότερα νέα

Στοχευμένες λύσεις για εξαιρετικά λεπτή λείανση και στρογγυλοποίηση ακμών

<...
Οι τεχνικές βούρτσες αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού πολλών μηχανών και συστημάτων επεξεργασίας ξύλου εδώ και πολλά χρόνια. Χρησιμοποιούνται εδώ σε πολλά διαφορετικά σχέδια και μεγέθη.

Οι κύλινδροι μετα&p...

Η αποφλοίωση με βούρτσα θεωρείται μία από τις πιο ευέλικτες και μερικές φορές πιο οικονομικές μεθ...

Η KULLEN-KOTI θα παρουσιάσει τους κυλίνδρους μεταφοράς κλιβάνων της στην έκθεση Aluminium 2022 Οι κύλινδροι μεταφοράς κλιβάνων της KULLEN-KOTI είναι εξοπλισμένοι με ειδικά συρματόσχοινα που είναι ανθεκτικά στη θερμοκρασία έως και 1.200 °C. Χρησιμοποιούνται παγκοσμίως στις οριζόντιες γραμμές των εγκαταστάσεων θερμικής επεξεργασίας. Χρησιμοποιούνται παγκοσμίως στις οριζόντιες γραμμές των μονάδων θερμικής επεξεργασίας, όπου επιτρέπουν την ακριβή και φιλική προς την επιφάνεια μεταφορά πλακών και φύλλων αλουμινίου. Στη φετινή έκθεση ALUMINIUM στο Ντίσελντορφ, η KULLEN-KOTI θα παρουσιάσει αυτόν τον εξαιρετικό τύπο βούρτσας και θα παρέχει πληροφορίες για τις πολυάριθμες δυνατότητες εξατομικευμένης τελειοποίησής του. Η εταιρεία θα βρίσκεται στην αίθουσα 7Α στο περίπτερο D30.
Η KULLEN-KOTI προμηθεύει συστήματα βουρτσών για πολυάριθμα επαγγέλματα στην οικοδομική βιομηχανία