Κατάλογος
Κατάλογος

MICRO-EPSILON Messtechnik GmbH & Co. KG

MICRO-EPSILON Messtechnik GmbH & Co. KG

MICRO-EPSILON Messtechnik GmbH & Co. KG

02.08.2022 11:08

Αισθητήρας λέιζερ υψηλής απόδοσης με ενσωματωμένη διασύνδεση EtherNet/IP

η σειρά αισθητήρων λέιζερ optoNCDT 1900 της MICRO-EPSILON Messtechnik GmbH & Co. KG είναι ιδιαίτερα συμπαγής και υψηλής απόδοσης. Με άμεση ισχύ, οι αισθητήρες μετατόπισης και απόστασης προσφέρουν ακόμη περισσότερες επιλογές για ενσωμάτωση σε βιομηχανικά περιβάλλοντα. Εκτός από τους αισθητήρες με ενσωματωμένη διασύνδεση EtherCAT, διατίθενται τώρα και νέα μοντέλα με ενσωματωμένη διασύνδεση EtherNet/IP. Οι αισθητήρες δείχνουν τα πλεονεκτήματά τους ιδιαίτερα σε πολύ γρήγορες διαδικασίες, για παράδειγμα στην παραγωγή μπαταριών και ηλεκτρονικών, σε μηχανές συσκευασίας και σε εφαρμογές ρομποτικής.

Οι αισθητήρες λέιζερ optoNCDT 1900 μετρούν τη μετατόπιση και την απόσταση με εξαιρετική ακρίβεια και υψηλή ταχύτητα. Η νέα ενσωματωμένη διασύνδεση EtherNet/IP προσθέτει άλλη μια επιλογή για αξιόπιστη βιομηχανική σύνδεση στο χαρτοφυλάκιο. Διατίθενται ήδη μοντέλα με ενσωματωμένη διασύνδεση EtherCAT. Σε πολλές εφαρμογές απαιτείται στενή δικτύωση πολλών συσκευών και μηχανημάτων. Αυτό επιτυγχάνεται συχνά μέσω σύγχρονων συστημάτων fieldbus. Η ενσωμάτωση των αισθητήρων Micro-Epsilon σε ελεγκτές Industrial Ethernet γίνεται εύκολα χάρη στην ενσωματωμένη διασύνδεση.

Οι υψηλές επιδόσεις και η ακρίβεια σε συνδυασμό με το μικρό μέγεθος διακρίνουν αυτούς τους αισθητήρες λέιζερ. Επιλύουν μετρήσεις μετατόπισης και απόστασης εξαιρετικά γρήγορα και είναι ειδικά σχεδιασμένα για διεργασίες με υψηλές ταχύτητες. Χρησιμοποιούνται, μεταξύ άλλων, σε μηχανήματα χύτευσης με έγχυση, συσκευασίας και CNC, στη βιομηχανία μπαταριών, στην παραγωγή smartphones, σε εφαρμογές ρομπότ και στην επεξεργασία ξύλου.

Χάρη στην άμεση έξοδο δεδομένων μέσω βιομηχανικού Ethernet, αποφεύγονται οι χρονικές καθυστερήσεις που προκαλούνται από την πρόσθετη μετατροπή A/D. Μια λειτουργία υπερδειγματοληψίας συμβάλλει επίσης στη γρήγορη καταγραφή των τιμών μέτρησης. Αυτό καθιστά δυνατή την καταγραφή ή τη μετάδοση των μετρούμενων τιμών τέσσερις φορές ταχύτερα από ό,τι θα επέτρεπε ο κύκλος ερωτήσεων του PLC.

Περισσότερα νέα

Ο νέος βραχίονας στήριξης με χωρητικούς αισθητήρες της Micro-Epsilon εξασφαλίζει αποτελέσματα μέτρησης υψηλής ακρίβειας για μετρήσεις πάχους δύο όψεων

Όταν κατεργάζονται τραχιά, ματ ή γυαλιστερά μεταλλικά τεμάχια, τόσο η ακρίβεια των διαστάσεων όσο...

Τα συστήματα δινορευμάτων χαρακτηρίζονται από υψηλές επιδόσεις με μέγιστη ευκολία χρήσης και εξαιρετική σχέση τιμής-απόδοσης. Αυτά τα επαγωγικά συστήματα μέτρησης μετατόπισης προσφέρουν τη μεγαλύτερη ποικιλία εφαρμογών, καθώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο αισθητήρων της εταιρείας παγκοσμίως.

Το νέο υλικολογισμικό V53 για τους σαρωτές προφίλ λέιζερ της σειράς scanCONTROL 30xx είναι διαθέσ...

Τα συμβολόμετρα λευκού φωτός Micro-Epsilon χαρακτηρίζονται από εξαιρετική ακρίβεια και απόλυτες τιμές μέτρησης. Οι συσκευές βιομηχανικής ποιότητας είναι κατάλληλες για χρήση inline για την ενσωμάτωση μηχανών καθώς και για εργαστηριακές εφαρμογές. Τα συμβολόμετρα λευκού φωτός μετρούν την απόσταση και το πάχος και επιτυγχάνουν ακρίβεια νανομέτρων με ανάλυση στην περιοχή των πικομέτρων.