Κατάλογος
Κατάλογος

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

07.09.2022 01:09

Μικρά αμορτισέρ για χειρισμό: προσαρμοσμένη προστασία για κάθε άξονα

Θέμα: Προσαρμογή των μικρών αμορτισέρ ACE για την καλύτερη δυνατή προστασία

Στη βιομηχανία ημιαγωγών, η μείωση της δομής οδηγεί σε μικρότερα, αποδοτικότερα, ταχύτερα και φθηνότερα παραγόμενα ολοκληρωμένα κυκλώματα. Με την πρόοδο της μικροηλεκτρονικής, οι απαιτήσεις από τα συστήματα χειρισμού που είναι υπεύθυνα για την καθαρή και ασφαλή μεταφορά των πλακιδίων αυξάνονται. Σε μια εξατομικευμένη εφαρμογή, 10 μικροσκοπικά αμορτισέρ της ACE παρέχουν προστασία από κάθε γραμμικό άξονα.

Η φωτολιθογραφία αποτελεί βασική τεχνολογία στην κατασκευή μικροηλεκτρονικών εξαρτημάτων και κυκλωμάτων καθώς και στην παραγωγή μικροσυστημάτων. Σε αυτή τη διαδικασία, ένα δομικό σχέδιο μεταφέρεται από μια φωτομάσκα σε ένα φωτοδομήσιμο, φωτοευαίσθητο, λεπτό στρώμα φωτοανθεκτικό σε ένα πλακίδιο. Για να εξασφαλιστεί η άψογη παραγωγή τους, οι σχεδιαστές δίνουν τη μέγιστη προσοχή τόσο στον προγραμματισμό των αυτοματοποιημένων διαδικασιών όσο και στην παρακολούθηση των ακολουθιών. Λόγω της ζήτησης για μικροεπεξεργαστές και τσιπ μνήμης, και επειδή η αξιοπιστία είναι υψίστης σημασίας στην παραγωγή πλακιδίων, πολλοί κατασκευαστές τσιπ συνεργάζονται με εσωτερικούς προμηθευτές στον τομέα των συστημάτων χειρισμού. Αυτές μπορούν να συμμετέχουν στις διαδικασίες παραγωγής χωρίς μεγάλο ρίσκο και συνήθως εξοπλίζουν τα σχέδιά τους με υψηλής ποιότητας, δοκιμασμένα τυποποιημένα εξαρτήματα για τις μονάδες κίνησης, τα συστήματα ελέγχου και τους γραμμικούς άξονες. Προκειμένου να διασφαλιστεί το τελευταίο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσω στιβαρών, μηχανικών, ανεξάρτητων από το ρεύμα στοιχείων μηχανής που μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε καθαρούς χώρους, υπάρχει συνεργασία με την ACE Stoßdämpfer GmbH. Ένας άλλος σημαντικός λόγος για τη συνεργασία είναι ότι η εταιρεία από το Langenfeld προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις εκτός από μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων καταλόγου. Αυτά προσαρμόζονται με ακρίβεια από μια έμπειρη ομάδα μηχανικών της ACE στις απαιτήσεις των κατασκευαστών ημιαγωγών, σχεδιάζοντας με ακρίβεια κάθε εξάρτημα με χρήση λογισμικού και στη συνέχεια δοκιμάζοντάς το στο εργαστήριο δοκιμών της ACE. Με αυτόν τον τρόπο, μαζί με τους πελάτες, εξασφαλίζουν ότι όλοι οι άξονες παραγωγής προστατεύονται αποτελεσματικά ώστε να αποκλείονται οι ζημιές κατά το χειρισμό.

Σχεδιασμός, προσομοίωση, πάγκος δοκιμών: Πώς η ACE μετατρέπει τους τυπικούς αποσβεστήρες σε μοναδικά προϊόντα
Όπως υποδηλώνει το όνομα της εταιρείας, ένα από τα δυνατά σημεία της ACE είναι ο τομέας της τεχνολογίας απορρόφησης κραδασμών. Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, ο κατασκευαστής ήταν ο πρώτος που έφερε στην αγορά ρυθμιζόμενα βιομηχανικά αμορτισέρ πριν από σχεδόν 60 χρόνια. Η εταιρεία, η οποία ανήκει στον όμιλο STABILUS από το 2016, προσφέρει επίσης στους σχεδιαστές εξαρτήματα όπως βιομηχανικά ελατήρια αερίου, φρένα περιστροφής, στοιχεία σύσφιξης και πολλές άλλες λύσεις για την αποσύνδεση των δονήσεων, μεταξύ άλλων. Στο πλαίσιο αυτό, τα μικρά και βιομηχανικά αμορτισέρ παρέμειναν κεντρικός τομέας δραστηριότητας της ACE, όπως και τα αμορτισέρ ασφαλείας. Η μοναδική τεχνογνωσία που σχετίζεται με αυτά τα προϊόντα επεκτείνεται συνεχώς με την πάροδο των ετών από τους μηχανικούς ανάπτυξης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, έτσι ώστε να οδηγεί και σε αυτή την εφαρμογή στα αποτελέσματα που επιθυμεί ο πελάτης.

Για την παραγωγή τσιπ, οι άξονες υψηλής ακρίβειας χωρίς τριβές εγκαθίστανται σε ένα σύστημα χειρισμού για την εκάστοτε εφαρμογή. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, οι άξονές τους Χ και Υ, όπως και ο άξονας του κεντρικού πόλου (CP), μπορούν να φορτιστούν μόνο με τις μέγιστες επιτρεπόμενες δυνάμεις σε περίπτωση σύγκρουσης, ώστε να διασφαλιστεί κατά 100 % ότι ολόκληρο το σύστημα δεν θα υποστεί βλάβη. Κατά συνέπεια, σε αυτή την εφαρμογή, οι τρεις άξονες έπρεπε να εξοπλιστούν με τρεις διαφορετικούς τύπους από τη γκάμα των μικρών αμορτισέρ της ACE. Χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα μικρά αμορτισέρ με σπειρώματα M20 για τον άξονα Y, τέσσερα για τον άξονα X, αλλά με σπειρώματα M18, και δύο για τον άξονα CP με σπειρώματα M25.

Στο πρώτο βήμα, η ACE συνεργάστηκε με τον πελάτη για να καθορίσει τον κατάλληλο τύπο αποσβεστήρα για κάθε έναν από τους τρεις άξονες, ο οποίος έπρεπε να πληροί τις ακριβείς προδιαγραφές που παρείχε ο πελάτης. Επιπλέον, δόθηκε στους μηχανικούς της ACE η μέγιστη ανεκτή δύναμη στήριξης σε περίπτωση σύγκρουσης. Στην περίπτωση του άξονα Υ, για παράδειγμα, οι ακόλουθες παράμετροι αναλύθηκαν σε έναν αποσβεστήρα η καθεμία: Μάζα, m = 95,85 kg και ταχύτητα, v = 1,08 m/s, που αντιστοιχεί σε κινητική ενέργεια 55,90 Nm. Η μέγιστη επιτρεπόμενη δύναμη στήριξης για αυτόν τον άξονα ήταν 5.700 Nm. Με βάση αυτές τις πληροφορίες, σε ένα δεύτερο βήμα, το τμήμα ανάπτυξης ACE προσομοίωσε το σχέδιο διάτρησης για τους μικρούς τύπους αμορτισέρ που θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη για τις δυνάμεις μάζας και την ταχύτητα της ηλεκτρικής κίνησης. Όπως φαίνεται στην εικόνα (Σχ. 3), ήταν δυνατή η ομοιόμορφη επιβράδυνση της ενέργειας και της ταχύτητας σε ολόκληρη τη διαδρομή των 14 mm, μειώνοντας τη μέγιστη δύναμη στήριξης σε μια τιμή περίπου 5.300 Nm. Η ACE ήταν επίσης σε θέση να ανταποκριθεί στις καθορισμένες τιμές για την καλύτερη δυνατή προστασία των άλλων δύο αξόνων από μηχανικά εξαρτήματα. Σε ένα τρίτο και τελευταίο βήμα, τα μικρά αμορτισέρ, τα οποία κατασκευάστηκαν κατά παραγγελία σύμφωνα με τα αποτελέσματα της προσομοίωσης, παραδόθηκαν στον πελάτη υψηλής τεχνολογίας μετά από εκτεταμένες δοκιμές. Από τότε, τα 10 μικρά αμορτισέρ της ACE παρέχουν προσαρμοσμένη προστασία και στους τρεις άξονες κίνησης κάθε συστήματος χειρισμού που χρησιμοποιείται στην παραγωγή πλακιδίων.

Περισσότερα νέα

Η ψηφιοποίηση και η προσέγγιση της λιτής διαχείρισης θεωρούνται ως μια ευπρόσδεκτη θεραπεία αδυνα...

Οι ειδικοί στη διακοπή έκτακτης ανάγκης γιορτάζουν τις πρεμιέρες στον κινηματογράφο και την τηλεόραση
Όταν πρόκειται για βιομηχανική τεχνολογία απόσβεσης, η ACE είναι ένα από τα πρώτα λιμάνια που επισκέπτονται οι περισσότεροι μηχανικοί και σχεδιαστές παγκοσμίως. Ανεξάρτητα από τις ερωτήσεις που έχουν οι ειδικοί αυτές τις ημέρες, η ACE απαντά πάντα γρήγορα, είτε μέσω διαδικτύου είτε μέσω προσωπικής επαφής στο χώρο.

Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης στο σχεδιασμό των αναπηρικών αμαξιδίων. Αυτό αποδεικνύεται από...