Κατάλογος
Κατάλογος

πρωτεΐνη ηλιόσπορων

22.06.2023 00:00

πρωτεΐνη ηλιόσπορων

Απάντηση στην αγγελία

Η πρωτεΐνη ηλιόσπορου εκφράζεται επίσης ως πρωτεΐνη ηλιόσπορου και είναι επίσης γνωστή ως πρωτεΐνη ηλίανθου. Το εν λόγω πρωτεϊνικό προϊόν παρασκευάζεται από απολιπασμένο κέικ ηλιόσπορου ως πρώτη ύλη μετά την αφαίρεση του κελύφους και των φαινολικών ενώσεων, όπως το χλωρογενικό οξύ και το καφεϊκό οξύ. Το κύριο συστατικό είναι η σφαιρίνη (περίπου 70%-79%), ακολουθούμενη από αλβουμίνη και μικρή ποσότητα γλουτένης και προλαμίνης. Στη σύνθεση των αμινοξέων, η περιεκτικότητα σε λυσίνη είναι χαμηλή, ενώ η περιεκτικότητα σε άλλα απαραίτητα αμινοξέα είναι υψηλή. Στη σύνθεση αμινοξέων της πρωτεΐνης ηλιόσπορου, η περιεκτικότητα σε λυσίνη είναι υψηλότερη από εκείνη της πρωτεΐνης δημητριακών, αλλά είναι ελαφρώς χαμηλότερη από εκείνη της πρωτεΐνης σόγιας και της ζωικής πρωτεΐνης. Παρουσιάζει καλή ισορροπία όσον αφορά τα άλλα αμινοξέα. Όταν η σύνθεσή της σε αμινοξέα συγκρίνεται με την τιμή FAO, η περιεκτικότητα άλλων απαραίτητων αμινοξέων είναι υψηλότερη ή παρόμοια με την τιμή FAO, εκτός από την περιεκτικότητα σε λυσίνη. Επομένως, η λυσίνη είναι το πρώτο περιοριστικό αμινοξύ των ηλιόσπορων. Παρόλο που η περιεκτικότητα σε λυσίνη είναι χαμηλή, η αποτελεσματική περιεκτικότητά του σε λυσίνη φτάνει το 90%. Η πρωτεΐνη των ηλιόσπορων είναι πλούσια σε αμινοξέα που περιέχουν θείο, όπως η μεθειονίνη. Σε σύγκριση με τις περισσότερες φυτικές πρωτεΐνες, η πρωτεΐνη των ηλιόσπορων έχει καλή πεπτικότητα (90%) και υψηλότερη βιολογική αξία (60%).



Απάντηση στην αγγελία

Κατηγορία
Προσφορές

Κράτος
Κίνα

Περιοχή
Shanxi