Κατάλογος
Κατάλογος

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

23.11.2021 16:11

Η Eppendorf δωρίζει 20.000 ευρώ στο EMBL για την προώθηση των γυναικών που εργάζονται στην επιστήμη

  • Υποστήριξη για την "Προώθηση των γυναικών στην επιστήμη"
  • Χριστουγεννιάτικη δωρεά επιτρέπει σε 20 γυναίκες μεταδιδακτορικές ερευνητές να ενταχθούν σε πρόγραμμα για γυναίκες επιστήμονες σε διευθυντικές θέσεις
  • Η δωρεά υπογραμμίζει τη μακροχρόνια εταιρική συνεργασία μεταξύ του EMBL και της Eppendorf
Αμβούργο, 22 Νοεμβρίου 2021 - Σήμερα, η Eppendorf SE δώρισε 20.000 ευρώ στο Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας (EMBL) κατά τη διάρκεια μιας ηλεκτρονικής τελετής παρουσίασης. Τα χρήματα προορίζονται για το πρόγραμμα του EMBL "Προώθηση των γυναικών στην επιστήμη", το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε γυναίκες επιστήμονες να ξεκινήσουν διευθυντική καριέρα σε επιστημονικούς τομείς.

Στις δηλώσεις της ευχαριστώντας την εταιρεία για τη δωρεά, η Edith Heard, Γενική Διευθύντρια του EMBL, χαρακτήρισε το δώρο ως ένα σημαντικό μήνυμα για την εξειδίκευση των γυναικών ερευνητών. Η Heard δήλωσε ότι το διευθυντικό επίπεδο στην επιστημονική κοινότητα χαρακτηρίζεται από μια σαφή ανισορροπία ως προς το φύλο: "Για να αντισταθμίσει αυτή την ανισότητα, το EMBL ανέλαβε δράση το 2020 και ξεκίνησε ένα πρόγραμμα με τίτλο "Leadership and Excellence for Aspiring Women Postdocs" (LEAP), το οποίο περιλαμβάνει ένα μονοετές πρόγραμμα καθοδήγησης και καθοδήγησης. Αυτή η γενναιόδωρη δωρεά από την Eppendorf θα επιτρέψει σε 20 επιπλέον γυναίκες μεταδιδακτορικούς ερευνητές να αποκτήσουν τα προσόντα που χρειάζονται για διευθυντική σταδιοδρομία. Ελπίζουμε ότι θα γίνουν στη συνέχεια επικεφαλής ομάδων, κορυφαίες ερευνήτριες και επίκουρες καθηγήτριες σε επιστημονικούς τομείς."

Αυξημένη προβολή για τις γυναίκες στην επιστήμη

Η ένταξη και η ποικιλομορφία είναι σημαντικά θέματα για τον όμιλο Eppendorf, δήλωσε η Eva van Pelt, συνδιευθύνουσα σύμβουλος της Eppendorf SE: "Η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα και η ποικιλομορφία είναι τα καθοριστικά χαρακτηριστικά της κοσμοπολίτικης κουλτούρας που καλλιεργεί η Eppendorf και το θεμέλιο της επιτυχίας της εταιρείας. Η ανισότητα μεταξύ του αριθμού των ανδρών και των γυναικών που κατέχουν διευθυντικές θέσεις στην επιστημονική κοινότητα αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Η αύξηση της προβολής των γυναικών στην επιστήμη αποτελεί διακηρυγμένο στόχο αλλά και σημαντικό μέλημα της Eppendorf."

EMBL και Eppendorf: μακροχρόνια συνεργασία

Το EMBL και ο όμιλος Eppendorf έχουν κοινή ιστορία που βασίζεται σε πολυετή συνεργασία στον τομέα των εταιρικών προγραμμάτων συνεργασίας. Επιπλέον, η τελετή απονομής του πολυπόθητου βραβείου Eppendorf Award for Young European Investigators πραγματοποιείται στο EMBL στη Χαϊδελβέργη εδώ και 10 χρόνια. Το βραβείο απονέμεται για να αναγνωριστούν οι παγκόσμιας κλάσης επιδόσεις στην έρευνα στις βιοεπιστήμες από νέους επιστήμονες.Περισσότερα νέα

Η κορυφαία εταιρεία βιοεπιστημών Eppendorf λανσάρει μια νέα φυγόκεντρο που έχει σχεδιαστεί για να...