Κατάλογος
Κατάλογος

E+E Elektronik GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

04.08.2022 10:08

Υπολογιστής για φυσικές ποσότητες υγρασίας και σημείο δρόσου πίεσης

Ο νέος υπολογιστής υγρασίας της E+E Elektronik υπολογίζει όλες τις σχετικές με την υγρασία παραμέτρους καθώς και το σημείο δρόσου πίεσης.

Με τον Υπολογιστή Υγρασίας της E+E Elektronik, οι σύνθετοι υπολογισμοί υγρασίας μπορούν να εκτελούνται εύκολα και σε πραγματικό χρόνο. Αυτό το δωρεάν εργαλείο υπολογισμού λειτουργεί online σε οποιοδήποτε πρόσφατο πρόγραμμα περιήγησης και μπορεί επίσης να εγκατασταθεί ως εφαρμογή σε smartphones ή σε υπολογιστή. Με το πρακτικό πρόγραμμα υπολογισμού μπορούν να υπολογιστούν έως και 15 παράμετροι που σχετίζονται με την υγρασία. Επιπλέον, το E+E Humidity Calculator διαθέτει ξεχωριστή λειτουργία υπολογισμού για τον προσδιορισμό του σημείου δρόσου υπό πίεση.

Υπολογισμός υγρασίας με αβεβαιότητα μέτρησης

Με βάση τρία γνωστά φυσικά μεγέθη (πίεση, θερμοκρασία και μια μετρούμενη υγρασία), το E+E Humidity Calculator υπολογίζει έως και 15 παραμέτρους που σχετίζονται με την υγρασία, όπως το σημείο δρόσου, το σημείο παγετού, την απόλυτη υγρασία, την ενθαλπία κ.λπ. Μια σημαντική διαφορά σε σχέση με άλλους υπολογιστές υγρασίας είναι ότι ο υπολογιστής υγρασίας E+E Humidity Calculator λαμβάνει υπόψη του και την αβεβαιότητα μέτρησης και συνεπώς εξασφαλίζει ιδιαίτερα πρακτικά αποτελέσματα.

Εκτός από τον υπολογισμό και τη μετατροπή των φυσικών μεγεθών υγρασίας, το E+E Humidity Calculator μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την προσομοίωση της συμπεριφοράς των τιμών υγρασίας καθώς αλλάζουν οι συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας. Για ρεαλιστικούς υπολογισμούς, ως μέσο μεταφοράς μπορούν να επιλεγούν ο αέρας και 10 άλλα αέρια (συμπεριλαμβανομένων του αργού, του CO2, του ηλίου και του μεθανίου).

Οι τύποι μετατροπής, συμπεριλαμβανομένου του υπολογισμού της αβεβαιότητας, βασίζονται στις συνήθεις θεωρίες υγρασίας και έχουν επικυρωθεί από το διαπιστευμένο εργαστήριο βαθμονόμησης της E+E Elektronik.

Πρακτικός υπολογιστής σημείου δρόσου

Εκτός από τον υπολογισμό της υγρασίας, ο υπολογιστής υγρασίας E+E Humidity Calculator διαθέτει μια ξεχωριστή λειτουργία υπολογισμού για τον υπολογισμό του σημείου δρόσου σε συστήματα πεπιεσμένου αέρα. Αυτό διευκολύνει τον προσδιορισμό της μεταβολής της θερμοκρασίας του σημείου δρόσου σε σχέση με την πίεση του αερίου.

Φιλικό προς το χρήστη και λειτουργικό

Ο Υπολογιστής υγρασίας E+E Humidity Calculator είναι εύκολος και διαισθητικός στη χρήση και προσφέρει ένα πλούσιο σύνολο χρήσιμων λειτουργιών. Για παράδειγμα, οι μονάδες μέτρησης των φυσικών μεγεθών μπορούν να μετατραπούν από το σύστημα μονάδων SI στο αμερικανικό σύστημα μονάδων με ένα μόνο κλικ ή να οριστούν ξεχωριστά για κάθε φυσικό μέγεθος. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τον κατάλογο των υπολογιζόμενων φυσικών μεγεθών στις δικές τους ανάγκες, εμφανίζοντας ή αποκρύπτοντας μεμονωμένες γραμμές. Τα αποτελέσματα των υπολογισμών μπορούν να εξαχθούν ως αρχεία PDF ή Excel και να σταλούν επίσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ένα κλικ στο κουμπί Reset (Επαναφορά) διαγράφει όλους τους υπολογισμούς και επαναφέρει τον αρχικό κατάλογο των μετρητικών μεγεθών.

Ο υπολογιστής υγρασίας E+E Humidity Calculator είναι προσβάσιμος στη διεύθυνση humidity-calculator.epluse.com.

Περισσότερα νέα

Το αισθητήριο στοιχείο TEE501 προσφέρει εξαιρετική ακρίβεια μέτρησης έως ±0,2 °C και είναι εύκολο στην ενσωμάτωση χάρη στο μικρό του περίβλημα DFN.
Ο ψηφιακός αισθητήρας υγρασίας και θερμοκρασίας HTP501 είναι βελτιστοποιημένος για σκληρές περιβαλλοντικές συνθήκες και κατάλληλος για θερμοκρασίες έως 120 °C (248 °F).
Ο αισθητήρας βύθισης MOP301 της E+E Elektronik μετράει με ακρίβεια την υγρασία σε μετασχηματιστές, λιπαντικά ή υδραυλικά έλαια, καθώς και σε καύσιμα ντίζελ. Χρησιμοποιείται για την προληπτική συντήρηση εγκαταστάσεων και μηχανημάτων. Ο αισθητήρας από ανοξείδωτο χάλυβα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λάδια έως 120 °C και πίεση 20 bar. Τα δεδομένα μέτρησης για τη δραστηριότητα του νερού, τη θερμοκρασία και την απόλυτη περιεκτικότητα σε νερό είναι διαθέσιμα μέσω της διασύνδεσης RS485 με πρωτόκολλο Modbus RTU.
Το εργαστήριο βαθμονόμησης της E+E Elektronik, ειδικού στον τομέα των αισθητήρων, ανέλαβε από την Αυστριακή Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετρολογίας και Τοπογραφίας (BEV) να παράσχει το εθνικό πρότυπο μέτρησης (etalon) για τη συγκέντρωση αερίου CO2. Αυτό καθιστά τους εμπειρογνώμονες βαθμονόμησης από το Engerwitzdorf την ανώτατη μετρολογική αρχή της χώρας για ένα ακόμη φυσικό μέγεθος μετά την υγρασία, το σημείο δρόσου και την ταχύτητα του αέρα. Ως ορισμένο ινστιτούτο της BEV, η E+E Elektronik είναι εξουσιοδοτημένη να εκτελεί ειδικές βαθμονομήσεις σε επίπεδο εθνικού μετρολογικού ινστιτούτου για αυτά τα φυσικά μεγέθη.
Ο αισθητήρας υγρασίας και θερμοκρασίας EE212 της E+E Elektronik είναι κατάλληλος για απαιτητικές εργασίες μέτρησης στην κλιματική τεχνολογία, τη γεωργία και τη φαρμακευτική βιομηχανία. Χάρη στον αρθρωτό σχεδιασμό του αισθητήρα, η μονάδα ανίχνευσης μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί απευθείας στο χώρο του εργοταξίου, εάν χρειαστεί. Η επικάλυψη του αισθητήρα E+E, η ευρεία επιλογή καπακιών φίλτρων και το ανθεκτικό περίβλημα IP65 / NEMA 4 εξασφαλίζουν ακριβείς και αξιόπιστες μετρήσεις ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες εργασίας.