Κατάλογος
Κατάλογος

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

10.09.2022 03:09

Μια ιστορία πελάτη της Eppendorf Καθηγητής : Luiz Henrique Rosa

Ο Luiz Henrique Rosa εργάζεται ως ερευνητής στο Universidade Federal de Minas Gerais στην πόλη Belo Horizonte της Βραζιλίας.

Το έργο του δεν περιλαμβάνει μόνο τη διαχείριση του τμήματος μικροβιολογίας και του σχετικού εργαστηρίου, αλλά και την επίβλεψη της επόμενης γενιάς ερευνητών, από προπτυχιακούς έως διδακτορικούς φοιτητές. Εργάζεται στον τομέα της μυκητολογίας, και πιο συγκεκριμένα στη μελέτη τροπικών μυκήτων καθώς και ενδημικών μυκήτων και μακροφυκών που απαντώνται μόνο στην Ανταρκτική. Εκτός από το να μάθει περισσότερα για την ποικιλομορφία των μυκήτων σε σκληρά περιβάλλοντα, ένας από τους στόχους του είναι να μάθει περισσότερα για τις βιοδραστικές ενώσεις και τις πιθανές αντιμικροβιακές δραστηριότητες των μυκήτων της Ανταρκτικής, οι οποίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από εταιρείες βιοφαρμάκων.

Στην εργαστηριακή του έρευνα, η κύρια εφαρμογή των πιπετών και των αναλωσίμων είναι η σωστή ταυτοποίηση των μυκήτων: Οι τεχνικές μοριακής βιολογίας, όπως η εξαγωγή γονιδιωματικού DNA από καλλιέργειες μυκήτων και η ενίσχυση και αλληλούχιση PCR, είναι βασικές εργασίες που απαιτούν πολλά βήματα πιπετοποίησης και υψηλό βαθμό αξιοπιστίας όσον αφορά τους όγκους που πρέπει να διαχειριστούν. "Για μένα, η υψηλή αξιοπιστία και η ανθεκτικότητα των προϊόντων Eppendorf δεν είναι μόνο ο λόγος για τον οποίο άρχισα αρχικά να τα χρησιμοποιώ, αλλά και ο λόγος για τον οποίο τα χρησιμοποιώ ακόμη και σήμερα", λέει ο καθηγητής Rosa. "Το εργαστήριό μας διαθέτει και μερικά άλλα προϊόντα, αλλά οι περισσότερες συσκευές είναι Eppendorf. Όλοι προσπαθούν να πάρουν στα χέρια τους την πιπέτα Eppendorf, αν έχουν την επιλογή."

Για κάθε εργαστήριο, η ευελιξία των ερευνητικών εργαλείων, όπως π.χ. οι πιπέτες, είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό όταν εργάζονται σε διαφορετικούς τύπους έρευνας. Ο καθηγητής Rosa βλέπει τις μηχανικές, αλλά κυρίως τις ηλεκτρονικές πιπέτες Eppendorf , ως βασικό μέρος της παροχής αυτής της ολοκληρωμένης λύσης στις εφαρμογές του.

"Για μένα, η υψηλή αξιοπιστία και η ανθεκτικότητα των προϊόντων Eppendorf δεν είναι μόνο ο λόγος για τον οποίο άρχισα αρχικά να τα χρησιμοποιώ, αλλά και ο λόγος για τον οποίο τα χρησιμοποιώ ακόμα και σήμερα." Καθηγητής Luiz Henrique Rosa, Επικεφαλής ερευνητής του έργου MycoAntar

"Χρησιμοποιούμε την πιπέτα Eppendorf Xplorer® για να προετοιμάζουμε γρήγορα τις δοκιμασίες βιολογικής έρευνας. Μπορούμε να κάνουμε μια σειρά από διαφορετικές αναλύσεις σε ένα κλάσμα του χρόνου", πρόσθεσε ο καθηγητής Rosa. "Σε σύγκριση με άλλες μάρκες, οι ηλεκτρονικές πιπέτες Xplorer μας επιτρέπουν να επιταχύνουμε την εργασία μας, και ο χρόνος είναι συχνά ζωτικής σημασίας όταν εργαζόμαστε με δείγματα μυκήτων."

Ο καθηγητής Rosa σκέφτεται ήδη το μέλλον για να αυτοματοποιήσει ακόμη περισσότερο τη ροή εργασίας του για να εξοικονομήσει χρόνο: "Θα ήθελα πολύ να δω ένα ρομπότ πιπετοποίησης στο πανεπιστημιακό μας εργαστήριο στο μέλλον. Η μικροβιολογική μας έρευνα σε καλλιέργειες μυκήτων από την Ανταρκτική θα επωφελούνταν σε μεγάλο βαθμό από αυτό, αφού θα μας έπαιρνε από τα χέρια μας τις χειροκίνητες εργασίες πιπετοποίησης".

Περισσότερα νέα

προωθήσεις 01 Σεπτεμβρίου 2023 - 31 Δεκεμβρίου 2023
Στην Eppendorf, αναγνωρίζουμε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν τα πλαστικά αναλώσιμα στο εργαστήριο. Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι η εξισορρόπηση των απαιτήσεων της σύγχρονης επιστήμης με το ενδιαφέρον για το περιβάλλον αποτελεί βασική πρόκληση για τη διαχείριση ενός εργαστηρίου βιοεπιστημών. Ως εκ τούτου, ακολουθούμε την αρχή "Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση" όποτε και όπου είναι δυνατόν, και βασιζόμαστε όλο και περισσότερο στη χρήση πρώτων υλών βιολογικής προέλευσης.

Φέτος, η εταιρεία βιοεπιστημών Eppendorf SE, με έδρα το Αμβούργο, απονέμει για 28η φορά το διάσημ...

Οι μονοκάναλες πιπέτες Eppendorf Xplorer® και Xplorer plus έχουν πιστοποιηθεί με την ετικέτα...

Καθώς η έρευνα και η ανάπτυξη είναι μια χρονοβόρα βιομηχανία, υπάρχει συνεχής ανάγκη για ψηφιακές...

Το Pipette Manager χρησιμεύει ως ασύρματος πίνακας ελέγχου για τις συνδεδεμένες ηλεκτρονικές πιπέ...