Κατάλογος
Κατάλογος

TELE Haase Steuergeräte GmbH

TELE Haase Steuergeräte GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008
  • DIN EN ISO 14001:2004

TELE Haase Steuergeräte GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008
  • DIN EN ISO 14001:2004

20.10.2022 00:10

eCap - αισθητήρας ισχύος βοηθά στην εξοικονόμηση ενέργειας

Το eCap της TELE Haase είναι ένας αισθητήρας ισχύος με δυνατότητα επικοινωνίας για την ακριβή μέτρηση αναλογικών τιμών για ψηφιακή επεξεργασία δεδομένων. Μεταδίδει τα δεδομένα μέτρησης μέσω Modbus σε ένα PLC ή μέσω μονάδας IoT στο cloud και μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθολικά με την ευέλικτη λειτουργικότητά του. Ο αισθητήρας ισχύος, που τοποθετείται εκ των υστέρων χωρίς μεγάλη προσπάθεια, συλλέγει όλα τα σχετικά ψηφιακά δεδομένα για τη βελτιστοποίηση των μηχανημάτων και των συστημάτων και βοηθά τους πελάτες να εξοικονομήσουν ενέργεια - κάτι που είναι καλό τόσο για τα μηχανήματα όσο και για τον προϋπολογισμό.

Μέτρηση και βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας
Το TELE eCap βοηθά τους πελάτες να χρησιμοποιούν την ενέργεια με σύνεση και να μειώνουν τα λειτουργικά έξοδα. Η ακριβής μέτρηση των αναλογικών ηλεκτρικών τιμών, οι οποίες διαβάζονται από το μηχάνημα μέσω του eCap, παρέχει στο χρήστη μια αξιόπιστη βάση δεδομένων που μπορεί να επεξεργαστεί ψηφιακά, να προετοιμαστεί για ανάλυση και να απεικονιστεί. Καθολικά εφαρμόσιμο, το eCap παρέχει τις κατάλληλες πληροφορίες για πολλούς διαφορετικούς τομείς εφαρμογής. Λόγω της ταχείας μετάδοσης δεδομένων, το eCap επιτρέπει την άμεση αντίδραση στις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Με αυτόν τον τρόπο, τα ψηφιακά δεδομένα που λαμβάνονται όχι μόνο προστατεύουν τον εξοπλισμό από ζημιές ή βλάβες, αλλά βοηθούν επίσης στη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας και της απόδοσης.

Το eCap είναι ιδανικό για:
  • Διαχείριση ενέργειας
  • Αύξηση της ενεργειακής απόδοσης
  • Εξισορρόπηση φορτίου
  • Παρακολούθηση διεργασιών και εγκαταστάσεων
  • Προβλεπτική συντήρηση
  • Τα δεδομένα ως καθοριστικός παράγοντας

Το eCap μετράει την τάση και το ρεύμα με πολύ υψηλή ανάλυση και υπολογίζει πολλές άλλες τιμές, όπως ισχύ, συντελεστή ισχύος, ενέργεια ή συχνότητα. Η επικοινωνία πραγματοποιείται μέσω Modbus RTU. Εάν τα δεδομένα μετρήσεων από μηχανήματα και συστήματα ψηφιοποιηθούν, οι τιμές κατωφλίου και οι λειτουργίες του συστήματος μπορούν να ρυθμιστούν μέσω του cloud ή ενός PLC μέσω λογισμικού. Επιπλέον, τα δεδομένα μπορούν να καταγραφούν και να χρησιμοποιηθούν για εξόρυξη δεδομένων. Αυτό δίνει στον:m χρήστη:in τη δυνατότητα να εκτελεί αναλύσεις, να λαμβάνει προνοητικές αποφάσεις για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης της:εφαρμογής του.

Το eCap

μπορεί να συνδυαστεί με PLC, πύλες IoT ή παρόμοια συστήματα, ανάλογα με την εφαρμογή.

Το eCap

εντυπωσιάζει με υψηλές τεχνικές επιδόσεις:
Εξαιρετική ανάλυση δειγματοληψίας: 24 bit
Πολύ υψηλή ευαισθησία: 1/100.000 FMR
Υψηλός ρυθμός δειγματοληψίας: 9.800 δείγματα/s
Πολύ υψηλή ακρίβεια: έως 0,01 %
Ψηφιακή είσοδος για τοπική ενσωμάτωση πρόσθετων λειτουργιών παρακολούθησης.
Ψηφιακή έξοδος για την τοπική ενεργοποίηση της παρακολουθούμενης συσκευής, π.χ. μιας μονάδας κίνησης ή ενός ηλεκτρονόμου προστασίας.


Άνετη εγκατάσταση και εξατομίκευση
Το eCap έχει συμπαγές πλάτος εγκατάστασης 45 mm/1,8 ίντσες και μπορεί εύκολα να παραμετροποιηθεί στην πρόσοψη της συσκευής μέσω ενός κατσαβιδιού σε απενεργοποιημένη

κατάσταση.

Οι ειδικές για τον πελάτη λειτουργίες είναι εύκολο να εφαρμοστούν και παρέχουν ακριβή ψηφιακή εικόνα των αναλογικών τιμών και τάσεων. Οι ενημερώσεις υλικολογισμικού πραγματοποιούνται μέσω Modbus RTU.

Με PLC ή μονάδα IoT
Ένα παράδειγμα εφαρμογής για το TELE eCap είναι ο συνδυασμός με ένα PLC. Εδώ, οι αναλογικές ηλεκτρικές τιμές διαβάζονται από το μηχάνημα, μετατρέπονται σε ψηφιακές τιμές και μεταδίδονται μέσω καλωδίου (Modbus RTU) σε ένα Modbus master. Αυτή η παραλλαγή επιτρέπει στον πελάτη να έχει πρόσβαση στα ψηφιακά δεδομένα απευθείας στο χώρο εγκατάστασης και να αντιδρά άμεσα στη δραστηριότητα του μηχανήματος.

Εάν το eCap συνδυαστεί με μια μονάδα IoT, τα δεδομένα που συλλέγονται από τα μηχανήματα μπορούν να μεταφερθούν στο cloud μέσω σύνδεσης στο διαδίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες με διάφορες συσκευές (PC, tablet, κινητό τηλέφωνο κ.λπ.) μπορούν να έχουν πρόσβαση στα ψηφιακά δεδομένα μέτρησης από οπουδήποτε στον κόσμο. Στην πράξη, το eCap μπορεί να ενσωματωθεί τόσο σε νέα όσο και σε υφιστάμενα συστήματα (μετασκευή).