Κατάλογος
Κατάλογος

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

31.01.2023 02:01

Μπορεί η μηχανολογία να είναι βιώσιμη

Ναι, και μάλιστα αρκετές φορές!

Εξοικονομούμε ήδη ενέργεια και απορρίμματα κατά την παραγωγή των μηχανημάτων μας. Η προνοητική διαχείριση του κτιρίου μειώνει επίσης την ενέργεια που απαιτείται για θέρμανση, φωτισμό και ηλεκτρική ενέργεια. Συμβάλλουμε όμως και στη μείωση των πόρων που χρησιμοποιούν οι πελάτες μας μέσω της χαμηλής κατανάλωσης και των μεγάλων χρόνων λειτουργίας.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τα συστήματα επεξεργασίας επιφανειών μας, τα οποία καθιστούν εφικτές τις σημερινές τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον.

Δεν είναι μόνο τα μεγάλα πράγματα, αλλά και τα πολλά μικρά πράγματα που συμβάλλουν στη βιωσιμότητα και εξασφαλίζουν ένα καλύτερο αύριο.

Εξοικονόμηση πόρων
Ήδη από τη δεκαετία του 1930 ανακαλύφθηκε ότι ένα ρουλεμάν επεξεργασμένο με Superfinish δεν είναι μόνο πιο αθόρυβο και διαρκεί περισσότερο, αλλά απαιτεί και λιγότερη ενέργεια. Η Supfina συνέχισε να αναπτύσσει αυτή τη διαδικασία Superfinish και σήμερα είναι απαραίτητη οπουδήποτε κινούνται τα πράγματα.

Η βιωσιμότητα αποτελεί έτσι αναπόσπαστο μέρος της Supfina από την αρχή.

Ηλεκτρική κινητικότητα χωρίς Superfinish;
Δύσκολα νοητό.
Στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πολλά πράγματα κινούνται και οι επιφάνειες εξαρτημάτων χαμηλής τριβής είναι η προϋπόθεση για την οικονομική χρήση της ενέργειας και, συνεπώς, η προϋπόθεση για μεγαλύτερες αποστάσεις.

Κάθε σημείο έδρασης, είτε στον κινητήρα, είτε στους άξονες, είτε στα ρουλεμάν των τροχών, απαιτείται επομένως όχι μόνο να επιτυγχάνει τη μέγιστη δυνατή χιλιομετρική απόδοση, αλλά κυρίως την ελάχιστη δυνατή τριβή.

Δεκαετίες έρευνας και ανάπτυξης αποτελούν τη βάση για την ικανοποίηση αυτών των απαιτήσεων σήμερα με τη σύγχρονη τεχνολογία υπερβελτίωσης.

Επειδή η ποιότητα των ρουλεμάν έχει άμεση επίδραση στην χιλιομετρική απόδοση του οχήματος.

Λιγότερες τριβές = υψηλότερη απόδοση.
Η Supfina έχει τη λύση.

Μια ανεμογεννήτρια αποτελείται από πολλά διαφορετικά έδρανα, από μικρά στις γεννήτριες έως τεράστια για την περιστροφή του άξονα του πτερυγίου και του άξονα του ρότορα. Κάθε ένα από αυτά τα έδρανα πρέπει να έχει τη χαμηλότερη δυνατή τριβή, υψηλή φέρουσα ικανότητα και εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής.

Και οι τρεις αυτές απαιτήσεις είναι άλυτες χωρίς τέλεια επιφάνεια. Το Superfinish της Supfina εξασφαλίζει αυτές τις βέλτιστες επιφάνειες σε όλα τα εξαρτήματα ρουλεμάν και συμβάλλει έτσι στην παραγωγή ενέργειας φιλικής προς το περιβάλλον μέσω της αιολικής ενέργειας παγκοσμίως.

Φρένα για το περιβάλλον.
Η Supfina διαθέτει την τεχνολογία.

Για να μειωθεί η τεράστια ρύπανση από λεπτή σκόνη και ο αντίκτυπός της στο περιβάλλον, δεν πρέπει να αναπτυχθούν και να χρησιμοποιηθούν μόνο νέα συστήματα κίνησης, αλλά και νέα φρένα.

Η τριβή των τακακιών φρένων στους χυτούς δίσκους απελευθερώνει υψηλά επίπεδα εκπομπών λεπτής σκόνης. Σε αυτό ακριβώς το σημείο η Supfina και οι συνεργάτες της ανέπτυξαν ένα νέο σύστημα:

Ένα στρώμα προστασίας από τη φθορά εφαρμόζεται στους δίσκους φρένων με τη χρήση λέιζερ ή ψυχρού ψεκασμού με αέριο και, στη συνέχεια, φέρνει με ακρίβεια τη βέλτιστη επιφάνεια με μια μηχανή λείανσης διπλής όψης της Supfina, ειδικά σχεδιασμένη για αυτή την εφαρμογή. Αυτό ελαχιστοποιεί την προκύπτουσα τριβή και αυξάνει τη διάρκεια ζωής - ένα διπλό πλεονέκτημα για το περιβάλλον μας!

φωτοβολταϊκό σύστημα 1250 τ.μ.
Η συνεισφορά μας.

685 Ηλιακές μονάδες, επιφάνεια 1250 τ.μ., απόδοση 250kWp και εξοικονόμηση CO2 100t ετησίως: αυτά είναι τα εντυπωσιακά στοιχεία του φωτοβολταϊκού συστήματος στην οροφή του κτιρίου του εργοστασίου της Supfina.

Με αναμενόμενη ετήσια απόδοση 260.000kWh, παράγει τόση ηλεκτρική ενέργεια όση καταναλώνουν 65 νοικοκυριά σε ένα χρόνο.

Η επένδυση αυτή είναι ένα ακόμη βήμα για το μέλλον του πλανήτη και για το μέλλον της εταιρείας.

Έξυπνη διαχείριση του κτιρίου
για το περιβάλλον μας
Η Supfina επέλεξε από πολύ νωρίς ένα σύστημα θέρμανσης ουδέτερο ως προς το CO2. Άλλα περιβαλλοντικά έργα περιλαμβάνουν φωτισμό αίθουσας LED εξοικονόμησης ενέργειας με αυτόματο έλεγχο του φωτισμού και φωτοβολταϊκό σύστημα. Κάθε ένα από αυτά είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης κλιματικής ουδετερότητας της Supfina.

Και το επόμενο είναι ήδη ορατό: το φωτοβολταϊκό σύστημα θα διπλασιαστεί σύντομα σε δυναμικότητα.

 

Περισσότερα νέα

Η βιομηχανία ρουλεμάν κύλισης υστερεί όσον αφορά την αυτόνομη παραγωγή

Η Supfina είναι Hero Customer 2024 στο σύστημα CAD Solid Edge της Siemens.

Η Supfina έ...

"Ως ένας από τους κορυφαίους παρόχους λύσεων επιφανειακού φινιρίσματος, η ομάδα της Supfina θα παρουσιάσει μια καινοτομία - το μηχάνημα υπερφινιρίσματος Supfina Fact - στους ενδιαφερόμενους στη φετινή Global Industrie στη Λυών, στο Hall 4 Stand C156."
"Ως ένας από τους κορυφαίους παρόχους λύσεων για την επιφανειακή φινίρισμα, η ομάδα της Supfina θα συμβουλεύει τους ενδιαφερόμενους ξεχωριστά για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διπλή επιφανειακή λείανση στη φετινή Grindtec στη Λειψία, στο Hall 5 Stand E04."
"Λύσεις για επιφανειακό φινίρισμα υψηλής ακρίβειας" - αυτό είναι το σύνθημα του περιπτέρου C10 της Supfina, έκτασης 132 τ.μ., στο Hall 10 της έκθεσης GrindingHub από τις 17 έως τις 20 Μαΐου στη Στουτγάρδη.
Η Supfina κατέκτησε την 3η θέση στο φετινό ife Award 2021 "Innovationspreis Losgröße 1+".