Κατάλογος
Κατάλογος

SRT Resistor Technology GmbH

SRT Resistor Technology GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • RoHS

SRT Resistor Technology GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • RoHS

26.07.2023 01:07

Αντιστάσεις τσιπ υψηλής θερμοκρασίας έως 300°C

Βασισμένη σε πολλά χρόνια δοκιμασμένων διαδικασιών κατασκευής αντιστάσεων chip, η SRT Resistor Technology GmbH μπορεί τώρα να προσφέρει αντιστάσεις chip που είναι κατάλληλες για εφαρμογές υψηλής θερμοκρασίας έως και 300°C. Αυτή η νέα δυνατότητα προκύπτει από το γεγονός ότι αυτές οι αντιστάσεις chip δεν περιέχουν οργανικό υλικό και δεν περιέχουν νικέλιο και κασσίτερο στη δομή επαφής. Αντίθετα, η εξωτερική επαφή αυτών των αντιστάσεων αποτελείται από ένα κράμα PtAg υψηλής ποιότητας, το οποίο, όπως και το στρώμα της αντίστασης, ψήνεται στους 850°C περίπου και συσσωματώνεται στο κεραμικό υπόστρωμα.

Κατά την επεξεργασία εξαρτημάτων για υψηλές θερμοκρασίες λειτουργίας, προκύπτει το πρόβλημα ότι η επιλογή των συγκολλητών για την περιοχή θερμοκρασιών έως 300 βαθμούς είναι πολύ περιορισμένη. Ωστόσο, εκτός από την αντοχή τους σε υψηλές θερμοκρασίες, η επαφή αυτών των αντιστάσεων τσιπ έχει την ιδιότητα ότι μπορεί να έρθει σε αξιόπιστη επαφή με αγώγιμες κόλλες. Αυτό σημαίνει ότι οι αγώγιμες κόλλες με βάση το εποξειδικό ή το πολυιμίδιο που διατίθενται στην αγορά παρέχουν μια ορθολογική και αξιόπιστη μέθοδο σύνδεσης.

Προς το παρόν, οι σειρές αντιστάσεων SRT CHR, CHS και CHM διατίθενται ως εκδόσεις υψηλής θερμοκρασίας CHR-HT, CHS-HT και CHM-HT.

Τα γενικά δεδομένα που ισχύουν για όλους αυτούς τους τύπους όσον αφορά τις εφαρμογές υψηλής θερμοκρασίας συνοψίζονται στο φύλλο δεδομένων "High-Temperature-Chip-R.pdf". Αυτό, καθώς και τα επιμέρους δελτία δεδομένων αυτών των τύπων, μπορείτε να τα κατεβάσετε από την αρχική μας σελίδα στην ενότητα "Downloads". Σε σύγκριση με τις αντιστάσεις για εφαρμογές στην κανονική περιοχή θερμοκρασιών, με τα προϊόντα για υψηλές θερμοκρασίες πραγματοποιείται αντίστοιχη προ-γήρανση πριν από την τελική μέτρηση, ώστε να προβλεφθούν πιθανές μεταβολές ολίσθησης των αντιστάσεων.

Εκτός από τη δυνατότητα εφαρμογής σε υψηλές θερμοκρασίες, οι αντιστάσεις τσιπ αυτής της σειράς τύπων έχουν επίσης την ιδιότητα να είναι μη μαγνητικές. Οι συνήθεις αντιστάσεις τσιπ περιέχουν ένα στρώμα νικελίου στο σύστημα επαφής τους, το οποίο έχει σιδηρομαγνητικές ιδιότητες. Σε εφαρμογές σε υψηλά μαγνητικά πεδία, όπως στους τομογράφους υπολογιστών, αυτή η μαγνητική ιδιότητα προκαλεί όχι μόνο την εμφάνιση μηχανικών δυνάμεων στα εξαρτήματα, αλλά και σοβαρή διαταραχή του ηλεκτρονικού χρήσιμου σήματος. Η ιδιότητα αυτή έχει ανοίξει ένα νέο πεδίο εφαρμογής για τέτοιες αντιστάσεις τσιπ.

Περισσότερα νέα

Με τη βελτιστοποίηση της διάταξης και της τεχνικής εκτύπωσης, η SRT Resistor Technology GmbH κατά...