Κατάλογος
Κατάλογος

Arno Arnold GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

02.01.2024 14:01

Ο Arno Arnold εξασφαλίζει ασφάλεια, ακόμη και από ψηλά

Όταν απαιτείται ασφάλεια στον αυτοματισμό, χρησιμοποιούνται συχνά περιβλήματα μηχανών, δηλαδή πρόσθετες προστατευτικές διατάξεις. Με την ιδέα της οροφής του, ο Arno Arnold παρουσιάζει ένα είδος "αρθρωτού" κατασκευαστικού κιτ για καλύμματα οροφής.

Η ασφάλεια ( lat. securitas) περιγράφει μια κατάσταση που είναι απαλλαγμένη από απαράδεκτους κινδύνους ή θεωρείται ότι δεν ενέχει κινδύνους. Στην περίπτωση τεχνικών κατασκευών ή αντικειμένων, η ασφάλεια αναφέρεται στην κατάσταση της κατά τεκμήριο απρόσκοπτης και χωρίς κινδύνους λειτουργίας. Η έμμεση ασφάλεια αναφέρεται σε λύσεις με τις οποίες πρόσθετες προστατευτικές διατάξεις αποτρέπουν πιθανό κίνδυνο. Για παράδειγμα, τα προστατευτικά μηχανήματα σε τόρνους αποτρέπουν κινδύνους από κινούμενα μέρη και αποτρέπουν επικίνδυνες εξωτερικές παρεμβολές.

Είτε πρόκειται για την κατασκευή οχημάτων είτε για εργοστάσια παραγωγής ψωμιού, πολλές λειτουργίες παραγωγής είναι πλέον πλήρως αυτοματοποιημένες. Η αυτοματοποίηση αυτών των διαδικασιών βελτιώνει την ποιότητα των προϊόντων, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την απόδοση. Τι γίνεται όμως με τη λειτουργική ασφάλεια αυτών των συστημάτων για την προστασία των ανθρώπων και του περιβάλλοντος Η ασφάλεια στην αυτοματοποίηση σήμερα σημαίνει επομένως και τη χρήση των κατάλληλων συστημάτων προστασίας ή εύκαμπτων προστατευτικών καλυμμάτων προσαρμοσμένων στην εκάστοτε εφαρμογή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάγκη πλήρους περίφραξης του μηχανήματος.

Η τάση σήμερα είναι σε μεγάλο βαθμό προς προαιρετικά καλύμματα οροφής, τα οποία μπορούν να συνδεθούν θετικά με το υπάρχον πίσω τοίχωμα, εάν απαιτείται. Τα πλεονεκτήματα είναι ότι τα θραύσματα, τα ψυκτικά υγρά και οι ατμοί μπορούν να περιοριστούν στην πηγή τους, το προσωπικό προστατεύεται και το επίπεδο θορύβου μειώνεται.

Υπάρχουν όμως και μειονεκτήματα: Οι εργαλειομηχανές εξαρτώνται συχνά από την πρόσβαση από το εξωτερικό, όταν πρόκειται, για παράδειγμα, για την αλλαγή του τεμαχίου. Στην περίπτωση μεγάλων και βαριών τεμαχίων ή διασυνδεδεμένων και πλήρως αυτοματοποιημένων γραμμών παραγωγής, χρησιμοποιούνται επίσης διάφορες συσκευές χειρισμού.

Ασφαλές προστατευτικό κάλυμμα φέρνει φως στη δράση
Η Arno Arnold παρουσιάζει το αυτοφερόμενο, διαφανές κάλυμμα οροφής Roover. Ως οροφή για εργαλειομηχανές, ανοίγει την πρόσβαση στο τραπέζι εργασίας για την χωρίς εμπόδια φόρτωση με γερανό.

Το Roover είναι διαφανές και αφήνει άπλετο φως στο σκοτάδι του μηχανοστασίου, επιτρέποντας στον χρήστη να εξοικονομήσει δαπάνες για τη λειτουργία και τη συντήρηση του φωτισμού του χώρου εργασίας, εκτός από τα εργονομικά οφέλη μακροπρόθεσμα. Τα κρυστάλλινα διαφανή στοιχεία είναι κατασκευασμένα από θερμοπλαστικό υλικό που προσφέρει υψηλή μηχανική αντοχή και πολύ καλή χημική αντίσταση. Σε συνδυασμό με τις οδηγούμενες ράγες αλουμινίου, μπορούν να επιτευχθούν ελεύθερα πλάτη έως και 6500 mm. Χάρη στον ομαλά κινούμενο, ρουλεμάν οδηγό, η κινούμενη μάζα δεν αυξάνεται επιπλέον από την τριβή ολίσθησης, γεγονός που έχει θετική επίδραση στην ακρίβεια της διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια της κίνησης, τα στοιχεία αναδιπλώνονται μεταξύ τους σαν φυσούνα. Το Lmin ανά αναδίπλωση παραμένει το ίδιο για όλα τα πλάτη. Στις άκρες, οι βούρτσες υαλοκαθαριστήρων εξασφαλίζουν τη στεγανοποίηση μεταξύ του καλύμματος οροφής και της καμπίνας και προστατεύουν επίσης τον οδηγό πίσω από τα φυσερά από τη ρύπανση.

Το κόλπο με την αρθρωτή οροφή
Σήμερα, οι εργαλειομηχανές υψηλής απόδοσης είναι πλήρως κλειστές. Αυτό συμβάλλει στην προστασία του προσωπικού χειρισμού. Λαμβάνει επίσης υπόψη το γεγονός ότι το ψυκτικό υγρό και τα θραύσματα στο χώρο εργασίας αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση και ένταση.

Ωστόσο, αυτά τα περιβλήματα έχουν ένα σοβαρό μειονέκτημα κάθε φορά που η μηχανή πρέπει να μετασκευαστεί και να φορτωθεί με περισσότερο ή λιγότερο ογκώδη τεμάχια και συσκευές. Για πολλούς τύπους μηχανών, αυτή η φόρτωση είναι καλύτερο να γίνεται από πάνω. Έτσι ο Arno Arnold σκέφτηκε την ιδέα της αρθρωτής οροφής. Η διευθύνουσα σύμβουλος Simone Weinmann-Mang εξηγεί πώς λειτουργεί: "Με το προστατευτικό κάλυμμα Moover λύνουμε τη φαινομενική αντίφαση μεταξύ βέλτιστης κάλυψης οροφής και φόρτωσης γερανού χωρίς να απαιτείται επιπλέον χώρος."

Κατά τη διάρκεια της κανονικής λειτουργίας, η οροφή εκπληρώνει αξιόπιστα τη λειτουργία της ως προστατευτικό κάλυμμα. Ωστόσο, εάν απαιτείται φόρτωση με γερανό, το κάλυμμα μπορεί να αναδιπλωθεί προς τα πάνω χρησιμοποιώντας έναν περιστρεφόμενο μηχανισμό. Αυτό επιτρέπει την πρόσβαση στην περιοχή εργασίας για τη φόρτωση με γερανό σε οποιοδήποτε σημείο του μηχανήματος. Ο κινητήρας μπορεί είτε να ενσωματωθεί στο κάλυμμα είτε ο πελάτης μπορεί να το κάνει μόνος του.

Το πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι ότι η φόρτωση με γερανό μπορεί να πραγματοποιηθεί και με κάλυμμα οροφής.

Φως στο σκοτάδι

Η πανοραμική οροφή είναι ένα νέο χαρακτηριστικό της Arno Arnold. Για τη βελτιστοποίηση του εσωτερικού φωτισμού, αναπτύχθηκε ένα διαφανές υλικό για το κάλυμμα της οροφής. Αυτό σημαίνει ότι οι υπάρχουσες πηγές φωτός μπορούν πλέον να φωτίζουν τον χώρο κατεργασίας από το εξωτερικό. Πλεονέκτημα: Δεν υπάρχει ανάγκη για εσωτερικό φωτισμό.

Τηλεσκοπικά πάνελ χωρίς φυσούνα
Τα προστατευτικά καλύμματα χωρίς φυσούνα, που ονομάζονται Strapano από την Arno Arnold, εξασφαλίζουν ασφάλεια και προστασία. Το ελάχιστο μήκος του καλύμματος όταν είναι αναδιπλωμένο αποτελεί εδώ ιδιαίτερο πλεονέκτημα.

Χάρη στον ελαχιστοποιημένο αριθμό εξαρτημάτων και τη μείωση σε λίγα υλικά, οι μετακινούμενες μάζες είναι πολύ μικρές. Το Strapano πληροί όλες τις απαιτήσεις όσον αφορά την αξιοπιστία, την αντοχή, τη δυναμική, την ακρίβεια και το κόστος. Ο αρθρωτός σχεδιασμός είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρων. Αυτό επιτρέπει την αντικατάσταση μεμονωμένων τηλεσκοπικών πάνελ ή την επέκταση του καλύμματος χωρίς την ανάγκη εργαλείων.

Περίληψη
Όταν πρόκειται για καλύμματα οροφής και φόρτωση με γερανό, ο σχεδιαστής βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα είδος "τετραγωνισμού του κύκλου". Με την ιδέα του για την οροφή, ο Arno Arnold παρουσιάζει ένα είδος "αρθρωτού" κιτ κατασκευής για καλύμματα οροφής. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους ως οροφή σε διάφορους τύπους μηχανημάτων ή με ένα πίσω τοίχωμα ή για εκ των υστέρων τοποθέτηση.

Περισσότερα νέα