Κατάλογος
Κατάλογος

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

12.02.2024 14:02

Αυτόνομη κατασκευή - ένας ολόκληρος κλάδος πρέπει να καλύψει τη διαφορά

Η βιομηχανία ρουλεμάν κύλισης υστερεί όσον αφορά την αυτόνομη παραγωγή

Όλο και λιγότεροι άνθρωποι πρέπει να παράγουν όλο και περισσότερο. Αυτή είναι ήδη μια μακροχρόνια τάση του παρελθόντος που θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Θα γίνει ακόμη και μια ουσιαστική αναγκαιότητα. Οι τρέχουσες έννοιες παραγωγής στη βιομηχανία ρουλεμάν κύλισης απαιτούν προσωπικό με υψηλά προσόντα, ακόμη και ή ιδιαίτερα όταν είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοματοποιημένες. Οι άνθρωποι χρειάζονται για τη λειτουργία, τη ρύθμιση και τη βελτιστοποίηση.

Τι συμβαίνει όμως όταν οι άνθρωποι απλά δεν είναι πλέον διαθέσιμοι;

Μια παρατήρηση που μπορεί να γίνει σε όλο τον κόσμο, για διάφορους λόγους, είναι η έλλειψη προσωπικού. Είτε πρόκειται για έλλειψη κατάρτισης, είτε για ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών είτε απλώς για μια ολόκληρη γενιά που δεν θέλει να εργαστεί σε ένα παραδοσιακό περιβάλλον παραγωγής, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Καθώς το ζήτημα αυτό δεν επηρεάζει μόνο τη βιομηχανία ρουλεμάν, αλλά και όλες τις άλλες βιομηχανίες και τομείς, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση της ανάπτυξης. Η αυτόνομη παραγωγή είναι εδώ και καιρό πρότυπο σε πολλούς βιομηχανικούς τομείς. Στη βιομηχανία ρουλεμάν κύλισης, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι μικρή ή ανύπαρκτη. Εδώ είναι που το περιβάλλον παραγωγής εξαρτημάτων ρουλεμάν κύλισης πρέπει να καλύψει τη διαφορά, προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστικό μακροπρόθεσμα.

Οι λόγοι για αυτό ήταν μέχρι τώρα οι ειδικές απαιτήσεις του κλάδου. Η υψηλή ευελιξία, η ποικιλία εξαρτημάτων με μικρά μεγέθη και ποσότητες παρτίδων οδηγούσαν μέχρι σήμερα σε συμβατικές δομές παραγωγής. Ειδικά στον τομέα των βιομηχανικών ρουλεμάν. Αν και έχουν γίνει μεγάλες επενδύσεις στην αυτοματοποίηση, η αυτοματοποίηση δεν σημαίνει απαραίτητα αυτονομία. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις έχουν επίσης εφαρμοστεί αυτόνομα συστήματα, αλλά αυτό έχει συνήθως οδηγήσει σε πολύ σύνθετες τεχνικές λύσεις.

Αν κοιτάξετε λίγο πιο πέρα από το βιομηχανικό περιβάλλον ή τη βιομηχανική παραγωγή, αυτή η μεγατρική τάση γίνεται ακόμη πιο σαφής. Ο τομέας της εφοδιαστικής πρωτοπορεί με αυτόνομα κέντρα διανομής. Ή εξετάζουμε τη γεωργία, όπου έχουν αναπτυχθεί και χρησιμοποιούνται εδώ και πολύ καιρό αυτόνομες μηχανές συγκομιδής. Η επίτευξη των ίδιων ή και περισσότερων στόχων με λιγότερους ανθρώπους είναι ο κοινός παρονομαστής.


Η συνεπής ανάπτυξη ανταποκρίνεται στη μεγατάνδεια

Η Supfina Grieshaber είναι εδώ και δεκαετίες προμηθευτής και συνεργάτης ανάπτυξης της διεθνούς βιομηχανίας ρουλεμάν κύλισης και έχει συμβάλει στη διαμόρφωση πολλών τάσεων από το παρελθόν. Επομένως, ήταν προφανές ότι η Supfina θα αναλάμβανε και αυτό το θέμα της τάσης. Προκειμένου να χαρτογραφηθεί η αλυσίδα παραγωγής ενός δακτυλίου ρουλεμάν κύλισης, πρέπει να χαρτογραφηθεί με αυτόνομο τρόπο και η διαδικασία υπερβελτίωσης. Και ακριβώς σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας της υπερβελτίωσης προκύπτουν ιδιαίτερα εμπόδια κατά την εφαρμογή. Αφετηρία της Supfina ήταν επίσης οι υπάρχουσες λύσεις, όπως οι δοκιμασμένες σειρές RacePro και RaceFlex. Παρόλο που αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολύ ευέλικτα και διαθέτουν επίσης υψηλό βαθμό αυτοματοποίησης, τα μηχανήματα αυτά είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε οι άνθρωποι να παίζουν κεντρικό ρόλο. Οι διαδικασίες ρύθμισης, οι ακολουθίες παραγωγής, όπως οι αλλαγές εργαλείων, και η αλληλεπίδραση με το σύστημα ελέγχου είναι βελτιστοποιημένες για τον χειριστή.

Πρόκειται για μηχανές που εντάσσονται στη σημερινή δομή παραγωγής, αλλά δεν πληρούν τις απαιτήσεις μιας αυτόνομης προσέγγισης.

Η σειρά Supfina Race Modular αποτελεί επομένως μια νέα προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο. Σε πολύ στενή συνεργασία με τους πελάτες μας, αυτή η λύση συστήματος αναπτύχθηκε συστηματικά για αυτόνομη και μη επανδρωμένη λειτουργία. Όλες οι βασικές διαδικασίες παραγωγής είναι αυτοματοποιημένες. Η διαδικασία αλλαγής παρτίδας ή μηχανικής ρύθμισης, η αλλαγή εργαλείου ή πέτρας φινιρίσματος στην παραγωγή και ο κλασικός χειρισμός εξαρτημάτων χαρτογραφούνται 24 ώρες το 24ωρο χωρίς χειριστή. Το όνομα της σειράς αντικατοπτρίζει ήδη τον αρθρωτό σχεδιασμό της, ο οποίος επιτρέπει την απεικόνιση ενός ευρέος φάσματος λειτουργιών. Αυτό με τη σειρά του ανταποκρίνεται στις ποικίλες απαιτήσεις διεργασιών σε σχέση με τους διάφορους τύπους ρουλεμάν κύλισης. Η διαμόρφωση μπορεί να προσαρμοστεί σε τύπους ρουλεμάν όπως, για παράδειγμα, κυλινδρικά ρουλεμάν, κωνικά ρουλεμάν, σφαιρικά ρουλεμάν ή ρουλεμάν και μπορεί να επεκταθεί ανά πάσα στιγμή με ασφάλεια για το μέλλον.

Προκειμένου να υλοποιηθεί η προαναφερθείσα λειτουργικότητα από τεχνικής άποψης, το μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με χαρακτηριστικά που καθιστούν όλη τη διαδικασία δυνατή στην πράξη. Στοιχεία της μηχανής, όπως η κίνηση του τεμαχίου, η υποδοχή μπλοκ, το σύστημα κεντραρίσματος και ο χειρισμός του τεμαχίου, έχουν σχεδιαστεί με αυτόματα ενεργοποιούμενες διεπαφές. Αυτά και τα συναφή στοιχεία μπορούν να αφαιρεθούν από τη μηχανή και να επιστρέψουν σε αυτήν με τη χρήση ρομπότ 6 αξόνων. Το ρομπότ παίζει επομένως κεντρικό ρόλο στην υλοποίηση. Ωστόσο, ένα ρομπότ από μόνο του δεν είναι αρκετό. Μόνο με τη συγχώνευση του ρομπότ και της μηχανής επεξεργασίας σε μια ενιαία μονάδα μπορεί να δημιουργηθεί μια εφικτή λύση.

Τέλος, καθοριστικό ρόλο παίζει και η όλη επικοινωνία δεδομένων. Εάν δεν υπάρχει χειριστής που να μπορεί να εισάγει τα δεδομένα του τεμαχίου και της επεξεργασίας στο σύστημα ελέγχου, τα δεδομένα αυτά πρέπει να μεταφέρονται μέσω διεπαφών στην υποδομή πληροφορικής.


Η σημασία υπερβαίνει κατά πολύ το Superfinish

Ωστόσο, για τον χρήστη ενός τέτοιου συστήματος, μια μηχανή Superfinish δεν μπορεί να θεωρηθεί μεμονωμένα. Η αλληλεπίδραση μεταξύ της μηχανής που εκτελεί το τελικό στάδιο επεξεργασίας και ολόκληρης της γραμμής παραγωγής ή του κυττάρου είναι ζωτικής σημασίας. Επιπλέον, στον σχεδιασμό μιας τέτοιας δομής παραγωγής πρέπει να συμπεριληφθούν και οι λειτουργικές και υλικοτεχνικές διαδικασίες. Ο τρόπος με τον οποίο τα τεμάχια εργασίας και τα εργαλεία τίθενται στη διάθεση του συστήματος είναι μερικά μόνο παραδείγματα βασικών ζητημάτων που υπερβαίνουν την ίδια τη μηχανή.

Εξετάζοντας όλα αυτά τα θέματα από τη σημερινή οπτική γωνία, η εξαιρετικά ευέλικτη και αυτόνομη παραγωγή ρουλεμάν κύλισης φαίνεται να είναι ένα πολύ μεγάλο άλμα στο μέλλον. Για ορισμένους, αυτό το άλμα θα φανεί πολύ μακρινό. Όμως ορισμένες εταιρείες έχουν ήδη κάνει αυτό το τεράστιο άλμα προς το μέλλον και έχουν παραδοθεί τα πρώτα μηχανήματα από τη σειρά Supfina Race Modular.

Εν κατακλείδι, μένει να πούμε ότι η διαμόρφωση αυτής της αλλαγής στον κλάδο των ρουλεμάν κύλισης απαιτεί τη δέσμευση ενός ολόκληρου κλάδου, συμπεριλαμβανομένου του συναφούς τομέα της μηχανολογίας.

Περισσότερα νέα

Η Supfina είναι Hero Customer 2024 στο σύστημα CAD Solid Edge της Siemens.

Η Supfina έ...

"Ως ένας από τους κορυφαίους παρόχους λύσεων επιφανειακού φινιρίσματος, η ομάδα της Supfina θα παρουσιάσει μια καινοτομία - το μηχάνημα υπερφινιρίσματος Supfina Fact - στους ενδιαφερόμενους στη φετινή Global Industrie στη Λυών, στο Hall 4 Stand C156."
"Ως ένας από τους κορυφαίους παρόχους λύσεων για την επιφανειακή φινίρισμα, η ομάδα της Supfina θα συμβουλεύει τους ενδιαφερόμενους ξεχωριστά για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διπλή επιφανειακή λείανση στη φετινή Grindtec στη Λειψία, στο Hall 5 Stand E04."
Ναι, και μάλιστα αρκετές φορές!
"Λύσεις για επιφανειακό φινίρισμα υψηλής ακρίβειας" - αυτό είναι το σύνθημα του περιπτέρου C10 της Supfina, έκτασης 132 τ.μ., στο Hall 10 της έκθεσης GrindingHub από τις 17 έως τις 20 Μαΐου στη Στουτγάρδη.
Η Supfina κατέκτησε την 3η θέση στο φετινό ife Award 2021 "Innovationspreis Losgröße 1+".