Κατάλογος
Κατάλογος

Schuetz Messtechnik GmbH

  • DIN EN ISO 9001

18.06.2024 01:06

Μετατροπείς καλωδίων για 0,1 mm² έως 100 mm² από την Schuetz messtechnik

Ο μετατροπέας MAT1000 χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της ηλεκτρικής αντίστασης καλωδίων, συρμάτων και άλλων δειγμάτων υλικών κατά την επιθεώρηση εισερχόμενων προϊόντων, την παρακολούθηση της παραγωγής και τη διασφάλιση της ποιότητας. Το δείγμα δοκιμής, ένα λεγόμενο δείγμα καλωδίου ή σύρματος μήκους ενός μέτρου, στερεώνεται στον μετατροπέα και μετράται η ηλεκτρική αντίσταση μεταξύ των δύο βρυσών δυναμικού, οι οποίες απέχουν ακριβώς 1000 mm μεταξύ τους.

Σε συνδυασμό με συσκευές της σειράς MR200/250/300C-A ειδικότερα, ο μετατροπέας MAT1000 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση ηλεκτρικών αντιστάσεων από 200 m έως περίπου λιγότερο από 100 7 ανά μέτρο, που αντιστοιχούν σε διατομές από περίπου 0,1 mm² έως πάνω από 100 mm². Η ομοιογενής κατανομή του ρεύματος, προϋπόθεση για μετρήσεις υψηλής ακρίβειας, επιτυγχάνεται μέσω της χωρικής απόστασης μεταξύ της στρόφιγγας δυναμικού και της σύνδεσης ρεύματος.

Είναι περίπου οκταπλάσια της μεγαλύτερης επιτρεπόμενης διαμέτρου. Μια σταθερή και ανθεκτική στη στρέψη κλίνη από ελαφρύ μέταλλο, που δεν σκουριάζει, με δύο σταθερές διατάξεις σύσφιξης εξασφαλίζει την ασφαλή συγκράτηση του δοκιμίου. μια χονδροειδής προεπιλογή των σιαγόνων σύσφιξης επιτρέπει τη ρύθμιση της διαμέτρου, ενώ οι μοχλοί ταχείας απελευθέρωσης εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του πεδίου δοκιμών.

Ο μετατροπέας μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάτω από το νερό. Μια πλαστική ράγα οδήγησης που περιλαμβάνεται στο πεδίο της παράδοσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποφυγή της χαλάρωσης των λεπτών συρμάτων και συνεπώς των αλλαγών στο μήκος. Πάνω απ' όλα, όμως, ένα αυλάκι στη ράγα οδήγησης επιτρέπει την προστασία του δοκιμίου από τα ρεύματα και συνεπώς από τις γρήγορες μεταβολές της θερμοκρασίας και της αντίστασης.