Κατάλογος
Κατάλογος

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

12.07.2024 00:07

Τα ανακυκλωμένα υλικά ως το επόμενο βήμα προς την αύξηση της βιωσιμότητας για εργαστηριακά αναλώσιμα υψηλών προδιαγραφών

Στα εργαστήρια βιοεπιστημών, όπου η ακρίβεια και η καθαρότητα είναι αδιαπραγμάτευτες, η ζήτηση για λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον είναι σήμερα υψηλότερη από ποτέ. Τα εργαστήρια παλεύουν με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων τους και γνωρίζουν ότι η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για πλαστικά αναλώσιμα δεν είναι φιλική προς τους πόρους. Επομένως, προκειμένου να γίνουν πιο βιώσιμα, τα μελλοντικά εργαστηριακά αναλώσιμα από πλαστικά υλικά πρέπει να μπορούν να κατασκευάζονται από ανανεώσιμες ή ανακυκλωμένες πρώτες ύλες.

Η δέσμευση της Eppendorf για βιωσιμότητα είναι εμφανής σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης των εργαστηριακών αναλωσίμων σε πρώτες ύλες βιολογικής προέλευσης, αρχής γενομένης από το 2022. Ταυτόχρονα, τα ανακυκλωμένα υλικά παρουσιάζουν επίσης μεγάλες δυνατότητες για τα μέρη ενός προϊόντος που δεν έρχονται σε άμεση επαφή με το δείγμα. Τα ανακυκλωμένα υλικά, γνωστά και ως ανακυκλώσιμα, είναι γενικά γνωστά ως επαναχρησιμοποιημένα πλαστικά από PE (πολυαιθυλένιο), PP (πολυπροπυλένιο) ή PET (τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο), τα οποία έχουν απορριφθεί τουλάχιστον μία φορά από νοικοκυριά ή επιχειρήσεις και τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή νέων προϊόντων.

"Το "Post Consumer Recyclate (PCR)" που χρησιμοποιείται για τα ράφια μίας χρήσης για τα ρύγχη πιπετών είναι βιομηχανικής προέλευσης, το οποίο λαμβάνεται αποκλειστικά από υπολείμματα υλικών που προκύπτουν κατά τη διαδικασία κατασκευής φακών επαφής" αναφέρει η Brigitte Klose, Global Marketing Manager for Consumables της Eppendorf SE."Αυτού του είδους η ενδοτύπου συλλογή πολυπροπυλενίου "ενιαίας πηγής" από την παραγωγή ιατρικών προϊόντων διασφαλίζει ότι το ανακυκλωμένο υλικό θα διατηρήσει την καθαρότητα και την ακεραιότητα που αποτελούν προϋπόθεση της διαδικασίας παραγωγής εργαστηριακών αναλωσίμων. Ζητάμε τεκμηρίωση από τους προμηθευτές μας όσον αφορά την ιχνηλασιμότητα του ανακυκλώματος, καθώς και τη συμμόρφωση όλων των διαδικασιών με το πρότυπο EN 15343:2007."


Από τα τέλη Μαΐου του τρέχοντος έτους, η Eppendorf έχει ξεκινήσει τη μετάβαση σε ανακυκλώματα των δοχείων που περικλείουν αναλώσιμα. Αρχικά, η μετάβαση αυτή αφορά τα ράφια για τα ρύγχη πιπετών μίας χρήσης, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως σε εργαστήρια που διεξάγουν αποστειρωμένες εργασίες. Αυτά τα ράφια μίας χρήσης είναι απαραίτητα για τη χρήση των άκρων πιπέτας. Τα ράφια παρέχουν στα ρύγχη πιπέτας σταθερότητα και προστασία, μέχρι και το τελευταίο ρύγχος. Όπως και τα ρύγχη των πιπετών, αυτά τα ράφια μιας χρήσης πρέπει να είναι της ίδιας καθαρότητας και στειρότητας και μέχρι στιγμής κατασκευάζονταν από πολύ καθαρό πολυπροπυλένιο ορυκτής προέλευσης. "Αυτή η μετάβαση σε ανακυκλωμένο υλικό θα εξοικονομήσει αυτόν τον περιορισμένο πόρο ορυκτών καυσίμων και η Eppendorf θα επιτύχει εξοικονόμηση περισσότερων από 166 τόνων CO2 ετησίως" λέει ο Klose.

Αυτή η αλλαγή στο πολυπροπυλένιο που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των ραφιών δεν θα επηρεάσει ούτε την καθαρότητα, ούτε τη στειρότητα ούτε τη σταθερότητα των tip των πιπετών epT.I.P.S.® σε ραφιά μιας χρήσης. Οι πελάτες μας μπορούν να αλλάξουν εύκολα, χωρίς να υποστούν καμία απώλεια ποιότητας. Αυτό επαληθεύεται περαιτέρω από τα πιστοποιητικά ποιότητας ανά παρτίδα.

Περισσότερα νέα

Το Investigators 2024 πηγαίνει στον Clemens Plaschka, Αυστρία

Η ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, υπό την προεδρία της καθηγήτριας Laura Machesky, επέλεξε την έρευν...

Τα εργαστήρια εξαρτώνται από τις υψηλές επιδόσεις και την αξιοπιστία των πλακών που χρησιμοποιούν...