Κατάλογος
Κατάλογος

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

01.08.2024 01:08

Η Eppendorf λαμβάνει άλλη μια ετικέτα ACT ως βραβείο για συσκευές φιλικές προς το περιβάλλον

Οι ετικέτες ACT (Accountability, Consistency, and Transparency) λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο με τη διατροφική επισήμανση και προσφέρουν μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση των πτυχών που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα. Αυτό επιτρέπει στα εργαστήρια να αξιολογούν εύκολα τη φιλικότητα προς το περιβάλλον των προμηθευτών τους.


Η διαδικασία πιστοποίησης αξιολογεί διεξοδικά τις διαδικασίες παραγωγής, την κατανάλωση ενέργειας και νερού, τη συσκευασία και τις πτυχές της διάθεσης των προϊόντων. Η Eppendorf έχει ήδη λάβει το σήμα ACT για περισσότερα από 150 προϊόντα.

Τώρα έχουν προστεθεί τρεις ακόμη ομάδες προϊόντων
  • ο πολλαπλός διανομέας Multipette®1) M4,
  • thermoMixer© C και
  • ο πρόσφατα λανσαρισμένος Mastercycler® X40.

Τα προϊόντα αυτά προστίθενται σε μια αυξανόμενη σειρά εργαστηριακών προϊόντων Eppendorf που έχουν αξιολογηθεί από το My Green Lab για τη φιλικότητά τους προς το περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων φυγοκεντρικών συσκευών, εργαστηριακών αναλωσίμων βιολογικής προέλευσης, πιπετών και καταψυκτών εξαιρετικά χαμηλής θερμοκρασίας.


Η δέσμευση της Eppendorf για βιωσιμότητα είναι εμφανής στην κατασκευή όλων αυτών των συσκευών που έλαβαν πρόσφατα το σήμα ACT, οι οποίες συναρμολογούνται σε γερμανικά εργοστάσια που χρησιμοποιούν 100% ανανεώσιμη ενέργεια. Επιπλέον, η Eppendorf έχει αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών για την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας και τη μείωση των αποβλήτων σε αυτές τις εγκαταστάσεις παραγωγής.





Μέσω αυστηρών πολιτικών για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της πιστοποίησης ISO 14001 και της υπεύθυνης διαχείρισης χημικών ουσιών, καθώς και της χρήσης ανακυκλωμένων και ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας, η Eppendorf διασφαλίζει υψηλά πρότυπα ασφάλειας και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας. Σχετικά με το σήμα ACT Τα κριτήρια για το σήμα ACT, γνωστά και ως κριτήρια Environmental Impact Factor (EIF), αναπτύχθηκαν με τη συμβολή εμπειρογνωμόνων του κλάδου και εξωτερικών ενδιαφερόμενων φορέων. Επιστήμονες, υπεύθυνοι για τη βιωσιμότητα, εμπειρογνώμονες προμηθειών και κατασκευαστές παρείχαν πολύτιμα σχόλια σχετικά με τα κριτήρια EIF, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα επισήμανσης προϊόντων για προϊόντα βιοεπιστήμης. Η διαδικασία σήμανσης ACT περιλαμβάνει την επαλήθευση από τρίτους του βιώσιμου αντίκτυπου ενός προϊόντος, της λειτουργίας του και του τέλους του κύκλου ζωής του. Η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας αποτελεί σημαντικό επίτευγμα που παρέχει στον κατασκευαστή τα θεμέλια και το πλαίσιο για συνεχή βελτίωση.

Περισσότερα νέα

Το Investigators 2024 πηγαίνει στον Clemens Plaschka, Αυστρία

Η ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, υπό την προεδρία της καθηγήτριας Laura Machesky, επέλεξε την έρευν...

Τα εργαστήρια εξαρτώνται από τις υψηλές επιδόσεις και την αξιοπιστία των πλακών που χρησιμοποιούν...