Κατάλογος
Κατάλογος

HME - Technologies GmbH

Επιστροφή στη λίστα

Σκόνη υδριδίου του ζιρκονίου (7704-99-6) της HME - Technologies GmbH

Ερώτηση προϊόντος  

Αριθμός CAS: 13940-37-9

Χαρακτηριστικά:

Σκόνη υδριδίου ζιρκονίου, σκόνη υδριδίου τιτανίου, σκόνη υδριδίου βαναδίου, σκόνη υδριδίου χαφνίου, σκόνη νιτριδίου ζιρκονίου, σκόνη νιτριδίου τιτανίου, σκόνη νιτριδίου βαναδίου, σκόνη χρωμίου που περιέχει άζωτο, σκόνη μαγγανίου που περιέχει άζωτο.

Το ζιρκόνιο βρίσκεται στο φλοιό της Γης μόνο με τη μορφή μεταλλεύματος, συνήθως πυριτικού ζιρκονίου, όπως το ζιρκόνιο. Το ζιρκόνιο εξάγεται από το μετάλλευμα ζιρκονίου με την απομάκρυνση του οξυγόνου και του πυριτίου. Η διαδικασία αυτή, γνωστή ως διαδικασία Kroll, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο τιτάνιο. Η διεργασία Kroll έχει ως αποτέλεσμα ένα κράμα που περιέχει άφνιο. Το άφνιο και άλλες προσμίξεις απομακρύνονται σε επόμενο στάδιο. Το υδρίδιο του ζιρκονίου δημιουργείται συνδυάζοντας εξευγενισμένο ζιρκόνιο με υδρογόνο. Όπως και το τιτάνιο, το στερεό ζιρκόνιο διαλύει το υδρογόνο αρκετά εύκολα.

Η πυκνότητα του υδριδίου του ζιρκονίου ποικίλλει με βάση το υδρογόνο και κυμαίνεται μεταξύ 5,56 και 6,52 g cm-3.

Ιδιότητες:

  • Μοριακός τύπος: ZrH
  • Μοριακό βάρος: 92,232
  • Πυκνότητα: 5,9 g/cm3

Εφαρμογές:

Ως καθαρή σκόνη, τα υδρίδια ζιρκονίου χρησιμοποιούνται ως καταλύτες υδρογόνωσης, στη μεταλλουργία σε σκόνη και ως γκεττέρ στη βιομηχανία σωλήνων κενού. Στο σύστημα κενού, τα υδρίδια ζιρκονίου συμβάλλουν στη δημιουργία μιας σφραγίδας μεταξύ ενός μετάλλου και ενός κεραμικού. Σε αυτή τη μέθοδο, μια σκόνη υδριδίου (ιδίως ZrH4) αναμιγνύεται με το μέταλλο σφράγισης- η θέρμανση του μείγματος έχει ως αποτέλεσμα την αποσύνθεση του υδριδίου. Το υδρογόνο που αναπτύσσεται καθαρίζει τη γύρω περιοχή και το παραγόμενο μέταλλο ρέει και σχηματίζει μια σφραγίδα ακόμη και σε θερμοκρασίες μόλις 300 °C.

Το ZrH2 χρησιμοποιείται στη μεταλλουργία σκόνης, ως καταλύτης υδρογόνωσης και ως αναγωγικός παράγοντας, μέσο λήψης σωλήνων κενού και αφριστικός παράγοντας στην παραγωγή μεταλλικών αφρών. Χρησιμοποιείται επίσης ως συντονιστής νετρονίων σε πυρηνικούς αντιδραστήρες θερμικού φάσματος, όπως ο ερευνητικός αντιδραστήρας TRIGA που αναπτύχθηκε από την General Atomics ή οι σοβιετικοί πυρηνικοί αντιδραστήρες TOPAZ. Άλλες χρήσεις περιλαμβάνουν τη χρήση του ως καύσιμο σε πυροτεχνικές συνθέσεις, δηλαδή πυροτεχνικούς εκκινητές.

Ερώτηση προϊόντος