Κατάλογος
Κατάλογος

LK Metallwaren GmbH

  • EN ISO 9001:2015

Επιστροφή στη λίστα

Συστήματα εξαερισμού (REKU) της LK Metallwaren GmbH

Ερώτηση προϊόντος  

Ο μόνιμα ελεγχόμενος εξαερισμός είναι απαραίτητος για ένα ευχάριστο και σταθερά υγιεινό περιβάλλον εργασίας σε βιομηχανικές και εμπορικές αίθουσες.

Το σύστημα εξαερισμού LK REKU της LK Metallwaren διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις γι' αυτό και εντυπωσιάζει με την εξαιρετική ενεργειακή του απόδοση.

Επιπλέον, μπορεί να επεκταθεί με μια αντλία θερμότητας για εξοικονόμηση ενέργειας, με ένα σύστημα κλιματισμού ή με έναν ψύκτη για συνεχή ψύξη, ανάλογα με την επιθυμία.

Απορροφήστε τον μολυσμένο αέρα διεργασιών!
Τα συστήματα εξαερισμού λειτουργούν συνήθως με την αρχή της αμφίδρομης λειτουργίας. οι χώροι τροφοδοτούνται με φρέσκο αέρα μέσω του ενός από αυτά, ενώ το άλλο μεταφέρει τον "χρησιμοποιημένο" αέρα διεργασίας φιλτραρισμένο προς τα έξω. Οι ροές προσαγωγής και απαγωγής αέρα δεν αναμειγνύονται.

Τα συστήματα εξαερισμού REKU διανέμουν τον προσαγόμενο αέρα μέσω μιας θερμικά ελεγχόμενης κεφαλής εκτόνωσης, ενός συστήματος καθοδήγησης υφασμάτινου αέρα ή ενός αγωγού προσαγωγής αέρα. Εάν ο αέρας της αίθουσας είναι μολυσμένος με αερολύματα, μπορούν να ενσωματωθούν ειδικά φίλτρα στη ροή του αέρα εξαγωγής: Έτσι μπορεί να αποφευχθεί η ρύπανση της αίθουσας και του συστήματος.

Ανάκτηση θερμότητας έως και 84%
Ο ενσωματωμένος πλακοειδής εναλλάκτης θερμότητας χρησιμοποιεί τον ζεστό αέρα της αίθουσας για να θερμάνει τον φρέσκο αέρα που αναρροφάται όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να ανακτηθεί έως και το 84% της ενέργειας από τον θερμό αέρα διεργασίας μέσω του συστήματος ανάκτησης θερμότητας (HRU) και να μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση ενέργειας.

Εάν απαιτείται υψηλότερη θερμοκρασία αίθουσας, το σύστημα εξαερισμού μπορεί να επεκταθεί με άμεσο εξατμιστή, υγρό αέριο, αντλία ζεστού νερού ή ηλεκτρικό πηνίο. Αυτό εξοικονομεί ενέργεια και είναι 100% ουδέτερο ως προς το CO2.

Υψηλή απόδοση για βέλτιστη ανταλλαγή αέρα
Διατίθενται δύο τύποι συστημάτων ανάλογα με τις απαιτήσεις απόδοσης. Το σύστημα εξαερισμού REKU 7 επιτυγχάνει ονομαστική απόδοση αέρα έως 7.000 m3/h, το REKU 10 ακόμη και έως 10.000 m3/h.

Με βάση τις εκάστοτε διαστάσεις του κτιρίου και τις απαιτήσεις απόδοσης επί τόπου, οι δύο τύποι συστημάτων μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους κατά βούληση.

Σταθερή ψύξη υψηλών θερμοκρασιών στις αίθουσες
Η έντονη ηλιακή ακτινοβολία ή η αυξημένη εκτόνωση του αέρα διεργασιών μπορεί να προκαλέσει αύξηση της θερμοκρασίας στις αίθουσες παραγωγής και στις αποθήκες σε τέτοιο βαθμό, ώστε να επηρεάσει αρνητικά το κλίμα της αίθουσας και την παραγωγή ή την αποθήκευση των προϊόντων. Για να αποφευχθεί αυτό, το σύστημα εξαερισμού REKU μπορεί να συνδυαστεί με μια αντλία θερμότητας, μια μονάδα κλιματισμού ή έναν ψύκτη, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να διατηρηθούν σταθερές θερμοκρασίες στην αίθουσα.

Με το σύστημα εξαερισμού LK REKU σε συνδυασμό με αντλίες θερμότητας, κλιματιστικές μονάδες ή ψύκτη, τα προϊόντα και τα εμπορεύματα προστατεύονται και το κλίμα της αίθουσας βελτιώνεται σημαντικά για ευχάριστες συνθήκες εργασίας.

Ερώτηση προϊόντος  

Περισσότερα προϊόντα στον τομέα Συστήματα εξαερισμού

Σύστημα εξαερισμού για ηλεκτρολυτική επιμετάλλωση, παραγωγή τροφίμων (RK-K)

Συνεχής ανταλλαγή αέρα σε σταθερή θερμοκρασία

Οι βιομηχανικές αίθουσες, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται εκτενώς για την επεξεργασία, την παραγωγή και την αποθήκευση πρ...