Κατάλογος
Κατάλογος

Lutz-Jesco GmbH

Lutz-Jesco GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • WHG

Lutz-Jesco GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • WHG

Επιστροφή στη λίστα

Αντλίες δοσομέτρησης για τη βιομηχανία ποτών της Lutz-Jesco GmbH

Ερώτηση προϊόντος  

Τροφοδοσία kieselguhr και άλλων μέσων στη βιομηχανία ποτών/βιομηχανία τροφίμων

Πριν μια μπύρα μπορεί να απολαυσθεί από τον πελάτη της, πρέπει να περάσει από μια σειρά ακριβώς ελεγχόμενων φυσικών μικροβιολογικών και φυσικών διεργασιών κατά την παραγωγή, την καθίζηση και τον καθαρισμό. Παραδείγματα είναι οι διεργασίες ζύμωσης και ωρίμανσης που προκαλούν αιωρούμενες ουσίες και ακαθαρσίες λόγω π.χ. της μαγιάς που χρησιμοποιείται για τη ζύμωση. Αυτά τα σωματίδια απομακρύνονται από τη μπύρα σε διάφορα στάδια επεξεργασίας. Για μια λαμπρή διαυγή μπύρα απαιτείται μια ειδική διήθηση: διήθηση kieselguhr alluvial. Για τη διαδικασία αυτή προστίθεται στη μπύρα εναιώρημα kieselguhr με συγκέντρωση 300 g/l. Τα κύρια στοιχεία του φίλτρου είναι π.χ. λεπτά ανοξείδωτα φίλτρα ή ανοξείδωτοι σωλήνες με πολύ μικρές σχισμές. Καθώς ούτε οι σχισμές ούτε το ύφασμα είναι αρκετά λεπτά, πριν από τη διήθηση της πραγματικής μπύρας, αρχικά μόνο το νερό που περιέχει kieselguhr περνάει από το φίλτρο. Το kieselguhr εναποτίθεται στο φίλτρο και σχηματίζει ένα λεπτό στρώμα που λειτουργεί ως μικροφίλτρο. Αυτό το στρώμα kieselguhr παγιδεύει στη συνέχεια τις ακαθαρσίες που προκαλούν θολότητα στη μπύρα.

Το kieselguhr είναι ένα αλευρώδες ορυκτό που χρονολογείται από την τριτογενή εποχή- προέρχεται από τους πυριτικούς εξωσκελετούς μονοκύτταρων φυκών και διατόμων. Το Kieselguhr, που ονομάζεται επίσης γη διατόμων, χρησιμοποιείται όχι μόνο ως υλικό φίλτρου αλλά και για άλεση και στίλβωση. Η καταλληλότητά του ως μέσου λείανσης δείχνει ότι τα κινούμενα μέρη που έρχονται σε επαφή με το kieselguhr για σκοπούς δοσολογίας απαιτούν υψηλές ιδιότητες φθοράς. Για την προσθήκη του kieselguhr απαιτούνται πολύ ακριβείς δοσομετρικές αντλίες, π.χ. ειδικές εμβολοφόρες αντλίες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά λειτουργίας και επιφάνειες ανθεκτικές στη φθορά. Οι αντλίες που χρησιμοποιούνται στα ζυθοποιεία πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες απαιτήσεις

  • μακροχρόνια, απροβλημάτιστη λειτουργία
  • απλή κατασκευή που απαιτεί ελάχιστη συντήρηση
  • συνεκτίμηση των απαιτήσεων υγιεινής και της διαδικασίας (π.χ. διασφάλιση ότι δεν εισέρχεται αέρας στη μπύρα)
Εμβολοφόρες δοσομετρικές αντλίες της Lutz-Jesco σε ειδικές εκδόσεις για ζυθοποιεία με υλικά όπως ανοξείδωτο χάλυβα, οξείδιο του αλουμινίου και κεραμικά, συμβατά με τρόφιμα και προσδίδουν αντοχή στη φθορά στα σχετικά σημεία και ειδικές τσιμούχες χείλους. Αυτές οι ειδικές αντλίες ανταποκρίνονται άριστα στις απαιτήσεις αυτές και χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες σε όλο τον κόσμο ως δοκιμασμένες συσκευές δοσομέτρησης από έγκριτους ειδικούς στις εγκαταστάσεις ζυθοποιίας, όπως η KHS-Prozesstechnik GmbH. Απολαύστε την μπύρα σας με τις δοσομετρικές αντλίες Lutz-Jesco !

Ερώτηση προϊόντος