Κατάλογος
Κατάλογος

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Επιστροφή στη λίστα

Συστήματα σύνδεσης καλωδίων, 52 kV έως 550 kV (FrontCon) της PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

Ερώτηση προϊόντος  

FrontCon - Γρηγορότερες, καλύτερες συνδέσεις για μονόκλωνα μονωμένα καλώδια.

Τα καλώδια ισχύος υψηλής τάσης χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο σχέδια αγωγών που μειώνουν σημαντικά τα φαινόμενα δέρματος και εγγύτητας. Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερη μετάδοση ισχύος με την ίδια διατομή. Οι επιμέρους κλώνοι αυτών των αγωγών είναι μονωμένοι μεταξύ τους (με σμάλτο) και συχνά είναι τοποθετημένοι σε τμήματα (τύπου Milliken). Αυτή η δομή των αγωγών περιπλέκει τη διαδικασία σύνδεσης των καλωδίων. Η PFISTERER έχει αναπτύξει το FrontCon, το οποίο χρησιμοποιεί μια εντελώς νέα αρχή σύνδεσης για να απλοποιήσει και να συντομεύσει σημαντικά την εγκατάσταση.

Νέα τεχνολογία σύνδεσης
Η σύνδεση μονόκλωνων μονωμένων αγωγών καλωδίων είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που λειτουργεί μόνο σε περιορισμένο βαθμό: διαχωρίστε τα επιμέρους σκέλη, απογυμνώστε τα ένα προς ένα και στη συνέχεια επανατοποθετήστε τα όσο το δυνατόν περισσότερο στην αρχική τους μορφή - χωρίς να καταστραφεί κανένα σκέλος. Παρά τις καλύτερες προσπάθειες, η αρχική δομή των αγωγών δεν επιτυγχάνεται στο χώρο εγκατάστασης. Επιπλέον, η αφαίρεση της μόνωσης σημαίνει ότι χάνεται το πλεονέκτημα των μονόκλωνων μονωμένων καλωδίων στο άκρο του αγωγού. Η PFISTERER έχει επανεξετάσει πλήρως τη σύνδεση μονόκλωνων μονωμένων αγωγών.

80% μικρότερος χρόνος εγκατάστασης
Με το FrontCon, η PFISTERER ανέπτυξε μια λύση που μειώνει σημαντικά τον απαιτούμενο χρόνο και δημιουργεί μια καθορισμένη σύνδεση μέσω της εμπρόσθιας όψης του καλωδίου. Η εγκατάσταση διαρκεί μόνο περίπου 2 ώρες - όχι περισσότερο από ό,τι για τα συμβατικά καλώδια με τυπικές συνδέσεις. Ταυτόχρονα, αποτρέπονται πιθανές ζημιές κατά την απογύμνωση των επιμέρους κλώνων. Αυτό μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο σφαλμάτων εγκατάστασης.

Συμπαγής σχεδιασμός
Το FrontCon εγκαθίσταται απευθείας στο άκρο του καλωδίου - δεν απαιτείται πλέον φραπέ στα μεμονωμένα σκέλη. Οι ειδικά αναπτυγμένες σφαίρες επαφής έρχονται σε επαφή με τις μπροστινές επιφάνειες των μεμονωμένων κλώνων. Μαζί, αυτές οι σφαίρες επαφής συμπεριφέρονται σαν υγρό. Αντισταθμίζουν τις μικρές ανομοιομορφίες στο άκρο του αγωγού και εξασφαλίζουν ότι οι ίδιες δυνάμεις επαφής εφαρμόζονται σε ολόκληρη τη διατομή του αγωγού. Η ισχύς ρέει μέσω της εμπρόσθιας όψης του αγωγού και των σφαιριδίων επαφής. Αυτό επιτρέπει ένα πολύ σύντομο και συμπαγές σύστημα επαφής για μεγάλες διατομές αγωγών.

Αποδεδειγμένο σύστημα επαφής για εξαρτήματα καλωδίων υψηλής τάσης
Το FrontCon διατίθεται ως τεχνολογία σύνδεσης για συνδέσμους καλωδίων CONNEX και τερματισμούς IXOSIL, καθώς και για συνδέσεις καλωδίων σε συνδέσμους MSA και τυποποιημένες με συγκεκριμένα καλώδια. Τα πρώτα έργα καλωδίων έχουν πλέον τεθεί σε λειτουργία εδώ και αρκετά χρόνια. Το σύστημα επαφής μπορεί να προσαρμοστεί για οποιαδήποτε εξαρτήματα, επιτρέποντας αξιόπιστες και οικονομικά αποδοτικές λύσεις σε συστήματα καλωδίων. Μπορεί να εγκατασταθεί κάθετα ή οριζόντια. Η γκάμα καλύπτει καλώδια χαλκού με διατομή έως 2.500 mm². Άλλες λύσεις μπορούν να εφαρμοστούν κατόπιν αιτήματος.

Πώς λειτουργεί
Το FrontCon εγκαθίσταται απευθείας στο άκρο του αγωγού. Το καλώδιο πριονίζεται ευθεία και αφαιρείται η μόνωση του καλωδίου. Το σύστημα επαφών σταθερής πίεσης σφίγγει κεντρικά στον αγωγό.

Οι σφαίρες επαφής χύνεται μέσα στον σύνδεσμο. Το σφίξιμο της βίδας πίεσης πιέζει τις μπίλιες στην μπροστινή επιφάνεια των άκρων του αγωγού. Δημιουργείται αξιόπιστη επαφή.

Ένας ενσωματωμένος μηχανισμός ελατηρίου αντισταθμίζει τις απώλειες καθίζησης. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι δυνάμεις επαφής και οι χαμηλές αντιστάσεις μετάδοσης διατηρούνται σε διαφορετικές θερμοκρασίες και καθ' όλη τη διάρκεια ζωής.

Ερώτηση προϊόντος  

Περισσότερα προϊόντα στον τομέα Σετ καλωδίων

Συστήματα σύνδεσης για καλώδια 52 kV έως 550 kV (CONNEX)

CONNEX - Το καθολικό σύστημα σύνδεσης για καλώδια, μετασχηματιστές και GIS
Το πλήρως ενθυλακωμένο σύστημα σύνδεσης CONNEX με συμπαγή μόνωση καθιστά τους μετασχηματιστές ισχύος...

Πλαίσιο συνδέσμου

Πλαίσιο σύνδεσης LB.W.X.8.1.S3.E1.000

Τα κουτιά γείωσης της PFISTERER αποτελούν την ιδανική λύση για όλες τις έννοιες διασταυρούμενων συνδέσεων και γειώσεων των συστημάτων καλωδίων υψηλής τ...