Κατάλογος
Κατάλογος

Σχετικά με Azimut SpA

Οι απαρχές

Η Azimut Yachts δημιουργήθηκε το 1969, όταν ο νεαρός φοιτητής Paolo Vitelli ίδρυσε την Azimut Srl και άρχισε να ναυλώνει ιστιοπλοϊκά σκάφη.Τα πρώτα βήματα προς την επιτυχία
Το 1970 ορισμένες διάσημες μάρκες ιστιοπλοϊκών σκαφών διόρισαν την εταιρεία για τη διανομή των σκαφών τους στην Ιταλία.
Η Azimut επέκτεινε γρήγορα τις δραστηριότητές της: Εκτός από τη διανομή, άρχισε να σχεδιάζει νέα σκάφη αναψυχής. Σε μια κοινοπραξία με την Amerglass, σχεδίασε το AZ 43' Bali, ένα σκάφος μαζικής παραγωγής από υαλοβάμβακα, το οποίο γνώρισε άμεση επιτυχία.
Η εταιρεία επέκτεινε σταδιακά τη γκάμα της, εστιάζοντας στο κατώτερο άκρο της αγοράς - με το λανσάρισμα του AZ 32' Targa το 1977, το "Ford T" του κόσμου των σκαφών - και στο ανώτερο άκρο επίσης - (με το αξιομνημόνευτο ντεμπούτο του Azimut 105' Failaka το 1982, το μεγαλύτερο σκάφος μαζικής παραγωγής από fiberglass εκείνη την εποχή).

Η εξαγορά της Benetti και η έναρξη της ιδίας παραγωγής
Το 1985 η Azimut εξαγόρασε την Benetti. Αυτή η ιστορική μάρκα, με έδρα το Viareggio, κατασκεύαζε σκάφη από το 1873 και σχεδίασε την έννοια του megayacht.
Η Azimut ήταν πλέον σε θέση να κατασκευάζει τα δικά της σκάφη, καθορίζοντας νέο στυλ και βιομηχανικά πρότυπα που θα έφερναν επανάσταση στη βιομηχανία κατασκευής σκαφών, όπως: μεγάλα παράθυρα χωρίς πλαίσιο, ηλεκτρικά καθίσματα και εσωτερικοί χώροι από ξύλο καρυδιάς. νέες εγκαταστάσεις παραγωγής και διεθνής αναγνώριση
Από τα τέλη της δεκαετίας του '90 και μετά, με την απόκτηση νέων ναυπηγείων στο Fano, την αναδιάρθρωση των ναυπηγείων Benetti στο Viareggio και την κατασκευή μιας νέας εγκατάστασης στην Avigliana, στην επαρχία του Τορίνο, η Azimut προχώρησε στο να γίνει ο σημαντικότερος κατασκευαστής σκαφών αναψυχής και megayachts.
Αυτή η ηγετική θέση επιβεβαιώθηκε και τις επόμενες περιόδους, χάρη σε πολυάριθμες επιχειρηματικές επιτυχίες και σε μια επενδυτική πολιτική που εδραίωσε τις τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες της Azimut με την πάροδο των ετών, με εγκαταστάσεις που έχουν πλέον δημιουργηθεί στη Βραζιλία.

 
Διαγραφή επιλογής

30th Zagreb Boat Show

30th Zagreb Boat Show

Avenija Dubrovnik 15
10020
Zagreb
Κροατία

Azimut SpA

Azimut SpA

Via Martin Luther King 9-11
10051
Avigliana
Torino
Ιταλία

Μηχανοκίνητα σκάφη (S Collection)

Γενιά τεχνολογίας άνθρακα

Η χρήση ανθρακονήματος είναι μια κατασκευαστική επιλογή που επιτρέπει την αύξηση των όγκων και των επιφανειών σε μέγεθος, διατηρώντας το ίδιο βάρο...