Κατάλογος
Κατάλογος

BLANCO GmbH + Co KG

BLANCO GmbH + Co KG

  • DIN EN ISO 9001:2008

BLANCO GmbH + Co KG

  • DIN EN ISO 9001:2008

16.06.2021 00:06

Το 2020 είναι η επιχειρηματική χρονιά του Blanco Professional Group

Έναρξη αντιστροφής τάσης

Ο επαγγελματικός όμιλος Blanco μπορεί να ανατρέξει σε ένα δύσκολο οικονομικό έτος 2020. Συνολικά 693 εργαζόμενοι και 27 εκπαιδευόμενοι πραγματοποίησαν πωλήσεις ύψους περίπου 103 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό αντιπροσωπεύει μείωση 14,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ο πάροχος συστημάτων στον τομέα B2B για εμπορικές κουζίνες και τη βιομηχανία δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τις ιδιαίτερες συνθήκες του έτους Corona. Το μερίδιο των εξαγωγών, το οποίο είναι παραδοσιακά σημαντικό για τις πωλήσεις, μειώθηκε κατά οκτώ τοις εκατό το 2020 σε σύγκριση με το 2019 λόγω της πανδημίας. Η τάση αυτή συνέβαλε καθοριστικά στη μείωση των συνολικών πωλήσεων.

Η επιχειρηματική μονάδα Catering επηρεάστηκε ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Ωστόσο, η βιομηχανική επιχειρηματική μονάδα είχε επίσης να αντιμετωπίσει τις εξαιρετικές συνθήκες του περασμένου έτους. Ωστόσο, ειδικά αυτή η επιχειρηματική μονάδα αναπτύσσεται ικανοποιητικά από την άνοιξη του 2021. Είναι πολύ πάνω από το σχέδιο. Στην επιχειρηματική μονάδα Automotive, η Blanco Professional μπορεί επίσης να ανατρέξει στους πρώτους επιτυχημένους μήνες του τρέχοντος έτους 2021.

Τα αντίμετραπιάνουν τόπο

Η ανάκαμψη της οικονομίας έχει ξεκινήσει με επιτυχία και ήδη αποτυπώνεται σε αριθμούς. Στην επιχειρηματική μονάδα Catering, για παράδειγμα, η νέα στρατηγική εστίαση στο σερβίρισμα και τη διανομή τροφίμων που ξεκίνησε το 2020 έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς, όπως και η αναπροσαρμογή της οργάνωσης πωλήσεων. Επεκτείνει περαιτέρω την εγγύτητά της με τους πελάτες και καθιστά τις δραστηριότητες και τις λειτουργίες της ακόμη πιο αποτελεσματικές στο μέλλον. Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης ξεκίνησε με επιτυχία. Η πορεία για ένα επιτυχημένο μέλλον έχει οριστεί.

Η ψηφιοποίηση παίζει καθοριστικό ρόλο

Καθοριστικό ρόλο στον προσανατολισμό του Blanco Professional Group προς ένα τέτοιο μέλλον παίζει η χρήση των ψηφιακών ευκαιριών. "Βλέπουμε την ψηφιοποίηση ως μια διπλή ευκαιρία: από τη μία πλευρά, χρησιμοποιούμε ψηφιακά εργαλεία για να κάνουμε τις διαδικασίες στην εταιρεία πολύ πιο γρήγορες και αποδοτικές από ό,τι πριν", εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος Egon Kofler, "αλλά βλέπουμε επίσης μια ισχυρή στρατηγική συνιστώσα στον ψηφιακό μετασχηματισμό: Κατευθύνοντας ολόκληρο τον διάλογό μας με τους πελάτες μας προς την ταχύτητα και την ατομικότητα, όχι μόνο λαμβάνουμε υπόψη την ψηφιακή εποχή, αλλά και δημιουργούμε εμπειρίες για τους πελάτες μας, εμβαθύνοντας έτσι τη σχέση μας μαζί τους και δημιουργώντας τη βάση για την περαιτέρω επέκτασή της."

Το νέο διαδικτυακό κατάστημα εξειδικευμένων εμπόρων με ασφαλή είσοδο για τους εγγεγραμμένους εμπόρους, το οποίο είναι διαθέσιμο για χρήση από τις αρχές Ιουνίου, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Έτσι, η Blanco Professional επεκτείνει ειδικά τις πωλήσεις της προς την κατεύθυνση των omnichannel προσφορών, προκειμένου να παρέχει στους συνεργάτες της στο εξειδικευμένο εμπόριο τις βέλτιστες επιλογές επικοινωνίας και παραγγελίας για τους αντίστοιχους σκοπούς τους. Για την ομάδα πωλήσεων Blanco Professional, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη ικανότητα εξυπηρέτησης και παροχής συμβουλών ειδικά για τους πελάτες στο μέλλον.

Υπό αυτή την έννοια, το διαδικτυακό κατάστημα εξειδικευμένων εμπόρων προορίζεται να αποτελέσει το προοίμιο μιας στοχευμένης επέκτασης των ψηφιακών υπηρεσιών και διαδικασιών σε όλα τα επίπεδα. Κατά συνέπεια, ο τομέας αυτός πρέπει να επιταχυνθεί τα επόμενα χρόνια και να ενισχυθεί με περαιτέρω επενδύσεις.

Θετικές προοπτικές

Ο Kofler συνοψίζει: "Τα τελευταία δύο χρόνια, και ιδιαίτερα το Έτος Κορόνα 2020, σήμαιναν σημαντικές προκλήσεις και περικοπές για την Blanco Professional και τους υπαλλήλους της. Ωστόσο, ο πυθμένας έχει φτάσει. Τα αντίμετρά μας αποδίδουν και είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουμε δημιουργήσει τη βάση για να είμαστε και πάλι επιτυχημένοι μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα."

Η τοποθεσία Oberderdingen εξακολουθεί να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στα μελλοντικά σχέδια. Από τα περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ που επένδυσε η Blanco Professional συνολικά το 2020, τα 790.000 ευρώ - δηλαδή πάνω από τα μισά - επενδύθηκαν στην έδρα και τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Η

Blanco Professional δραστηριοποιείται στον τομέα B2B. Ο όμιλος παράγει υψηλής ποιότητας κεφαλαιουχικά αγαθά για επαγγελματικές κουζίνες και είναι προμηθευτής της βιομηχανίας.

Με 693 υπαλλήλους, ο όμιλος Blanco Professional επιτυγχάνει ενοποιημένο ετήσιο κύκλο εργασιών 103 εκατομμυρίων ευρώ (οικονομικό έτος 2020). Ο όμιλος περιλαμβάνει τα κεντρικά γραφεία στο Oberderdingen (Βάδη-Βυρτεμβέργη), θυγατρικές εταιρείες στη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Αυστρία και την Τσεχική Δημοκρατία, καθώς και γραφεία πωλήσεων στην Ελβετία, την Ισπανία και τη Ρωσία.


Περισσότερα νέα

Νέο εταιρικό σήμα από τον Οκτώβριο του 2021