Κατάλογος
Κατάλογος

WayCon Positionsmesstechnik GmbH

WayCon Positionsmesstechnik GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH

WayCon Positionsmesstechnik GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH

09.07.2021 01:07

Αισθητήρας μετατόπισης λέιζερ LAS2-TM - Ισχυροί αισθητήρες σε συμπαγή σχεδιασμό

Οι αισθητήρες απόστασης λέιζερ της σειράς LAS2-TM εντυπωσιάζουν με την υψηλή τους ακρίβεια και το μικροσκοπικό τους περίβλημα.

Οι οπτικοί αισθητήρες μετρούν με ακρίβεια σε αποστάσεις έως και 500 mm και επιτυγχάνουν γραμμικότητα ±0,13 %, καθώς και επαναληψιμότητα 4 μm. Εάν δεν χρησιμοποιείται ολόκληρο το εύρος μέτρησης, η γραμμικότητα και η επαναληψιμότητα μπορούν να βελτιωθούν με τη λεγόμενη διδασκαλία. Κατά τη διαδικασία αυτή, διδάσκονται τα ακριβή όρια του εύρους μέτρησης και έτσι βελτιώνεται η ακρίβεια.

Με συχνότητα μέτρησης 5 kHz, οι αισθητήρες είναι επίσης ιδανικοί για δυναμικές εφαρμογές, όπως η παρακολούθηση του πλαισίου στην αυτοκινητοβιομηχανία ή οι έλεγχοι ανοχής στη μηχανική παραγωγής. Χάρη στην υψηλή ανοχή τους στο φως του περιβάλλοντος και την κατηγορία προστασίας IP67, οι οπτικοί αισθητήρες της σειράς LAS2-TM μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε απαιτητικές περιβαλλοντικές συνθήκες όπου άλλοι αισθητήρες λέιζερ αποτυγχάνουν. Το αναλογικό σήμα εξόδου (4 έως 20 mA ή 0 έως 10 V) των αισθητήρων λέιζερ μπορεί να διαβαστεί και να εμφανιστεί απευθείας χωρίς περαιτέρω ηλεκτρονικά μέσα, π.χ. από τις ψηφιακές οθόνες WAY-AX της WayCon.

Οι μετρήσεις με τη σειρά LAS2-TM πραγματοποιούνται με την αρχή του τριγωνισμού. Οι αισθητήρες είναι εξοπλισμένοι με έναν πομπό λέιζερ και έναν δέκτη λέιζερ. Η δέσμη λέιζερ που αποστέλλεται από τον πομπό ανακλάται από το αντικείμενο-στόχο και ανιχνεύεται από τον δέκτη. Η απόσταση από το αντικείμενο-στόχο προσδιορίζεται από τη γωνία της ανακλώμενης δέσμης λέιζερ.

Περισσότερα νέα

Η δοκιμασμένη σειρά LVDT LV της WayCon επεκτείνεται με το LV-G, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ρουλεμάν. Χάρη στα ρουλεμάν με άκρο ράβδου, οι επαγωγικοί αισθητήρες μπορούν να προσαρτηθούν απευθείας στο προς μέτρηση αντικείμενο. Εδώ, τα αυτοπροσανατολισμένα ρουλεμάν άκρου ράβδου διευκολύνουν την απορρόφηση της εγκάρσιας δύναμης. Η στερέωση μέσω ρουλεμάν άκρου ράβδου είναι ιδανική για εγκατάσταση στο άκρο μιας ράβδου εμβόλου ή στη βάση ενός υδραυλικού κυλίνδρου. Η τακτική επαναλίπανση των ρουλεμάν άκρου ράβδου από τον πελάτη μπορεί επίσης να παρατείνει τη διάρκεια ζωής και να αυξήσει την ασφάλεια της διαδικασίας.