Κατάλογος
Κατάλογος

WayCon Positionsmesstechnik GmbH

WayCon Positionsmesstechnik GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH

WayCon Positionsmesstechnik GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH

14.02.2022 02:02

Επαγωγικός αισθητήρας LVDT LV-G - αυτοπροσανατολισμένα ρουλεμάν άκρου ράβδου για τέλεια ρύθμιση

Η δοκιμασμένη σειρά LVDT LV της WayCon επεκτείνεται με το LV-G, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ρουλεμάν. Χάρη στα ρουλεμάν με άκρο ράβδου, οι επαγωγικοί αισθητήρες μπορούν να προσαρτηθούν απευθείας στο προς μέτρηση αντικείμενο. Εδώ, τα αυτοπροσανατολισμένα ρουλεμάν άκρου ράβδου διευκολύνουν την απορρόφηση της εγκάρσιας δύναμης. Η στερέωση μέσω ρουλεμάν άκρου ράβδου είναι ιδανική για εγκατάσταση στο άκρο μιας ράβδου εμβόλου ή στη βάση ενός υδραυλικού κυλίνδρου. Η τακτική επαναλίπανση των ρουλεμάν άκρου ράβδου από τον πελάτη μπορεί επίσης να παρατείνει τη διάρκεια ζωής και να αυξήσει την ασφάλεια της διαδικασίας.

Οι επαγωγικοί αισθητήρες της σειράς LV-G καλύπτουν εύρος μέτρησης έως 25 mm με γραμμικότητα έως 0,1 %. Οι αισθητήρες διαθέτουν περίβλημα από επινικελωμένο χάλυβα με βαθμό προστασίας IP65. Χάρη στην καινοτόμο τεχνολογία πηνίου, οι αισθητήρες LVDT είναι κατάλληλοι για θερμοκρασίες έως +200 °C και έχουν ανάλυση <1 μm.

Τα LVDT είναι αισθητήρες θέσης με τεχνολογία πηνίου που αποτελείται από ένα πρωτεύον και δύο δευτερεύοντα τυλίγματα. Ο πυρήνας στο εσωτερικό του πηνίου επιτυγχάνει υψηλή μαγνητική διαπερατότητα και αντοχή στη θερμοκρασία μέσω ενός ειδικού κράματος σιδήρου-νικελίου. Τροφοδοτώντας το πρωτεύον τύλιγμα με εναλλασσόμενη τάση, προκαλείται τάση στα δευτερεύοντα τυλίγματα μέσω του πυρήνα. Οι αντίθετες τάσεις των δευτερευουσών περιελίξεων σε σχήμα χωνιού αντισταθμίζουν η μία την άλλη όταν ο πυρήνας βρίσκεται στην κεντρική θέση. Η αλλαγή θέσης στον πυρήνα δημιουργεί μια αντίθετη αλλαγή τάσης στα πηνία, η οποία μετατρέπεται σε αναλογικό σήμα εξόδου (0...10 V / 4...20 mA) μέσω ενός ενισχυτή μέτρησης.

Η WayCon έχει αναπτύξει από την αρχή τους αισθητήρες της σειράς LVDT LV. Εκτός από την πρωτοποριακή τεχνολογία πηνίων, έχει αναπτυχθεί επίσης μια ειδική ιδέα στεγανοποίησης και ένας ατομικός οδηγός έδρασης για να διασφαλίζεται υψηλός βαθμός προστασίας και φέρουσας ικανότητας.

Περισσότερα νέα

Οι αισθητήρες απόστασης λέιζερ της σειράς LAS2-TM εντυπωσιάζουν με την υψηλή τους ακρίβεια και το μικροσκοπικό τους περίβλημα.