Κατάλογος
Κατάλογος

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

28.10.2021 03:10

Απόσβεση δονήσεων, υποστήριξη μηχανών: για ακριβείς μετρήσεις στην ακαδημαϊκή και βιομηχανική κοινότητα

Η ACE Stoßdämpfer GmbH υποστηρίζει εδώ και χρόνια νέους ακαδημαϊκούς. Αυτό συνέβη και σε μια μεταπτυχιακή διατριβή, στην οποία απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Aalen αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν μονωτήρες από καουτσούκ και μέταλλο της ACE με σκοπό την εξάλειψη των ενοχλητικών δονήσεων σε ένα εργαστήριο δοκιμών. Τώρα, η σχολή μηχανολόγων μηχανικών και τεχνολογίας υλικών του Aalen έχει διαθέσει τον πάγκο δοκιμών σε έναν γνωστό προμηθευτή αυτοκινήτων για σειρές δοκιμών από εργαζόμενους φοιτητές.

Τρία χρόνια μετά τη θέση σε λειτουργία, η εξέδρα δοκιμών εξακολουθεί να λειτουργεί άψογα. Επί του παρόντος χρησιμοποιείται για τη δοκιμή διαφορετικών υλικών για οδοντωτούς τροχούς στο πλαίσιο μιας διδακτορικής διατριβής: "Το δοκιμαστήριο μας έχει προσφέρει πολλές πολύτιμες γνώσεις για την αξιολόγηση υλικών και διαδικασιών για συμπυκνωμένους οδοντωτούς τροχούς σε κινητήρες υψηλών επιδόσεων τα τελευταία χρόνια, επίσης λόγω της τέλειας απομόνωσης κραδασμών. Ωστόσο, έχει καταστεί προφανές ότι οι κινητήρες του δοκιμαστηρίου είναι απλώς πολύ δυνατοί για μια παράλληλη διδακτική λειτουργία. Δεδομένου ότι η κινητικότητα του δοκιμαστηρίου είναι σημαντικός παράγοντας της ιδέας, αποφασίσαμε να το αναθέσουμε σε τρίτους για περαιτέρω ερευνητικές εργασίες", εξηγεί ο καθηγητής Dr. Tillmann Körner από τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υλικών του Πανεπιστημίου Aalen. Η κινητή εγκατάσταση βρήκε έτσι νέα στέγη σε έναν κορυφαίο ευρωπαϊκό κατασκευαστή στον τομέα της παραγωγής σειράς εξαρτημάτων από συμπυκνωμένο αλουμίνιο υψηλής αντοχής. Η συνεργασία αυτή είναι ιδανική, διότι οι φοιτητές μπορούν να ενσωματώσουν άμεσα την απαιτητική ακαδημαϊκή εργασία τους σε πρακτικά έργα, επιτρέποντας στον ειδικό στην αυτοκινητοβιομηχανία να συνεχίσει τις προσπάθειές του για μείωση των εκπομπών CO2 με τα πιο πρόσφατα επιστημονικά ευρήματα μέσω πρόσθετων μειώσεων βάρους.

Στην ανάπτυξη του κινητού σταθμού δοκιμών για συμπυκνωμένα γρανάζια, το πανεπιστήμιο υποστηρίχθηκε από την ACE Stoßdämpfer GmbH από το Langenfeld. Στην αρχή του έργου, οι φοιτητές του καθηγητή Körner είχαν βασιστεί σε χαλύβδινα ελατήρια για τη σταθεροποίηση της κατασκευής των 2,5 τόνων. Ωστόσο, σύντομα έγινε αντιληπτό ότι οι δονήσεις που προκαλούνταν από τους κινητήρες ήταν τόσο ισχυρές που τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά συστήματα μέτρησης δεν μπορούσαν να παρέχουν αξιοποιήσιμα δεδομένα.

Δοκίμιο στο Πανεπιστήμιο του Aalen αποσυνδεδεμένο επιτυχώς από τις δονήσεις

Το δοκιμαστήριο είναι κατασκευασμένο πάνω σε σχισμοειδή πλάκα και σε πλάκες προσαρμογής για κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων με σχισμοειδείς οπές για τη στερέωση. Έτσι, οι αποστάσεις καθώς και η διάταξη των εξαρτημάτων είναι μεταβλητές. Μόνο τα καλύμματα των ρουλεμάν στα δύο κιβώτια ταχυτήτων πρέπει να προσαρμοστούν για να δοκιμαστούν διαφορετικά γρανάζια με διαφορετικές αποστάσεις κέντρου. Η βάση δοκιμών με διαστάσεις 1500 x 3000 x 1700 mm αποτελείται από δύο κινητήρες και τα δύο κιβώτια ταχυτήτων. Ο ένας κινητήρας ρυθμίζει την ταχύτητα, ενώ ο άλλος χρησιμεύει ως φορτίο ή γεννήτρια.

Το κιβώτιο ταχυτήτων II περιέχει τα συμπυκνωμένα γρανάζια προς δοκιμή και το κιβώτιο ταχυτήτων I περιέχει το πίσω γρανάζι. Η αυλακωτή πλάκα συνδέεται με τη βάση του τραπεζιού σε πέντε σημεία. Το ερμάριο ελέγχου συνδέεται στη βάση του τραπεζιού με προφίλ αλουμινίου. Λόγω του βάρους της συνολικής κατασκευής, οι τεχνικοί της ACE συνέστησαν ελαστικομεταλλικούς μονωτήρες τύπου SFM-52012-75 για την προστασία των ευαίσθητων ηλεκτρονικών από τους κραδασμούς. Σχεδιασμένα σε τρία διαφορετικά μεγέθη, αυτά τα πόδια μηχανής είναι κατάλληλα για εύρος φορτίων από 20 έως 1.000 kg. Για μια λύση με πρόσθετη ανοχή ασφαλείας, οι φοιτητές χρησιμοποίησαν συνολικά πέντε από αυτά τα σύγχρονα στοιχεία μηχανής για την αποσύζευξη των κραδασμών. Οι ευέλικτοι, στιβαροί και χωρίς συντήρηση απομονωτές από καουτσούκ σε μέταλλο μπορούν να εγκατασταθούν άμεσα και χαρακτηρίζονται από την υψηλή αντοχή τους στην απόσπαση. Κατασκευάζονται από γαλβανισμένο μέταλλο, ενώ στο εσωτερικό τους χρησιμοποιείται νεοπρένιο ως υλικό απόσβεσης. Κατά το σχεδιασμό τους, έχει ληφθεί μέριμνα ώστε η διαμήκης δυσκαμψία τους να είναι δυόμισι φορές μεγαλύτερη από την κατακόρυφη δυσκαμψία τους και η εγκάρσια δυσκαμψία τους να είναι το 75% της κατακόρυφης δυσκαμψίας τους. Τα χαρακτηριστικά αυτά υπογραμμίζουν την ευρωστία και τη μεταβλητότητα των μονωτήρων της ACE. Τα εξαρτήματα τύπου SFM έχουν επίσης ιδιοσυχνότητα μόλις 8 Hz υπό μέγιστο φορτίο. Στην πράξη, έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο αντέχουν τα φορτία, αλλά και ότι απομονώνουν περισσότερο από το 80% των δονήσεων στον ονομαστικό αριθμό κινητήρων.

Περισσότερα νέα

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη γρήγορη και αξιόπιστη διάχυση καταστροφικών ενεργειών σε αυτοματοποιημένες διαδικασίες είναι η χρήση μικρών και βιομηχανικών αμορτισέρ. Οι γραμμικές χαρακτηριστικές καμπύλες καθιστούν τα υδραυλικά εξαρτήματα ανώτερα από άλλες λύσεις απόσβεσης όταν πρόκειται για την επιβράδυνση κινούμενων μαζών γρήγορα, με ασφάλεια και ακρίβεια. Το κλειδί για την επιτυχία των στοιχείων απόσβεσης ιδιαίτερα υψηλής απόδοσης σε βιομηχανική χρήση είναι η τεχνογνωσία των μηχανικών αμορτισέρ, οι τεχνικές προσομοίωσης και οι δεκαετίες περαιτέρω εξελίξεων στους τομείς της στεγανοποίησης και της τεχνολογίας ρευστών.
Κάθε διακοπή της παραγωγής κοστίζει χρόνο και χρήμα. Αλλά οι αγοραστές και οι σχεδιαστές έχουν στη διάθεσή τους πολυάριθμα προϊόντα ασφαλείας για την προστασία του εξοπλισμού. Αυτό ειδικά για να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος διακοπής λειτουργίας και να αυξηθεί η παραγωγικότητα στις διαδικασίες χειρισμού και στις αυτοματοποιημένες διαδικασίες. Εκτός από τα υδραυλικά λειτουργούντα μικρά και βιομηχανικά αμορτισέρ, η ACE προσφέρει μια ποικιλία εναλλακτικών λύσεων χαμηλού κόστους. Αυτές χρησιμοποιούνται όταν δεν απαιτείται ακριβής διακοπή λειτουργίας. Τρεις εφαρμογές απεικονίζουν το ευρύ φάσμα των μικρών βοηθητικών αμορτισέρ.
Με τα νέα της αμορτισέρ, η ACE Stoßdämpfer GmbH από το Langenfeld προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της στον τομέα των προϊόντων ασφαλείας στιβαρές λύσεις μίας χρήσης. Αυτά είναι κατασκευασμένα από ειδικούς σωλήνες αλουμινίου ή χάλυβα που διπλώνουν όπως προβλέπεται σε περίπτωση σύγκρουσης και μετατρέπουν την κινητική ενέργεια της πρόσκρουσης σε θερμότητα. Τα στοιχεία της μηχανής προστατεύουν τις κατασκευές σε περίπτωση ατυχήματος μέσω υψηλής, ομοιόμορφης διάχυσης ενέργειας 98%. Οι αποσβεστήρες πρόσκρουσης της ACE Stoßdämpfer GmbH προσφέρουν μεγάλη μακροχρόνια σταθερότητα στην καθημερινή λειτουργία, καθώς και εξαιρετική προστασία σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας έκτακτης ανάγκης. Είναι επίσης εύκολο να εγκατασταθούν και να αντικατασταθούν μετά από ένα ατύχημα.
Ο Christian Kirchbaumer ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής του παγκόσμιου μάρκετινγκ στην επιχειρηματική μονάδα Industrial του ομίλου Stabilus. Εκτός από τη Stabilus ως την ομπρέλα, η εν λόγω επιχειρηματική μονάδα περιλαμβάνει επίσης τις μάρκες ACE, Fabreeka, General Aerospace, Hahn Gasfedern και Tech Products. Αυτές είναι κυρίως γνωστές για προϊόντα και υπηρεσίες στον έλεγχο αυτοματισμού, τον έλεγχο κραδασμών και κινήσεων, καθώς και για προϊόντα ασφαλείας. Η Stabilus και οι θυγατρικές της παρέχουν στους βιομηχανικούς πελάτες ένα μοναδικό φάσμα λύσεων για εξαρτήματα και υπηρεσίες κάτω από μία στέγη. Με αμέτρητες λύσεις, πολλές από αυτές προσαρμοσμένες στις ανάγκες του πελάτη, απορροφώνται οι κραδασμοί και οι δονήσεις, μειώνεται η φθορά και βελτιστοποιούνται οι διαδικασίες.
Οι απαιτήσεις περιβαλλοντικής παρακολούθησης της ασηπτικής επεξεργασίας στη φαρμακευτική βιομηχανία και την υγειονομική περίθαλψη γίνονται όλο και πιο απαιτητικές. Για να παρέχει στα εργαστήρια ένα νέο χρυσό πρότυπο στην παρακολούθηση και δειγματοληψία του ενεργού μικροβιολογικού αέρα, η βρετανική εταιρεία Pinpoint Scientific ανέπτυξε ένα καινοτόμο σύστημα. Για ανώτερο χειρισμό το ImpactAir-140 είναι πλέον εξοπλισμένο με υδραυλικούς αποσβεστήρες που παρέχονται από την ACE Fabreeka UK.