Κατάλογος
Κατάλογος

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

18.01.2023 10:01

MTM Power® Μέτρηση Mellenbach

Το AC/DC δεν σημαίνει αρχικά ένα γνωστό συγκρότημα σκληρής ροκ, αλλά την πιο συνηθισμένη μορφή μετατροπής της ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως από εναλλασσόμενο σε συνεχές ρεύμα. Όταν ο ηλεκτρισμός άρχισε τη θριαμβευτική του πορεία στις αρχές του 20ού αιώνα, υπήρξε ο λεγόμενος ηλεκτρικός πόλεμος μεταξύ των δικτύων συνεχούς και εναλλασσόμενου ρεύματος και των αντίστοιχων πρωταγωνιστών τους, του Edison και του Westinghouse. Τελικά επικράτησαν τα δίκτυα εναλλασσόμενου ρεύματος και συνεπώς τα τροφοδοτικά AC/DC, τα οποία θεωρούνται η κυρίαρχη μορφή τροφοδοσίας για περισσότερα από 100 χρόνια. Τα εξαιρετικά πλεονεκτήματα του εναλλασσόμενου ρεύματος είναι η εύκολη μεταβλητότητα του ως προς το επίπεδο τάσης και η απλή δυνατότητα εναλλαγής του. Με τους μετασχηματιστές είναι δυνατή η παραγωγή υψηλών τάσεων και, συνεπώς, η μεταφορά και διανομή μεγάλων ποσοτήτων ενέργειας σε μεγάλες αποστάσεις. Σε τοπικό επίπεδο, οι μετασχηματιστές μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την παροχή λιγότερο επικίνδυνων, χαμηλότερων τάσεων για την τροφοδοσία φωτισμού και κινητήρων.

Με την αυξανόμενη εμφάνιση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων που απαιτούν συνεχή τάση για τη λειτουργία τους, προέκυψε η ανάγκη μετατροπής της εναλλασσόμενης τάσης σε συνεχή τάση. Οι συσκευές που αντιστοιχούν σε αυτή την ηλεκτρική λειτουργία φέρουν διάφορα ονόματα ανάλογα με την εφαρμογή και τη θέση - τροφοδοτικό, ανορθωτής, τροφοδοτικό και μετατροπέας AC/DC είναι μερικά μόνο από αυτά. Οι τομείς εφαρμογής είναι ευρύτατοι: Οι μονάδες AC/DC δεν χρησιμοποιούνται μόνο σε βιομηχανικούς τομείς, αλλά υπάρχουν επίσης σε κάθε υπολογιστή και τηλεόραση, καθώς και στον φωτισμό LED. Στην MTM Power® θα βρείτε μια ευρεία γκάμα διαφορετικών προϊόντων για βέλτιστη τροφοδοσία AC/DC στη βιομηχανία - από μονάδες χαμηλής τάσης έως τροφοδοτικά με σύνδεση.
Βέλτιστη τροφοδοσία με τροφοδοτικά AC/DC από την MTM Power®
Σε ολόκληρο το πεδίο εφαρμογής της ηλεκτρονικής τροφοδοσίας, η έμφαση δίνεται στην αξιοπιστία και την αντοχή. Η χρήση συσκευών που εξαρτώνται από μονάδα τροφοδοσίας AC/DC πρέπει να είναι εγγυημένη όλο το εικοσιτετράωρο. Ως εκ τούτου, οι μονάδες AC/DC χαρακτηρίζονται από σύγχρονες τοπολογίες κυκλωμάτων και πληρούν όλους τους σχετικούς κανόνες ασφαλείας καθώς και τα πρότυπα EMC. Στη γκάμα μας θα βρείτε, μεταξύ άλλων, μονάδες τροφοδοσίας για την αποκεντρωμένη τροφοδοσία ρεύματος σε μεγάλη ποικιλία βιομηχανικών εφαρμογών. Η τεχνολογία BPC που χρησιμοποιείται - η λεγόμενη ψύξη πλάκας βάσης - καθιστά δυνατή την απαγωγή της απώλειας θερμότητας ειδικά μέσω της πλάκας βάσης. Αυτό αυξάνει το προσδόκιμο ζωής των μονάδων. Αυτά τα στιβαρά και χωρίς συντήρηση τροφοδοτικά AC/DC είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για χρήση σε ευαίσθητα ηλεκτρονικά υποσυστήματα.

Περισσότερα νέα

Χάρη σε μια ειδική μοναδική τεχνολογία ενθυλάκωσης σε κενό, οι μονάδες τροφοδοσίας MTM Power είνα...

Ψάχνετε για μια λύση παροχής ρεύματος για άμεση χρήση "στο μηχάνημα"

Οι μετατροπείς DC/DC της σειράς PCMDS550-FT είναι προσαρμοσμένοι στις απαιτήσεις της τεχνολογίας...