Κατάλογος
Κατάλογος

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

15.09.2023 01:09

Αισθητήρας υγρασίας και θερμοκρασίας υψηλών προδιαγραφών για τις υψηλότερες απαιτήσεις

Με το νέο HTS801, η E+E Elektronik παρουσιάζει τον πιο ισχυρό αισθητήρα υγρασίας και θερμοκρασίας για βιομηχανικές εφαρμογές μέχρι σήμερα. Η ευέλικτη συσκευή μέτρησης υψηλών προδιαγραφών συνδυάζει την εμπειρία δεκαετιών του Αυστριακού ειδικού σε αισθητήρες στον τομέα της μέτρησης της υγρασίας με τις υψηλές απαιτήσεις ποιότητας της βιομηχανικής τεχνολογίας μέτρησης. Οι αισθητήρες μέτρησης του HTS801 διαθέτουν ένα υψηλής ποιότητας, θερμαινόμενο στοιχείο αισθητήρα για ακριβείς και μακροχρόνιες σταθερές μετρήσεις ακόμη και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Πρόσθετες επιλογές, όπως η γενναιόδωρη έγχρωμη οθόνη ή η αντικατάσταση αισθητήρα plug-and-play με την τεχνολογία rapidX, εξασφαλίζουν φιλική προς το χρήστη λειτουργία και εύκολη συντήρηση.
Εξαιρετικές επιδόσεις μέτρησης, ευρύ φάσμα εφαρμογών

Το HTS801 είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για χρήση σε εφαρμογές με υψηλή υγρασία και έκθεση σε χημικές ουσίες. Η βάση γι' αυτό είναι το μονολιθικά κατασκευασμένο στοιχείο αισθητήρα E+E. Ένας ενσωματωμένος θερμαντήρας επιτρέπει τη στοχευμένη θέρμανση του στοιχείου αισθητήρα και έτσι αποτρέπει τη συμπύκνωση και τις αρνητικές επιπτώσεις της στο αποτέλεσμα της μέτρησης. Ανάλογα με τις απαιτήσεις, διατίθενται δύο ειδικές για την κατασκευή λειτουργίες:

"Condensation Guard" για βραχυπρόθεσμο κίνδυνο συμπύκνωσης
"High Humidity Guard" για μόνιμες συνθήκες υψηλής υγρασίας και συμπύκνωσης
Επιπλέον, όλα τα μοντέλα HTS801 διαθέτουν λειτουργία αυτόματης επαναφοράς (ARC). Αυτή απομακρύνει τους χημικούς ρύπους και αποτρέπει πιθανά φαινόμενα ολίσθησης με σύντομη έντονη θέρμανση του στοιχείου του αισθητήρα.

Επιπλέον, η δοκιμασμένη επίστρωση αισθητήρα E+E προστατεύει το στοιχείο του αισθητήρα και τις ενώσεις συγκόλλησης από διάβρωση ή επικαθίσεις. Αυτή η ειδική επίστρωση παρατείνει τη διάρκεια ζωής του αισθητήρα και εξασφαλίζει ακριβή αποτελέσματα μέτρησης και βελτιωμένη μακροπρόθεσμη σταθερότητα σε σκληρά ή διαβρωτικά περιβάλλοντα.

Χάρη στο ευρύ φάσμα χρήσης του από -80 °C έως 180 °C και 300 bar, ο HTS801 είναι κατάλληλος για ποικίλες εφαρμογές, όπως παρακολούθηση διαδικασιών ξήρανσης, παρακολούθηση υγρασίας και θερμοκρασίας σε πάγκους δοκιμών κυψελών καυσίμου, κλιματικούς θαλάμους ή αποθηκευτικούς χώρους υψηλής υγρασίας έως απαιτητικές εργασίες μέτρησης στη μετεωρολογία και πολλά άλλα.

Το στιβαρό περίβλημα από πολυκαρβονικό ή ανοξείδωτο χάλυβα με προστασία IP65 / NEMA 4X καθιστά το HTS801 εύκολο στην εγκατάσταση και τη συντήρηση.

Αντικατάσταση αισθητήρων Plug-and-play

Το HTS801 προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής έξυπνων, plug-in αισθητήρων. Κάθε έξυπνος αισθητήρας HTS801 rapidX Smart Probe μπορεί να αντικατασταθεί με τρόπο plug-and-play χωρίς διαμόρφωση, ρύθμιση ή βαθμονόμηση. Οι συγκεκριμένες παράμετροι αποθηκεύονται απευθείας στον αισθητήρα και μεταδίδονται στον αισθητήρα όταν αυτός συνδεθεί. Έτσι αποφεύγονται ο χρόνος διακοπής λειτουργίας και το κόστος, εάν ένας αισθητήρας πρέπει να αντικατασταθεί λόγω βλάβης ή για επαναβαθμονόμηση.

Οθόνη με καταγραφή δεδομένων και διαγνωστική λειτουργία

Ο HTS801 διατίθεται προαιρετικά με έγχρωμη οθόνη TFT 3,5". Αυτό επιτρέπει την ταυτόχρονη απεικόνιση και παρακολούθηση έως και τεσσάρων μετρούμενων μεταβλητών επί τόπου. Η ενσωματωμένη λειτουργία καταγραφής δεδομένων αποθηκεύει έως και 20 000 μετρούμενες τιμές ανά μετρούμενη μεταβλητή. Αυτές μπορούν να εμφανιστούν γραφικά στην οθόνη ή να μεταφορτωθούν μέσω της διεπαφής σέρβις USB. Με την ενσωματωμένη διαγνωστική λειτουργία, η κατάσταση λειτουργίας του HTS801 μπορεί να ελεγχθεί απευθείας στη μονάδα.

Διεπαφές και διαμόρφωση

Τα δεδομένα μέτρησης είναι διαθέσιμα σε δύο ελεύθερα κλιμακούμενες αναλογικές εξόδους, στη διεπαφή RS485 (Modbus RTU) ή Ethernet PoE (Modbus TCP) και σε δύο εξόδους συναγερμού (ρελέ). Αυτό επιτρέπει την ευέλικτη ενσωμάτωση του αισθητήρα σε προσαρμοσμένα συστήματα συλλογής δεδομένων.

Ο HTS801 μπορεί να διαμορφωθεί μέσω της σύνδεσης USB με το δωρεάν λογισμικό διαμόρφωσης PCS10 ή απευθείας στη μονάδα μέσω οθόνης και πλήκτρων.

Περισσότερα νέα

Με μια τριάδα που α&pi...

Ψηφιακή μονάδα ανίχνευσης για οικονομικά αποδοτική μέτρηση υγρασίας και θερμοκρασίας

Η...

από 26.04.2023 - 28.04.2023

Εμπορικό Κέντρο Chennal

Αίθουσα 3, περίπτερο F31 - F3...

Ο νέος υπολογιστής υγρασίας της E+E Elektronik υπολογίζει όλες τις σχετικές με την υγρασία παραμέτρους καθώς και το σημείο δρόσου πίεσης.
Το αισθητήριο στοιχείο TEE501 προσφέρει εξαιρετική ακρίβεια μέτρησης έως ±0,2 °C και είναι εύκολο στην ενσωμάτωση χάρη στο μικρό του περίβλημα DFN.