Κατάλογος
Κατάλογος

Systea GmbH

05.12.2023 01:12

Η τέχνη της ακριβούς και γρήγορης προσάρτησης τρισδιάστατων στοιχείων

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από έλλειψη εργατικού δυναμικού και ολοένα και μικρότερες προθεσμίες λήψης αποφάσεων κατά την ανάπτυξη έργων, εργαλεία όπως ο τρισδιάστατος σχεδιασμός και προγραμματισμός είναι πλέον διαθέσιμα. Ο στενός συντονισμός και η συνεργασία μεταξύ του κατασκευαστή των δομικών στοιχείων, του αρχιτέκτονα και του κατασκευαστή της πρόσοψης σημαίνει ότι τα προκατασκευασμένα στοιχεία μπορούν να υλοποιηθούν με συντομότερους χρόνους συναρμολόγησης.

Για τη γρήγορη και ακριβή συναρμολόγηση αυτών απαιτούνται ειδικά αναπτυγμένα συστήματα υποστυλωμάτων, επιλογές και τεχνολογίες προ-συναρμολόγησης, καθώς και επανεξέταση του σχεδιασμού και της συναρμολόγησης. Τα δομικά στοιχεία είναι βαρύτερα και λιγότερο μικροσκοπικά, γεγονός που ανταποκρίνεται στις σημερινές αρχιτεκτονικές απαιτήσεις.

Τα δομικά στοιχεία μεγάλων διαστάσεων ως αρχιτεκτονικοί πόλοι έλξης
Στο SPURWERK, το εντυπωσιακό κτιριακό έργο του επενδυτή και κατασκευαστή έργων της Βρέμης "Peper & Söhne", οι απαιτήσεις της σύγχρονης αρχιτεκτονικής γίνονται πράξη. Στο χώρο του πρώην εμπορευματικού σταθμού Neustadtsgüterbahnhof (Neustadt), δημιουργείται ένα σύγχρονο, ευέλικτο εμπορικό μείγμα γραφείων, βιοτεχνιών, εκθετηρίων και εστιατορίων σε μια έκταση περίπου 90.000 τ.μ.

Οι Westphal Architekten BDA είναι υπεύθυνοι για την αστική εμφάνιση του νέου ευρύχωρου εργασιακού περιβάλλοντος. Η νεοαναπτυχθείσα συνοικία διαθέτει πολυώροφα, γκριζωπά ιριδίζοντα κτίρια με επένδυση από τούβλα, τα οποία στηρίζονται σε ανθρακί χρώματος, ορόφων-υψηλών βάθρων από σκυρόδεμα.

Ασφαλής στήριξη για τρισδιάστατα, μεγάλου μεγέθους υποστυλώματα από σκυρόδεμα στην κατασκευή στοιχείων
Μια ειδική κατασκευή του δοκιμασμένου συστήματος προφίλ SYSTEA UBE NG συνδέει τις πλάκες και τα εξαρτήματα που κατασκευάζει η RIEDER από σκυρόδεμα με ίνες γυαλιού. Προκειμένου να επιταχυνθεί ο χρόνος συναρμολόγησης των τρισδιάστατων στοιχείων από σκυρόδεμα από υαλοβάμβακα που επιδιώκουν να φτάσουν προς τα πάνω και μοιάζουν με βέλη, επιλέχθηκαν δισδιάστατα στοιχεία της σειράς formparts. Τα στοιχεία προκατασκευάστηκαν ώστε να ταιριάζουν μεταξύ τους με ακρίβεια με γωνιακά στηρίγματα συστήματος και στάλθηκαν στο εργοτάξιο μετά την προ-συναρμολόγηση.

Σε στενή συνεργασία με την Kohlmeyer Fassadenbau, κατέστη έτσι δυνατό όχι μόνο να συντομευτεί η διαδικασία συναρμολόγησης πολλές φορές, αλλά και να συνδυαστεί τέλεια η υψηλή ποιότητα της προ-συναρμολόγησης με τις εργασίες στο εργοτάξιο. Κατά την τοποθέτηση στοιχείων μεγάλου μεγέθους στο εργοτάξιο, είναι σημαντικό να υπάρχει ακριβής σχεδιασμός του επιπέδου και ακριβής συναρμολόγηση με γερανό.

Το σύστημα προφίλ SYSTEA UBE χαρακτηρίζεται από την κρυφή στερέωση των πάνελ πρόσοψης μεγάλου μεγέθους. Στο κτιριακό έργο της Βρέμης, τα στοιχεία επένδυσης βιδώθηκαν κρυφά μεταξύ τους με τη χρήση αγκυρίων του συστήματος Rieder. Προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις θερμομόνωσης, το σύστημα SYSTEA βελτιστοποιήθηκε θερμικά. Η στερέωση agraffe μπορεί να γίνει επί τόπου ή κατά την προ-συναρμολόγηση. Για ευκολότερη επεξεργασία, οι βραχίονες τοίχου έχουν εξοπλιστεί με ένα βοήθημα συναρμολόγησης που επιτρέπει τη στερέωση και τη συγκράτηση του προφίλ στήριξης.

Το SYSTEA είναι διαθέσιμο για ατομικές συζητήσεις και ερωτήσεις.

Περισσότερα νέα

Όταν σκέφτεστε το Bauhaus στο Βερολίνο, το συνδέετε αυτόματα με τον Gropius. Με το νέο κτίριο της...

Επιτυχημένος συνδυασμός παλαιού και νέου