Κατάλογος
Κατάλογος

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

14.11.2023 00:11

Το HMI απτικής αφής λειτουργεί και χωρίς οθόνη

  • Διαισθητικά HMI για τη διεθνή αγορά
  • HMI απτικής αφής λειτουργεί και χωρίς οθόνη
Τα HMI αφής με βάση το γυαλί, με απτική, ενσωματωμένη αφή της Irlbacher, του παγκόσμιου ειδικού στην επεξεργασία και τη λειτουργικότητα του επίπεδου γυαλιού, επιτρέπουν διαισθητικές διεπαφές χρήστη που μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς οθόνη και, επομένως, χωρίς ομιλία. Τα ενσωματωμένα στο γυαλί λειτουργικά στοιχεία με βάση το PCAP, τα οποία μπορούν να γίνουν αισθητά ακόμη και με γάντια, αντικαθιστούν τα χειριστήρια και τα κουμπιά, αποφεύγοντας έτσι τα ανοίγματα στην πρόσοψη. Όλα τα στάδια παραγωγής για τις εξατομικευμένες λύσεις πραγματοποιούνται στη Γερμανία.

Τα απτικά στοιχεία χειρισμού μπορούν να είναι είτε χωνευτά είτε υπερυψωμένα. Τα στοιχεία με τη μορφή δακτύλων αντικαθιστούν τα κουμπιά και επιτρέπουν τον διαισθητικό χειρισμό, καθώς είναι άμεσα αναγνωρίσιμο το σημείο όπου πρέπει να εκτελεστεί μια λειτουργία στην πρόσοψη. Οι συσκευές εισόδου με τη μορφή ολισθητήρων ή κωδικοποιητών μπορούν επίσης να διαμορφωθούν με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας. Κατάλληλα τοποθετημένες λυχνίες LED ή μικρές αλφαριθμητικές οθόνες δείχνουν τις τρέχουσες τιμές ρύθμισης. Με τον κατάλληλο σχεδιασμό του οπίσθιου φωτισμού και των επιμέρους σκηνών του, οι διαδικασίες λειτουργίας είναι διαισθητικά κατανοητές και σαφείς, ακόμη και χωρίς οθόνη.

Οι μικροελεγκτές που χρησιμοποιούνται για την ανάλυση των σημάτων των αισθητήρων PCAP προσφέρουν επαρκή υπολογιστική ισχύ για την ενσωμάτωση ορισμένων ή όλων των εφαρμογών του πελάτη. Στην περίπτωση αυτή, ειδικά εργαλεία διασφαλίζουν ότι η πνευματική ιδιοκτησία του πελάτη παραμένει προστατευμένη. Αυτό επιτρέπει τον παραλληλισμό των εργασιών ανάπτυξης, συντομεύοντας το χρόνο διάθεσης στην αγορά και μειώνοντας το κόστος κατασκευής.

Οι ενσωματωμένες HMI της Irlbacher βασίζονται στην τεχνολογία PCAP. Κατά συνέπεια, είναι εντελώς κλειστά, χωρίς αρμούς, δεν απαιτούν ανοίγματα και συνεπώς προσφέρουν βαθμούς προστασίας έως IP69K. Ο καθαρισμός - ή, για παράδειγμα, στον τομέα MedTech, η υγιεινή επανεπεξεργασία - μπορεί να πραγματοποιηθεί ανά πάσα στιγμή χωρίς προβλήματα. Ανάλογα με τις απαιτήσεις σχεδιασμού, το HMI ενσωματώνεται χωνευτά ή επικολλάται - ή αποτελεί την πραγματική πρόσοψη της συσκευής.

Ένας έξυπνος συνδυασμός αισθητήρων και οπίσθιου φωτισμού σημαίνει ότι ακόμη και η πολύπλοκη συμπεριφορά της συσκευής μπορεί να απεικονιστεί με τις πιο απλές διαδικασίες χειρισμού. Για παράδειγμα, ένα πρώτο άγγιγμα στη γυάλινη πρόσοψη ενεργοποιεί τη συσκευή- ο οπίσθιος φωτισμός αυξάνεται ομοιόμορφα. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη για ένα κουμπί ON, για παράδειγμα. Το ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου είναι τόσο ισχυρό που μπορεί να υλοποιηθεί και σκηνικός οπίσθιος φωτισμός. Ο φωτισμός του HMI προσαρμόζεται έτσι στην εκάστοτε κατάσταση της συσκευής και στην αναμενόμενη διαδικασία λειτουργίας.

Στα διαχρονικά κομψά HMI χρησιμοποιείται συνήθως το πλούσιο μαύρο ως βασικό χρώμα. Εταιρικά λογότυπα, ονόματα συσκευών, σύμβολα κ.λπ. μπορούν επίσης να εφαρμοστούν στο μπροστινό γυαλί με χρήση ανθεκτικής στην υπεριώδη ακτινοβολία, φιλικής προς το περιβάλλον κεραμικής εκτύπωσης. Σε ένα τελικό στάδιο επεξεργασίας, όλα τα χρωματικά στρώματα σμαλτώνονται αδιαχώριστα με το γυαλί, το οποίο ταυτόχρονα εξευγενίζεται σε σκληρυμένο γυαλί ασφαλείας.

Ο όμιλος Irlbacher, ο οποίος υφίσταται εδώ και σχεδόν 90 χρόνια, θεωρείται ο επεξεργαστής γυαλιού με τη μεγαλύτερη γκάμα επιλογών παραγωγής παγκοσμίως. Η εταιρεία εκτυπώνει ηλεκτρονικά κυκλώματα σε γυαλί εδώ και πάνω από 15 χρόνια και υποστηρίζει τους πελάτες της στην ανάπτυξη εξελιγμένων λύσεων συναρμολόγησης για εξατομικευμένες ενσωματωμένες HMI αφής, τόσο με όσο και χωρίς οθόνες.

Περισσότερα νέα

Χάρη στους οδηγούς που είναι χαραγμένοι στην οθόνη αφής, τα δάχτυλά σας γνωρίζουν πάντα πού βρίσκ...

Γιατί χρειάζεστε τυπωμένες πλακέτες κυκλωμάτων όταν μπορείτε να εκτυπώσετε ηλεκτρονικά στοιχεία και σε γυαλί; Ο όμιλος Irlbacher επεξεργάζεται ειδικό γυαλί για διάφορες βιομηχανίες εδώ και πάνω από 80 χρόνια. Με την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία Impatouch, η εταιρεία από το Schönsee αποδεικνύει σε διάφορες εφαρμογές ότι το πίσω μέρος του γυαλιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φορέας κυκλωμάτων και ότι τα ηλεκτρονικά μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας στο γυαλί