Κατάλογος
Κατάλογος

ifm electronic GmbH

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020
  • ISO/IEC 27001

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020

14.02.2024 11:02

ifm electronic GmbH: IO-Link για πολυκωδικούς αναγνώστες και συστήματα επεξεργασίας εικόνας

Όραμα με IO-Link Αυτό είναι εφικτό!

Το IO-Link είναι το μέλλον της μετάδοσης δεδομένων αισθητήρων. Η τεχνολογία είναι ήδη στάνταρ στους αισθητήρες πίεσης, θερμοκρασίας, στάθμης και άλλα παρόμοια. Στην επεξεργασία εικόνας, ωστόσο, η κατάσταση είναι διαφορετική: Πολλοί χρήστες έχουν επιφυλάξεις ότι το IO-Link φτάνει στα όριά του λόγω του μεγάλου όγκου δεδομένων και των χαμηλών ρυθμών μετάδοσης. Ο πολυκωδικός αναγνώστης O2I της ifm δείχνει ότι το IO-Link έχει μέλλον στην επεξεργασία εικόνας.

Δεν είναι τυχαίο ότι το σύστημα επικοινωνίας IO-Link έχει γίνει θρίαμβος στη βιομηχανία. Η τεχνολογία συνδυάζει την απλότητα με την αξιοπιστία. Η δομή της είναι επίσης σχετικά εύκολο να εξηγηθεί. Το σύστημα περιέχει διάφορους αισθητήρες και ενεργοποιητές που συνδέονται ως λεγόμενες συσκευές IO-Link σε έναν κύριο μέσω της τεχνολογίας, ο οποίος με τη σειρά του αποτελεί τη διεπαφή με τον ελεγκτή ανώτερου επιπέδου. Αυτό το καθιστά ανεξάρτητο από τον ελεγκτή και τον δίαυλο πεδίου. Το τυποποιημένο IO-Link απλοποιεί τόσο την εγκατάσταση όσο και τη συντήρηση. Εάν, για παράδειγμα, ένας αισθητήρας θερμοκρασίας παρουσιάσει βλάβη στη βιομηχανία τροφίμων, μπορεί να αντικατασταθεί γρήγορα και η παραμετροποίηση να μεταφερθεί στον νέο αισθητήρα. Το IO-Link παραδίδει τις ακριβείς τιμές μέτρησης στον ελεγκτή χωρίς παρεμβολές και επιτρέπει τη διαφανή απομακρυσμένη πρόσβαση στις παραμέτρους του αισθητήρα. Εκτός από την τιμή της διεργασίας, μπορούν επίσης να ανακτηθούν από τον αισθητήρα και να υποβληθούν σε επεξεργασία δευτερεύουσες πληροφορίες. Το αποτέλεσμα είναι ένα μονοπάτι Y που μεταδίδει την τιμή της διεργασίας στον ελεγκτή, ενώ παράλληλα αποστέλλει διαγνωστικά δεδομένα και τιμές μνήμης ειδικά για τον αισθητήρα σε έναν ελεγκτή IoT μέσω του master. Η παρακολούθηση της κατάστασης και η προληπτική συντήρηση διευκολύνονται επίσης μέσω του συστήματος επικοινωνίας. Ωστόσο, το IO-Link εξακολουθεί να έχει ένα πρόβλημα που καθιστά δύσκολη τη χρήση του σε ορισμένα πεδία εφαρμογής. Το πρωτόκολλο προσφέρει τρεις διαφορετικές ταχύτητες: 4,8, 38,4 και 230,4kBaud. Αυτό είναι απολύτως επαρκές για τη μετάδοση συμβατικών δεδομένων αισθητήρων, αλλά όχι για τη μετάδοση δεδομένων διεργασιών που μπορούν να παραχθούν από την επεξεργασία εικόνας. Ωστόσο, η τάση προς το IO-Link δεν σταματά στα συστήματα όρασης. Με τον πολυκωδικό αναγνώστη O2I, η ifm δείχνει πώς το IO-Link μπορεί ήδη να χρησιμοποιηθεί στην επεξεργασία εικόνας.

Πολυκωδικός αναγνώστης για κωδικούς και κείμενα
Ο πολυκωδικός αναγνώστης επιτρέπει την ανάλυση διαφορετικών κωδικών 1D/2D και κειμένων σε μία μόνο εικόνα. Αυτό έχει σημασία σε διάφορες φάσεις της παραγωγικής διαδικασίας, και η τεχνολογία αυτή ωφελεί ιδιαίτερα τα logistics. Το O2I ελέγχει την ποιότητα των κωδικών και των πληροφοριών κειμένου ή εξασφαλίζει την παρακολούθηση των προϊόντων σε όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας. Ο αναγνώστης είναι επίσης εξοπλισμένος για χρήση σε περιβάλλοντα παραγωγής που είναι συχνά σκοτεινά ή σκιερά. Ο ενσωματωμένος φωτισμός RGBW μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε ο αναγνώστης να ανιχνεύει αξιόπιστα ακόμη και δύσκολους χρωματικούς συνδυασμούς μεταξύ κωδικού, κειμένου και φόντου.

Ο O21 επωφελείται από το IO-Link με διάφορους τρόπους. Χρησιμοποιεί το πρότυπο COM3 για τη μετάδοση δεδομένων με ταχύτητα 230,4kbaud. Για καλύτερη δυνατότητα μεταφοράς, δεδομένα μεγαλύτερα από 32 bytes χωρίζονται αυτόματα σε διάφορα μπλοκ και έτσι μεταφέρονται γρήγορα στον ελεγκτή. Τα μπλοκ δεδομένων διαχωρίζονται αυτόματα και ο χρόνος αναμονής μπορεί να ρυθμιστεί ξεχωριστά. Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι δεν απαιτούνται ειδικά μπλοκ λειτουργίας στο σύστημα ελέγχου. Εκτός από τη μετάδοση, το IO-Link διευκολύνει επίσης το χειρισμό του πολυκωδικού αναγνώστη. Οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν τον αισθητήρα απευθείας στην υπάρχουσα υποδομή του συστήματος. Ο αναγνώστης ρυθμίζεται μέσω ενός κουμπιού διδασκαλίας και είναι έτοιμος για λειτουργία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ευθυγραμμίζεται με τον κωδικό και στη συνέχεια εκτελεί αυτόματα την εστίαση, την αναγνώριση τύπου κωδικού και τη ρύθμιση της έκθεσης. Εάν εξακολουθείτε να χρειάζεστε την επεξεργασία πιο σύνθετων εργασιών, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη διασύνδεση Ethernet ανά πάσα στιγμή. Η βασική διαμόρφωση είναι δυνατή μέσω μιας ειδικής εφαρμογής για smartphone, η οποία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη ρύθμιση των σκανδάλων ή της διεύθυνσης IP. Στη συνέχεια, το smartphone παράγει έναν κωδικό μήτρας δεδομένων, ο οποίος κρατείται στο οπτικό πεδίο του O2I. Ο αισθητήρας υιοθετεί αυτόματα τη διαμόρφωση που είναι αποθηκευμένη στον κωδικό.

Διαμόρφωση μέσω οδηγού
Η διαμόρφωση μέσω της εφαρμογής smartphone δεν είναι ο μόνος τρόπος ρύθμισης του πολυκωδικού αναγνώστη. Με το λογισμικό ifm Vision Assistant, η εταιρεία προσφέρει ένα εργαλείο για τους επαγγελματίες χρήστες του κλάδου, με το οποίο ο αισθητήρας μπορεί να διαμορφωθεί ακόμη πιο εκτενώς. χρησιμοποιώντας διάφορες λογικές λειτουργίες, προγραμματίζουν τον έλεγχο ακολουθίας μέσα στον αισθητήρα, εξαλείφοντας την ανάγκη για εξωτερική μονάδα αξιολόγησης. Ο O2I αναγνωρίζει επίσης ανεξάρτητα πολλούς διαφορετικούς κωδικούς σε μία εικόνα. οι κωδικοί μπορούν εύκολα να εκχωρηθούν μέσω του Vision Assistant. Η ζωντανή εικόνα και η απεικόνιση των ρυθμίσεων επιτρέπουν στους χρήστες να διατηρούν ανά πάσα στιγμή την εποπτεία.

Συμπέρασμα
Ο αναγνώστης πολλαπλών κωδικών O2I της ifm είναι η απόδειξη ότι η επεξεργασία εικόνας και τα πλεονεκτήματα του IO-Link δεν αποκλείουν σε καμία περίπτωση το ένα το άλλο όταν πρόκειται για τη συλλογή και τη μεταφορά αποτελεσμάτων. Η ifm είναι πεπεισμένη ότι ακόμη και με τον περιορισμένο ρυθμό δεδομένων σε σύγκριση με το Ethernet και το fieldbus, οι εφαρμογές μπορούν να υλοποιηθούν απλά, γρήγορα και αξιόπιστα - ακόμη και σε εφαρμογές με αισθητήρες όρασης.

Περισσότερα νέα

Έσσεν, Δεκέμβριος 2023 - Το Γερμανικό Βραβείο Σχεδιασμού απονέμεται και πάλι στην ifm. Αφού η κριτική επιτροπή τίμησε για τελευταία φορά τρία προϊόντα της εταιρείας με το διάσημο βραβείο το 2021, θα απονείμει το βραβείο το 2024 για το εργαλείο παρακολούθησης κατάστασης moneo RTM. Πρόκειται για το πρώτο βραβείο σχεδιασμού για ένα προϊόν λογισμικού της ifm.
Τα εγκαίνια του νέου γραφείου της ifm electronic στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιήθηκαν παρουσία πολλών προσκεκλημένων και εργαζομένων στις 2022 Σεπτεμβρίου.
Ανίχνευση αντικειμένων και επιθεώρηση αντικειμένων σε μία συσκευή
Η ifm έχει τρεις λόγους να γιορτάζει στα φετινά Γερμανικά Βραβεία Σχεδιασμού. Ο αισθητήρας στάθμης LI, το πολλαπλό κάλυμμα puck και ο αισθητήρας θερμοκρασίας TCC λαμβάνουν τα πολυπόθητα βραβεία σχεδιασμού.

Η ifm θα κατασκευάσει νέα εταιρική έδρα στο Έσσεν
Η συνεχής ανάπτυξη των τελευταίων ετών και...