Κατάλογος
Κατάλογος

L.B. Bohle Maschinen und Verfahren GmbH

L.B. Bohle Maschinen und Verfahren GmbH

  • DIN ISO 9001:20015
  • DIN ISO 14001:2015
  • DIN ISO 50001:2018
  • EX-Zertifizierung

L.B. Bohle Maschinen und Verfahren GmbH

  • DIN ISO 9001:20015
  • DIN ISO 14001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

28.02.2024 00:02

L.B. Bohle: Η συσκευή επικάλυψης ταμπλετών εξοικονομεί πόρους -Βελτιστοποιημένη απόδοση επικάλυψης με υψηλή ευελιξία

Οι επιστρωτήρες δισκίων αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στη φαρμακευτική παραγωγή: τα δισκία είναι η πιο σημαντική από του στόματος δοσολογική μορφή στη φαρμακευτική βιομηχανία και συχνά επιστρώνονται. Αυτό περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός λεπτού φιλμ από ένα ή περισσότερα πολυμερή και άλλα λειτουργικά έκδοχα (χρωστικές ή υγραντικές ουσίες) στο δισκίο, τα οποία μπορούν να εκπληρώσουν ποικίλες λειτουργίες.
Τα δισκία επικαλύπτονται για να τροποποιηθεί η απελευθέρωση του δραστικού συστατικού, για να προστατευθεί το δραστικό συστατικό από το φως ή την υγρασία ή για να καλυφθεί μια πικρή γεύση στη σύνθεση του δισκίου. Τα δισκία επικαλύπτονται επίσης για να βελτιώσουν την ικανότητα κατάποσης.
Η επικάλυψη των δραστικών συστατικών αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία. Πραγματοποιούνται τόσο τα συνδυαστικά σκευάσματα όσο και ο συνδυασμός δύο ασύμβατων δραστικών συστατικών σε μία δοσολογική μορφή. Επιπλέον, μπορούν επίσης να συνδυαστούν διαφορετικά προφίλ απελευθέρωσης του ίδιου δραστικού συστατικού. Ο πυρήνας περιέχει το συστατικό βραδείας αποδέσμευσης και η επικάλυψη του δισκίου περιέχει την αρχική δόση ταχείας αποδέσμευσης. Οι προσεγγίσεις της μορφοποίησης αποτελούνται μερικές φορές από έως και τέσσερις διαφορετικούς τύπους μεμβρανών. Αυτό οδηγεί σε μεγάλους χρόνους επεξεργασίας. Για την επιτυχή ανάπτυξη και παραγωγή τέτοιων σκευασμάτων, η ομοιομορφία της επικάλυψης δισκίων αποτελεί υποχρεωτική απαίτηση.

Ανάμιξη, ψεκασμός και ξήρανση
Στην επικάλυψη δισκίων, η αλληλεπίδραση της ανάμιξης, του ψεκασμού και της ξήρανσης είναι καθοριστικής σημασίας. Η ανάμιξη, ο ψεκασμός και η ξήρανση πρέπει να πραγματοποιούνται ταυτόχρονα και με τις σωστές ρυθμίσεις προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη ομοιομορφία της επικάλυψης.

Ανάμιξη:
Η ομοιόμορφη και, κυρίως, η ήπια κίνηση των πυρήνων των δισκίων κάτω από τους κώνους ψεκασμού είναι ζωτικής σημασίας. Οι πυρήνες των δισκίων δεν πρέπει να υποβάλλονται σε υπερβολική μηχανική καταπόνηση για την αποφυγή ζημιών.

Η L.B. Bohle (Ennigerloh) χρησιμοποιεί με επιτυχία εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια ένα εκτεταμένο τύμπανο επικάλυψης (διάμετρος μήκους (L/D) > 1) με συγκολλημένες σπείρες ανάμιξης. Οι σπείρες ανάμιξης εξασφαλίζουν συνεχή και ήπια ανάμιξη της κλίνης δισκίων. Η ομοιογενής ανάμιξη επιτυγχάνεται μετά από λίγα μόλις λεπτά και διατηρείται καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Η επίπεδη κλίνη δισκίων μειώνει την πίεση τήξης στην κλίνη δισκίων. Η συνεχής καθοδήγηση των σπειρών ανάμιξης σημαίνει ότι τα δισκία δεν επιταχύνονται σημαντικά. Δεν παρατηρείται θραύση δισκίων και δίδυμο.

Επικαλυπτήρας δισκίων: γεωμετρία τυμπάνου, σχεδιασμός βραχίονα ψεκασμού και μειωμένος χρόνος επικάλυψης
Η γεωμετρία τυμπάνου του επικαλυπτήρα δισκίων BFC της L.B. Bohle δημιουργεί μια μεγάλη επιφάνεια ψεκασμού στην κινούμενη κλίνη δισκίων. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν περισσότερα ακροφύσια ψεκασμού από ό,τι με κοντύτερα τύμπανα, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη επιφάνεια ψεκασμού και υψηλότερη απόδοση ψεκασμού. Εκτός από το εναιώρημα επικάλυψης, ιδιαίτερη σημασία έχουν ο τύπος του ακροφυσίου, ο αριθμός των ακροφυσίων και η απόσταση των ακροφυσίων.

L.B. Bohle προσφέρει διάφορες λύσεις για τη ρύθμιση της απόστασης μεταξύ των ακροφυσίων, της γωνίας ψεκασμού των ακροφυσίων και των παραμέτρων πίεσης για τον ψεκασμό.
Το ποσοστό της μάζας του εναιωρήματος στα επικαλυμμένα με μεμβράνη δισκία είναι γενικά 5-15% της μάζας του πυρήνα. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο πάχος του φιλμ, το οποίο δεν είναι σημαντικό μόνο για τις επικαλύψεις δραστικών συστατικών, αλλά πρέπει επίσης να είναι ομοιόμορφο για τις λεπτές χρωματικές (προστατευτικές) επικαλύψεις. Μια ανομοιόμορφη εφαρμογή του φιλμ εντός μιας παρτίδας, για παράδειγμα, οδηγεί σε χρωματικές διαφορές που μειώνουν την ποιότητα του προϊόντος.
Σε σύγκριση με τις συμβατικές μηχανές επικάλυψης δισκίων με λόγο L/D <1, τα συστήματα με εκτεταμένα τύμπανα επιτρέπουν έως και 40 % συντομότερους χρόνους διεργασίας λόγω υψηλότερων ρυθμών ψεκασμού. Στέγνωμα
Είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλίζεται η βέλτιστη μεταφορά ενέργειας και μάζας. Αυτό σημαίνει ότι η ενέργεια πρέπει να εισάγεται απευθείας στην κλίνη των δισκίων. Ο αέρας ρέει απευθείας και ήρεμα στην κλίνη δισκίων και εξασφαλίζει αποτελεσματικά την ταχεία ξήρανση του ψεκασμένου εναιωρήματος. Η περιφέρεια του επιστρωτήρα ή το περίβλημα δεν θερμαίνονται.
Η βελτιστοποιημένη ροή του αέρα δημιουργεί ένα ήρεμο μοτίβο ψεκασμού που μειώνει το φαινόμενο ξήρανσης με ψεκασμό. Τα ακροφύσια ψεκασμού δεν εκτίθενται στη ροή του αέρα τροφοδοσίας και παραμένουν δροσερά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ψεκασμού. Με τον τρόπο αυτό μειώνονται στο ελάχιστο τα φαινόμενα ξήρανσης με ψεκασμό και επιτυγχάνεται ομοιομορφία της επικάλυψης > 97% και καλύτερη.
Παγκόσμια πρεμιέρα στην Interpack 2023 - Επικαλυμτής βελτιστοποιημένος ως προς τη διαδικασία, την τεχνολογία και τον εξοπλισμό του μηχανήματος
Οι επικαλυμτές δισκίων της L.B. Bohle έχουν εδραιωθεί στην αγορά για περισσότερες από δύο δεκαετίες και αναγνωρίζονται ως τεχνολογικά προηγμένοι.
Χάρη στην εντατική ανταλλαγή απόψεων με τους πελάτες και τη συνεχή διατμηματική έρευνα και βελτιστοποίηση της διαδικασίας, η L.B. Bohle μπόρεσε να βελτιώσει περαιτέρω τη σειρά BFC. Αυτό έχει οδηγήσει σε βελτιώσεις στους τομείς της τεχνολογίας / του εξοπλισμού των μηχανημάτων, του καθαρισμού, της φιλικότητας προς το χρήστη και της ασφάλειας, του υγιεινού σχεδιασμού και της βιωσιμότητας. Στόχος είναι η βελτιστοποίηση της καθημερινής παραγωγικής διαδικασίας, καθιστώντας την παραγωγή όχι μόνο πιο ευέλικτη και ταχύτερη, αλλά και πιο αποδοτική ως προς τους πόρους με βέλτιστη ομοιομορφία.
Στον τομέα του μηχανολογικού εξοπλισμού, η έμφαση δίνεται σε ένα νέο σύστημα ελέγχου του μηχανήματος. Η εφαρμογή iFix επιτρέπει την παρακολούθηση και τον έλεγχο των διαδικασιών. Ως HMI (Human Machine Interface), το iFix παρέχει τα στοιχεία που απαιτούνται για τη λειτουργία. Επιπλέον, καταγράφονται σημαντικά δεδομένα, όπως η μακροπρόθεσμη αποθήκευση δεδομένων των τιμών μέτρησης, οι συναγερμοί και τα μηνύματα, καθώς και οι διασυνδέσεις δεδομένων με εξωτερικά συστήματα και η διαχείριση συνταγών.
Ο επιστρωτήρας δισκίων BFC προσφέρει μέγιστη ευελιξία, επιτρέποντας την υλοποίηση μεγεθών παρτίδων με επίπεδο πλήρωσης μεταξύ 10 και 100 %. Με ένα BFC 400, αυτό αντιστοιχεί σε μεγέθη παρτίδων 65-650 λίτρων.
Η L.B. Bohle επανασχεδίασε το μπλοκ ακροφυσίων στο BFC. Η ρύθμιση της γωνίας και της απόστασης του ακροφυσίου γίνεται μηχανοκίνητα και αυτόματα. Επιπλέον, το μπλοκ ακροφυσίου είναι τώρα λεπτότερο και στρογγυλεμένο. Αυτό επιτρέπει την καλύτερη παρακολούθηση της διαδικασίας και διευκολύνει τον καθαρισμό.

Ευκολότερη λειτουργία και μεγαλύτερη ασφάλεια
Η L.B. Bohle έχει υλοποιήσει στο νέο σύστημα ιδιαίτερα τις προτάσεις των χρηστών. Το άνοιγμα και το κλείσιμο της πλευρικής πόρτας υποστηρίζεται τώρα από πνευματικούς κυλίνδρους, ώστε να απαιτείται λιγότερη δύναμη. Τα παπούτσια παροχής αέρα είναι ξεχωριστά, πράγμα που σημαίνει σημαντική μείωση του βάρους και ευκολότερο χειρισμό.
Έχουν ληφθεί υπόψη και θέματα ασφάλειας. Χρησιμοποιούνται τώρα στάνταρ φουσκώσιμες σφραγίδες. Η πλήρως αυτόματη δειγματοληψία και φόρτωση δισκίων με κλειστή πόρτα αυξάνει την ασφάλεια του χειριστή.
Ο πίνακας ελέγχου έχει επανασχεδιαστεί σε υγιεινό σχεδιασμό και μια λυχνία κατάστασης ενσωματωμένη στο μπροστινό μέρος του μηχανήματος υποστηρίζει την παρακολούθηση της διαδικασίας.

Γρήγορο άδειασμα και αποτελεσματικός καθαρισμός
Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία επικάλυψης, ο επιστρωτήρας αδειάζει γρήγορα, απαλά και πλήρως με την αντιστροφή της κατεύθυνσης περιστροφής και τη ρύθμιση της κλίσης. Ακολουθεί πλήρως αυτόματος καθαρισμός. Μια πρόσθετη λόγχη καθαρισμού στο κάτω μέρος του συστήματος ενσωματώνεται πλέον στάνταρ. Περαιτέρω βελτιώσεις μειώνουν το χρόνο καθαρισμού και εξασφαλίζουν ότι το μέσο καθαρισμού εκρέει γρήγορα και χωρίς υπολείμματα.

Έμφαση στη βιωσιμότητα
Για πρώτη φορά, η L.B. Bohle προσφέρει προαιρετική ανάκτηση θερμότητας στο σύστημα εξαερισμού, η οποία ελαχιστοποιεί σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας.
Ένα νέο σύστημα παρακολούθησης ενέργειας για την παροχή ενέργειας του επιστρωτήρα παρέχει στις εταιρείες παραγωγής μια πλήρη εικόνα της διαδικασίας και της κατανάλωσής τους.

Περισσότερα νέα

18.-21 Μαρτίου 2024

APV 14η Παγκόσμια Συνάντηση PBP

Βιέννη, Αυστρία

Ανυπο...

Ο L.B. Bohle τιμήθηκε πολλές φορές
Τεχνολογία αιχμής "συσκευασμένη" με σύγχρονο τρόπο
ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΊΩΣ