Κατάλογος
Κατάλογος

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.03.2024 01:03

Κρούση χωρίς ανάκρουση: οι φοιτητές επιλέγουν μικροσκοπικά αμορτισέρ από την ACE για κατασκευές δοκιμών πτώσης

Κατά τη δοκιμή αναπηρικών αμαξιδίων, οι κατασκευαστές λειτουργούν με ασφάλεια για ευνόητους λόγους. Αυτό τρεις εκκολαπτόμενοι μηχανολόγοι μηχανικοί δεν πήραν κανένα ρίσκο όταν ανέπτυξαν μια κατασκευή δοκιμής πτώσης για αναπηρικά αμαξίδια για λογαριασμό της γνωστής γερμανικής εταιρείας MEYRA κατασκευή δοκιμής πτώσης για αναπηρικά αμαξίδια για λογαριασμό της φημισμένης γερμανικής εταιρείας MEYRA.
Για την προστασία των εσωτερικών λειτουργιών της κατασκευής τους, βασίστηκαν σε μικροσκοπικά αμορτισέρ της ACE κατασκευή.

Οι Arne Hankemeier, Julian Raimann και Tobias Ridder ολοκλήρωσαν πρόσφατα την εκπαίδευσή τους ως τεχνικοί με κρατική πιστοποίηση με ειδικότητα στη μηχανολογία στο επαγγελματικό κολέγιο Felix-Fechenbach-Berufskolleg στο Detmold. Ο Volker Geise, υπεύθυνος για τη διαχείριση της εκπαίδευσης εκεί, σημειώνει ότι το ποσοστό της πρακτικής εργασίας είναι πολύ σημαντικό στο τμήμα μηχανολογίας του επαγγελματικού κολλεγίου. Ως εκ τούτου, εξέφρασε από την αρχή την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι τρεις απόφοιτοί του θέλησαν να συνεργαστούν στενά με την κοντινή εταιρεία MEYRA GmbH στο πλαίσιο της πτυχιακής τους εργασίας.

Ως μέλος του διεθνώς δραστηριοποιούμενου ομίλου MEYRA από το Kalldorf, η εταιρεία είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές αναπηρικών αμαξιδίων υψηλής ποιότητας και έχει γίνει επίσης γνωστή ως πάροχος εξοπλισμού αποκατάστασης. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό της "Μετακινούμε ανθρώπους", η MEYRA υποστηρίζει και παρακινεί πολλά άτομα με αναπηρία σε όλο τον κόσμο να επιτύχουν μεγαλύτερη κινητικότητα και ανεξαρτησία. Ο συνεχής διάλογος με τους ενδιαφερόμενους
καθώς και με τους επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου και τους φορείς θεραπείας και περίθαλψης επιτρέπει επίσης στη MEYRA να αναπτύσσει προϊόντα
προσανατολισμένα στην πράξη, και μάλιστα σε στενή συνεργασία με το εξειδικευμένο εμπόριο ιατρικών ειδών. Αυτή η ολιστική, πρακτική προσέγγιση ταίριαζε πολύ καλά στην ομάδα μελέτης στο γερμανικό πανεπιστήμιο, αν και υπήρχε και άλλη σύνδεση: ο Tobias Ridder, ένα από τα τρία νέα ταλέντα, εργαζόταν ήδη ως σχεδιαστής εξατομικευμένων προϊόντων στη MEYRA
όταν αποφάσισε, μαζί με τον Arne Hankemeier και τον Julian Raimann, να αναπτύξει μια
επαγγελματική συσκευή δοκιμής πτώσης για αναπηρικά αμαξίδια ως τελική διατριβή του στο πανεπιστήμιο. Με την πλήρη υποστήριξη του εργοδότη του, άρχισαν να κατασκευάζουν μια κατασκευή που θα χρησιμοποιούνταν κυρίως για τη δοκιμή της φέρουσας ικανότητας των νέων μοντέλων αναπηρικών αμαξιδίων της MEYRA.

Απαίτηση: υψηλή φέρουσα ικανότητα

Η εγκατάσταση δοκιμών έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε κάθε αναπηρικό αμαξίδιο να φορτώνεται πρώτα με το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος και στη συνέχεια να οδηγείται στη δομή. Στη συνέχεια, κάθε μοντέλο ασφαλίζεται σε μια αρπάγη και μετά την ασφάλιση ανυψώνεται και πέφτει πνευματικά από ένα προκαθορισμένο ύψος. Προκειμένου να αποσβέσουν τη δύναμη της πλάκας πρόσκρουσης της συσκευής ανύψωσης και να προστατεύσουν ολόκληρη την κατασκευή τους, οι τρεις τεχνικοί σκέφτηκαν να εγκαταστήσουν αμορτισέρ. Ο στόχος πίσω από αυτό το σχέδιο δεν ήταν μόνο να αποδειχθεί η σταθερότητα των αναπηρικών αμαξιδίων, αλλά και να διασφαλιστεί ότι η ίδια η συσκευή δοκιμής ήταν όσο το δυνατόν πιο σταθερή και δεν θα έπρεπε να επισκευαστεί μετά από λίγους κύκλους χρήσης.

Σε μια συνέντευξη, οι φοιτητές δήλωσαν ότι γνώριζαν ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των υδραυλικών στοιχείων απόσβεσης, δηλαδή ότι λειτουργούν χωρίς φαινόμενα αναπήδησης λόγω των γραμμικών χαρακτηριστικών τους. "Χάρη σε μια παρουσίαση της ACE Stoßdämpfer GmbH, την οποία είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε στο πλαίσιο του μαθήματος, γνωρίζαμε ότι ορισμένα αμορτισέρ μπορούν όχι μόνο να επιλύσουν καλύτερα τα καθήκοντα της επιβράδυνσης όσον αφορά τις ιδιότητες απόσβεσης, αλλά και να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων του αμορτισέρ.αλλά βοηθούν επίσης να γίνουν οι δοκιμές πιο αθόρυβες από ό,τι πριν, ειδικά όταν συγκρίνουμε τις εργασίες απόσβεσης με τις επιδόσεις των χαλύβδινων ελατηρίων ή των ελαστικών ρυθμιστών", θυμάται ο Arne Hankemeier.
Καθώς η ACE προσφέρει εργαλεία διαστασιολόγησης στην ιστοσελίδα της: www.acecontrols.co.uk/uk/sizing.html και πολλές άλλες χρήσιμες υπηρεσίες συνοδεύουν τα προϊόντα, οι φοιτητές επικοινώνησαν με την ευρωπαϊκή έδρα της ACE στο Langenfeld. Προς μεγάλη τους ικανοποίηση, οι μηχανικοί πωλήσεων όχι μόνο επιβεβαίωσαν τα σχεδιαστικά δεδομένα των νεαρών μηχανικών μέσω τηλεφώνου, αλλά τους παρείχαν και δωρεάν δείγματα τεσσάρων μικροσκοπικών αμορτισέρ. Αυτή η υποστήριξη των νέων μηχανικών αποτελεί πρακτική της ACE εδώ και χρόνια, καθώς η εταιρεία έχει διαπιστώσει ότι η υποστήριξη νέων ακαδημαϊκών και τεχνικών σχολών οδηγεί συχνά σε καινοτόμες λύσεις, ακόμη και σε νέες σειρές προϊόντων.

Λύση προβλήματος: Υδραυλικά στοιχεία απόσβεσης

Μόλις η ομάδα παρέλαβε τα τέσσερα μικροσκοπικά αμορτισέρ MC25EUM από την ACE, όλα
πήγαν πολύ γρήγορα: χάρη στον συμπαγή σχεδιασμό τους, τα υδραυλικά στοιχεία είναι προδιαγεγραμμένα να ενσωματώνονται γρήγορα, ακόμη και σε υπάρχοντα σχέδια. Διαθέσιμα σε εκδόσεις με και χωρίς τεχνολογία στεγανοποίησης διαφράγματος, τα αμορτισέρ βελτιστοποιούν ένα ευρύ φάσμα μηχανημάτων φρενάροντας μάζες γρήγορα και μη καταστρεπτικά. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ρυθμιζόμενων και αυτοσυμπληρούμενων εκδόσεων. Στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποιήθηκαν οι τελευταίες. Τα εξωτερικά σώματα των μικροσκοπικών αμορτισέρ κατασκευάζονται από ένα συμπαγές κομμάτι χάλυβα και γεμίζονται με ειδικά υγρά σταθερής θερμοκρασίας. Αυτά τα υδραυλικά στοιχεία μηχανής διαθέτουν ενσωματωμένα σταθερά στοπ και δεν χρειάζονται συντήρηση. Έχουν αναπτυχθεί και τελειοποιηθεί από την ACE, τον ηγέτη της τεχνολογίας και της αγοράς για βιομηχανικά αμορτισέρ για περισσότερα από 60 χρόνια. Τα μοντέλα που χρησιμοποιούνται σε αυτή την εφαρμογή έχουν διαδρομή 6mm και είναι κατάλληλα για απορρόφηση ενέργειας 2,8 Nm ανά κύκλο.

Η ομαδική εργασία των τριών αποφοίτων του πανεπιστημίου λειτούργησε άψογα καθ' όλη τη διάρκεια του έργου. Ο Tobias Ridder ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό, ενώ οι Arne Hankemeier και Julian Raimann ήταν υπεύθυνοι για την κατασκευή και την τεκμηρίωση. Τελικά, η ενσωμάτωση των τεσσάρων εξαρτημάτων που χρηματοδοτήθηκαν από την ACE ήταν μια μικρή άσκηση, λέει ο Arne Hankemeier και βγάζει το εξής θετικό συμπέρασμα: "Καταφέραμε να κάνουμε τη ρύθμιση με ακρίβεια χρησιμοποιώντας το συνεχές σπείρωμα των εξαρτημάτων και να τα συγκρατήσουμε αξιόπιστα στις προκαθορισμένες θέσεις με τα παρεχόμενα παξιμάδια ασφαλείας. Αυτοί οι αποσβεστήρες απορροφούν το επιτρεπόμενο φορτίο πραγματικά αξιόπιστα, αθόρυβα και γρήγορα και εκπληρώνουν πλήρως τον σκοπό τους. Στη σειρά δοκιμών μας, διαπιστώσαμε επίσης με μεγάλη ικανοποίηση ότι μια μεγάλη ποικιλία μεγάλων μαζών μπορεί να φρενάρει σχεδόν αθόρυβα και με ασφάλεια χωρίς αναπήδηση στον μικρό χώρο εγκατάστασης του σχεδιασμού μας.

Περισσότερα νέα

Η ψηφιοποίηση και η προσέγγιση της λιτής διαχείρισης θεωρούνται ως μια ευπρόσδεκτη θεραπεία αδυνα...

Οι ειδικοί στη διακοπή έκτακτης ανάγκης γιορτάζουν τις πρεμιέρες στον κινηματογράφο και την τηλεόραση
Όταν πρόκειται για βιομηχανική τεχνολογία απόσβεσης, η ACE είναι ένα από τα πρώτα λιμάνια που επισκέπτονται οι περισσότεροι μηχανικοί και σχεδιαστές παγκοσμίως. Ανεξάρτητα από τις ερωτήσεις που έχουν οι ειδικοί αυτές τις ημέρες, η ACE απαντά πάντα γρήγορα, είτε μέσω διαδικτύου είτε μέσω προσωπικής επαφής στο χώρο.

Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης στο σχεδιασμό των αναπηρικών αμαξιδίων. Αυτό αποδεικνύεται από...

Ανακούφιση κατά το χειρισμό και τη μετατροπή: κατσαβίδι γενικής χρήσης με ελατήριο έλξης αερίου και δομικούς αποσβεστήρες από την ACE