Κατάλογος
Κατάλογος

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

30.05.2024 01:05

Ο Όμιλος INNIO αναλύει τη χημική σύνθεση των υπολειμματικών σωματιδίων ρύπων με το διάλυμα ZEISS

"Ακόμα και ένα μικροσκοπικό μεταλλικό σωματίδιο βρωμιάς μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στους κινητήρες υψηλών επιδόσεων", τονίζει ο Christian Troger, Operation QUALITY LEADER στην INNIO στο Jenbach. Εάν, για παράδειγμα, ένα μεταλλικό σωματίδιο στο μέγεθος ενός κόκκου άμμου βρεθεί στο ρουλεμάν της ράβδου σύνδεσης, υπάρχει κίνδυνος να σπάσει η μεμβράνη λαδιού στο ρουλεμάν. Χωρίς επαρκή λίπανση, αυτό αυξάνει την τριβή μεταξύ του στροφαλοφόρου άξονα και του ρουλεμάν της συνδετικής ράβδου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ζημιές.

Ο Όμιλος INNIO θέτει τα πρότυπα του κλάδου όσον αφορά την απόδοση και την αξιοπιστία του κινητήρα. Τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη της Jenbacher καθώς και τα συστήματα συνδυασμένης παραγωγής θερμότητας, ηλεκτρικής ενέργειας και ψύξης στο εύρος ισχύος από 250 KW έως 10,4 MW μπορούν να λειτουργήσουν με διάφορες πηγές ενέργειας, όπως αέριο από χωματερές, αέριο λυμάτων, βιομεθάνιο ή υδρογόνο, ανοίγοντας το δρόμο στους πελάτες για τη μετάβαση στο καθαρό μηδέν.
Ωστόσο, όσο υψηλότερη είναι η απόδοση και η πυκνότητα ισχύος των κινητήρων, τόσο υψηλότερες είναι οι πιέσεις αιχμής και τα φορτία έδρασης. Η απάντηση των σχεδιαστών είναι σκληρότερα έδρανα και μικρότερα διάκενα λίπανσης. Ωστόσο, αυτό αυξάνει τον κίνδυνο των λεγόμενων σωματιδίων-δολοφόνων που προκαλούν θραύση της μεμβράνης λαδιού.

Περισσότερα νέα

Από τη σκόνη στα εξαρτήματα που κατασκευάζονται με προσθετικό τρόπο



Από τη σκόνη στα εξαρτήματα που κατασκευάζονται με προσθετική μέθοδο Η προσθετική κατ...

12.06.2024 01:05

ZEISS O-INSPECT duo
Μικροσκόπιο και συσκευή μέτρησης σε ένα

17.05.2024 01:05

ZEISS O-INSPECT duo
Μικροσκόπιο και συσκευή μέτρησης σε ένα

Μείνετε ενήμεροι για τον δυναμικό κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας και της ηλεκτροκίνησης! Αποκτήσ...

Διαμάντια για μετρολόγους

Θέλετε έναν ανιχνευτή που δεν εμφανίζει καμία συσσώρευση υλ...