Κατάλογος
Κατάλογος

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

02.08.2024 02:08

Το σύστημα υψηλής τάσης PLUG MARINE από την PFISTERER λαμβάνει πιστοποίηση DNV-GL

Winterbach, Γερμανία - Ιούλιος 2024 -

Με το PLUG MARINE, η PFISTERER προσφέρει ένα πιστοποιημένο από την DNV-GL σύστημα βυσμάτων σύνδεσης υψηλού ρεύματος για την ηλεκτρική σύνδεση εξαρτημάτων ισχύος, συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, μετασχηματιστών, μετατροπέων και ακόμη και συστημάτων πρόωσης πλοίων. Οι στιβαροί σύνδεσμοι αποδεικνύουν την αξία τους εδώ και χρόνια σε σειριακή χρήση σε τρένα και ανεμογεννήτριες.

Η πιστοποίηση επιβεβαιώνει τώρα και την καταλληλότητά τους για χρήση σε πλοία και άλλες υπεράκτιες εγκαταστάσεις. Το PLUG είναι ένα στιβαρό μονοπολικό σύστημα συνδέσμων από την PFISTERER για την ασφαλή μεταφορά υψηλών ρευμάτων. Το φάσμα ισχύος κυμαίνεται από 400 έως 1.250 αμπέρ σε συνεχές και εναλλασσόμενο ρεύμα 1,8 έως 3,6 kV. Το σύστημα έχει δοκιμαστεί εδώ και δεκαετίες σε πολυάριθμες σιδηροδρομικές εφαρμογές, όπως τρένα υψηλών ταχυτήτων και μεγάλων αποστάσεων καθώς και περιφερειακά τρένα. Χρησιμοποιείται επίσης σε σειριακή παραγωγή σε ανεμογεννήτριες ισχύος έως 15 MW - από το σημείο παραγωγής ενέργειας έως τη σύνδεση του μετασχηματιστή δικτύου. Η πιστοποίηση DNV-GL επιβεβαιώνει τώρα επίσης την καταλληλότητά του για πλοία, υπεράκτιες πλατφόρμες και πλωτές ανεμογεννήτριες. Το PLUG MARINE πληροί όλες τις απαιτήσεις για διηλεκτρική αντοχή, σταθερότητα κραδασμών, αντοχή στη φωτιά και προστασία από τη διάβρωση. Χαρακτηρίζεται επίσης από το χαμηλό βάρος, τη συμπαγή μορφή και την απλή εγκατάσταση.


Χάρη στον στιβαρό σχεδιασμό του, εξασφαλίζεται η λειτουργία χωρίς συντήρηση. Ασφαλής και γρήγορη εγκατάσταση ηλεκτρικών εξαρτημάτων πλοίων Το στιβαρό σύστημα PLUG MARINE με βύσματα προσφέρει μια ιδανική βυσματούμενη εναλλακτική λύση στη σκληρή καλωδίωση ηλεκτρικών εξαρτημάτων σε πλοία - ειδικά για δεδομένα υψηλότερης απόδοσης. Σε αυτά περιλαμβάνονται ηλεκτρικοί κινητήρες και τουρμπίνες, καθώς και συνδέσεις για γεννήτριες, διακοπτικούς πίνακες, μετασχηματιστές και συστήματα μπαταριών. Το PLUG MARINE έχει σχεδιαστεί για καλώδια αλουμινίου και χαλκού με και χωρίς θωράκιση πεδίου, καθώς και για διαφορετικές διατομές αγωγών και διατίθεται σε ευθείες και γωνιακές εκδόσεις. Η δυνατότητα προ-συναρμολόγησης των ηλεκτρικών συστημάτων απλοποιεί και επιταχύνει την εγκατάσταση, καθώς και τη συντήρηση και την επισκευή στο εργοτάξιο. Ταυτόχρονα, το σύστημα PLUG plug-in προσφέρει προστασία με ασφάλεια αφής για τους εργαζόμενους σε ένα πλοίο ή μια πλατφόρμα και μια ανεμογεννήτρια κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

"Η πιστοποίηση DNV-GL για το PLUG MARINE επιβεβαιώνει τις προσπάθειές μας για ποιότητα και αποτελεί προϋπόθεση για την ευρεία χρήση του συστήματος στον υπεράκτιο τομέα", εξηγεί ο Dr. Thomas Schilla, Business Development Manager της PFISTERER. "Έχει επίσης αποδείξει εδώ και καιρό την αποτελεσματικότητά του:


Το σύστημα χρησιμοποιείται στη θάλασσα εδώ και αρκετά χρόνια σε λύσεις σύνδεσης για κινητές παροχές ρεύματος για κλιματιζόμενα εμπορευματοκιβώτια πλοίων, καθώς και σε συστήματα πρόωσης πλοίων POD υψηλής απόδοσης." Χρήση σε συστήματα εναλλακτικών μορφών ενέργειας και διανομή ισχύος συνεχούς ρεύματος Η ναυτιλιακή βιομηχανία έχει θέσει ως στόχο τη βιώσιμη μείωση των εκπομπών CO2. Για τον σκοπό αυτό, εργάζεται σε φιλόδοξα έργα σε πολλούς τομείς. "Είμαστε πεπεισμένοι ότι το σύστημα συνδέσμων PLUG μπορεί να συμβάλει σημαντικά σε αρθρωτές, κλιμακούμενες έννοιες ως μέρος καινοτόμων συστημάτων καλωδίωσης για δίκτυα εναλλασσόμενου ή συνεχούς ρεύματος και εξαρτήματα ισχύος. Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να μεταφέρουμε την εμπειρία μας από τους τομείς της αιολικής ενέργειας και των σιδηροδρόμων", λέει ο Dr. Thomas Schilla.

Περισσότερα νέα

Η Pfisterer εκπροσωπείται στη σύνοδο της CIGRE στο Παρίσι.

από 2...

Η PFISTERER, μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας για λύσεις ενεργειακών υποδομών, και η Lebenshilfe für Menschen mit Behinderung, Kreisvereinigung Göppingen e. V., εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την επιτυχημένη συνεργασία στην τοποθεσία Gussenstadt.


Winterbach, Γερμανία - 06 Φεβρουαρίου 2024 - Το σύστημα συνδέσεων CONNEX pluggable της PFIS...

Ο Karl-Heinz Pfisterer γίνεται επίτιμος πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της SE.