Κατάλογος
Κατάλογος

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Επιστροφή στη λίστα

Συστήματα μέτρησης τριών διαστάσεων (XENOS) της Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Ερώτηση προϊόντος  

Η αναφορά

Το ZEISS XENOS βρίσκεται παντού όπου απαιτείται μέγιστη ακρίβεια - στα εργαστήρια μετρήσεων ερευνητικών ινστιτούτων, στην αεροδιαστημική βιομηχανία και στην οπτική βιομηχανία. Το μηχάνημα υψηλών προδιαγραφών συνδυάζει ακρίβεια στα όρια του τεχνικά εφικτού με εύρος μέτρησης σχεδόν ενός κυβικού μέτρου.

Καινοτόμος μηχανικός σχεδιασμός

Το ZEISS XENOS εντυπωσιάζει με τη νέα μηχανική του σχεδίαση που βασίζεται στο δοκιμασμένο ZEISS CenterMax. Σε αντίθεση με τον τυπικό σχεδιασμό τύπου γέφυρας, οι οδηγοί Υ βρίσκονται πάνω στα πλευρικά τοιχώματα που διαχωρίζουν όλους τους κινητούς άξονες από την περιοχή σύσφιξης. Επειδή μόνο η εγκάρσια δοκός κινείται στην κατεύθυνση Υ, υπάρχουν χαμηλότερες κινούμενες μάζες. Αυτό παραμένει σταθερό ανά πάσα στιγμή - ένα πραγματικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με ένα κινούμενο τραπέζι. Μαζί, η μείωση του βάρους και οι σταθερά κινούμενες μάζες επιτρέπουν τον βέλτιστο συντονισμό των κινήσεων όσον αφορά την επιτάχυνση και τη μέγιστη ταχύτητα.

Γραμμικές κινήσεις σε όλους τους άξονες

Το ZEISS XENOS χρησιμοποιεί γραμμικές μονάδες κίνησης σε όλους τους άξονες. Τα οφέλη: υψηλές ταχύτητες, πολύ γρήγορη επιτάχυνση, υψηλή ακρίβεια τοποθέτησης και κινήσεις χωρίς διατμητικές δυνάμεις. Σε συνδυασμό με τις κλίμακες υψηλής ανάλυσης, η χρήση γραμμικών μονάδων κίνησης στο ZEISS XENOS παρέχει πολύ υψηλή προσήλωση στη διαδρομή και εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια τοποθέτησης κάτω από 100 νανόμετρα. Για παράδειγμα, η εκτροπή της γραφίδας παραμένει πιο σταθερή, γεγονός που οδηγεί σε υψηλότερη ακρίβεια. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι εμφανές κατά τη μέτρηση καμπύλων επιφανειών: όσο πιο αξιόπιστα και με μεγαλύτερη ακρίβεια ακολουθεί η γραφίδα την καθορισμένη διαδρομή, τόσο ακριβέστερα μπορούν να προσδιοριστούν τα σφάλματα.

Εικονική κεντρική κίνηση

Το XENOS της ZEISS διαθέτει δύο γραμμικούς κινητήρες στην κατεύθυνση Y, οι οποίοι συγχρονίζονται μέσω μιας νέας τεχνολογίας που έχει αναπτύξει η ZEISS: τον κεντρικό κινητήρα. Εξασφαλίζει τη βέλτιστη κατανομή της δύναμης των κινήσεων ανάλογα με τη θέση του άξονα X. Αυτό καθίσταται εφικτό χάρη στην τελευταία γενιά ελεγκτή και αλγορίθμου. Αποτελεί βασικό στοιχείο της μέγιστης ακρίβειας και της καλύτερης δυνατής τήρησης της διαδρομής σε όλο το εύρος μέτρησης.

Κεραμικό πυριτίου-καρβιδίου

Η ZEISS XENOS χρησιμοποιεί ένα καινοτόμο κεραμικό από καρβίδιο πυριτίου για τα μέρη της δομής της μηχανής που σχετίζονται με την ακρίβεια. Μέχρι τώρα, το υλικό αυτό σπάνια χρησιμοποιούνταν για συγκρίσιμο μέγεθος τμήματος ή ακρίβεια. Σε σύγκριση με το τυπικό κεραμικό αλουμινίου-οξειδίου, το κεραμικό πυριτίου-καρβιδίου παρουσιάζει περίπου 50 τοις εκατό χαμηλότερη θερμική διαστολή, έως και 30 τοις εκατό μεγαλύτερη ακαμψία και 20 τοις εκατό μικρότερο βάρος. Σε σύγκριση με τον χάλυβα, παρέχει διπλάσια ακαμψία με το μισό βάρος.

Ενισχυμένος χρυσός VAST

Το ZEISS XENOS διατίθεται στάνταρ με τον αισθητήρα αναφοράς VAST gold της ZEISS. Κατά την ανάπτυξη του ZEISS XENOS, αυτός ο ισχυρός αισθητήρας της ZEISS βελτιστοποιήθηκε περαιτέρω για μεγαλύτερη ακρίβεια και επαναληψιμότητα. Η πιο άκαμπτη σύνδεση με τον κριό στο ZEISS XENOS είναι επίσης νέα. Ο χρυσός αισθητήρας VAST έχει σχεδιαστεί για stylips μήκους έως 800 χιλιοστών και βάρος stylus έως 500 γραμμάρια, συμπεριλαμβανομένων των ασύμμετρων διαμορφώσεων stylus.

Βελτιστοποιημένα έδρανα αέρα

Τα νέα έδρανα αέρα με ακόμη πιο άκαμπτη σύνδεση ενισχύουν τη σταθερότητα και, ως εκ τούτου, επιτρέπουν καλύτερη ακρίβεια.

Βελτιωμένος σχεδιασμός ηλεκτρονικών

Η επίδραση στην ακρίβεια των κινούμενων καλωδίων σε όλες τις μηχανές μέτρησης συντεταγμένων έχει μειωθεί σαφώς μέσω της βελτιωμένης αποσύζευξης και μιας νέας φιλοσοφίας ηλεκτρονικών με αποκεντρωμένες μονάδες. Οι νέες μέθοδοι αποδοχής ακρίβειας με τη βοήθεια υπολογιστή (CAA) και οι πρόσθετες διορθώσεις CAA παίζουν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της μέγιστης ακρίβειας.

Ερώτηση προϊόντος  

Περισσότερα προϊόντα στον τομέα Συστήματα μέτρησης τριών διαστάσεων

Συστήματα μέτρησης τριών διαστάσεων (CONTURA)

Το μηχάνημα αναφοράς στην κατηγορία Compact

CONTURA - η ευρεία πλατφόρμα της ZEISS για ευέλικτη, αξιόπιστη και ασυμβίβαστη διασφάλιση ποιότητας. Η τελευταία γενιά είναι ακό...

Συστήματα μέτρησης τριών διαστάσεων (ACCURA)

Η λύση που μεγαλώνει μαζί σας

Η απόδοση και η ακρίβεια είναι οι κορυφαίες προτεραιότητές σας Με το ευρύ φάσμα διαμορφώσεων, το ZEISS ACCURA μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγ...

Συστήματα μέτρησης τριών διαστάσεων (MMZ T)

Ο συναρπαστικός συνδυασμός εύρους μέτρησης και ακρίβειας.Ιδανικό για μεγάλα γρανάζια.

Με εύρος μέτρησης έως και 14,8 m³, η σειρά MMZ T είναι η μεγαλύτερη από τις επιτρ...

Συστήματα μέτρησης τριών διαστάσεων (MMZ E)

Ιδανικό για τη φόρτωση μεγάλων εξαρτημάτων στο ίδιο επίπεδο.

Οι μετρητικές μηχανές γερανογέφυρας MMZ E είναι ιδανικές για την επιθεώρηση τεμαχίων που μεταφέρονται μέσω μετα...

Συστήματα μέτρησης τριών διαστάσεων (MMZ G)

Απαράμιλλο μεγαλείο

Οι μεγάλες μηχανές τύπου γέφυρας της σειράς MMZ G ανταποκρίνονται στις υψηλότερες απαιτήσεις: διαθέτουν το μεγαλύτερο εύρος μέτρησης από όλες τις μηχανέ...