Κατάλογος
Κατάλογος

FLUX-GERÄTE GmbH

  • ISO 9001:2015

16.05.2022 01:05

Εργαστείτε πιο οικονομικά με αρθρωτές αντλίες

Αξιόπιστη εξαγωγή πρώτων υλών για την παραγωγή σαπουνιού

Για την παραγωγή σαπουνιών πρέπει να παρέχονται διαφορετικά βασικά υλικά για την αυτόματη περαιτέρω επεξεργασία, ανάλογα με τη συνταγή. Η παλέτα κυμαίνεται από ελαφρά έλαια ή βάσεις αρωμάτων έως ημιστερεά λίπη και εναιωρήματα χρωμάτων και σκληρά κεριά. Μετά την παραγωγή, τα ενίοτε διαβρωτικά και λειαντικά υπολείμματα πρέπει να απορρίπτονται. Οι αρθρωτές και στιβαρές αντλίες τυμπάνου και οι αερόβιες αντλίες διαφράγματος είναι κατάλληλες για όλες αυτές τις εφαρμογές, επειδή μεταφέρουν απαλά και αξιόπιστα μια μεγάλη ποικιλία μέσων.

Σήμερα, η συντριπτική πλειονότητα των παραλλαγών σαπουνιού παράγεται σύμφωνα με ειδικές συνταγές από πολλά επιμέρους συστατικά. Αυτό αρχίζει με την επιλογή των πρώτων υλών για την πραγματική διαδικασία σαπωνοποίησης και συνεχίζεται με πρόσθετα όπως ουσίες φροντίδας, χρωστικές πάστες ή κεριά και ακόμη και συστατικά αρωμάτων. Όλα τα συστατικά έχουν διαφορετικές ιδιότητες όσον αφορά το ιξώδες, τα χημικά χαρακτηριστικά ή το σημείο ανάφλεξης. Ωστόσο, πρέπει να τροφοδοτούνται αξιόπιστα και με ασφάλεια στην αυτόματη παραγωγή από τα δοχεία παράδοσης. Ο όμιλος Kappus, μια παραδοσιακή εταιρεία που ιδρύθηκε το 1848, παράγει 20.000 τόνους βασικού σαπουνιού ετησίως. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία στηρίζεται στις δοκιμασμένες αντλίες παροχής Flux για την παραγωγή στερεού σαπουνιού στο εργοστάσιό της στο Heitersheim, επειδή ο αρθρωτός σχεδιασμός της αντλίας και της κίνησης επιτρέπει τη διαμόρφωση της σωστής διαμόρφωσης της αντλίας για το εκάστοτε μέσο ανά πάσα στιγμή.

Ευέλικτες αντλίες μεταφέρουν μεγάλη ποικιλία πρώτωνυλών
Η σύγχρονη παραγωγή σαπουνιού είναι σε μεγάλο βαθμό αυτόματη και αναμειγνύει τα επιμέρους συστατικά στο επιθυμητό αρχικό προϊόν σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Για το σκοπό αυτό, οι αντίστοιχες πρώτες ύλες και τα πρόσθετα, τα οποία παραδίδονται σε διαφορετικά δοχεία, πρέπει να μεταφερθούν στις δεξαμενές παραγωγής. Παρά την ποικιλία των ουσιών, μόνο τρία διαφορετικά μοντέλα αντλιών χρησιμοποιούνται στην εταιρεία παραγωγής σαπουνιών Heitersheim. Ο Ulrich Kneip, επικεφαλής τεχνολογίας της Kappus, εξηγεί γιατί: "Δύο βαρελοειδείς αντλίες τύπου F 430 S και FP 42 4S και μια αερόβια αντλία διαφράγματος FDM 25 S/ TT από ανοξείδωτο χάλυβα μας παρέχουν το απαιτούμενο εύρος ζώνης για όλες τις ουσίες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και έτσι μειώνουν δραστικά την προσπάθεια για την αποθήκευση ανταλλακτικών, τις οδηγίες λειτουργίας και τις εφεδρικές αντλίες. Χάρη στον αρθρωτό σχεδιασμό της πραγματικής αντλίας και του κινητήρα κίνησης, μπορούμε επίσης να αλλάξουμε γρήγορα τα εξαρτήματα, αν χρειαστεί. Για παράδειγμα, ένας κανονικός κινητήρας μπορεί να αντικατασταθεί γρήγορα με ένα μοντέλο με προστασία από εκρήξεις, εάν είναι απαραίτητο, ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας ισχυρότερος κινητήρας για πολύ ιξώδη υγρά για να επιτευχθεί ο επιθυμητός ρυθμός ροής. Εκτός από την εύκολη αντικατάσταση των κινητήρων, η γρήγορη αποσυναρμολόγηση για καθαρισμό είναι επίσης ένα πλεονέκτημα που δεν πρέπει να υποτιμάται, προκειμένου να αντιδράσετε ευέλικτα σε μεταβαλλόμενα εξαρτήματα του προϊόντος."

Εξελιγμένη τεχνολογία αντλιών
Το αρθρωτό σύστημα προσφέρει κινητήρες αντλιών που κυμαίνονται από απλούς κινητήρες με μεταγωγέα έως κινητήρες χωρίς ψήκτρες για συνεχή λειτουργία χωρίς φθορά, τριφασικούς κινητήρες με γρανάζια ή κίνηση με πεπιεσμένο αέρα. Κατόπιν αιτήματος, οι κινητήρες μπορούν επίσης να παρέχονται με ρύθμιση της ταχύτητας, π.χ. για να ρυθμίζεται η ροή απεριόριστα ανά πάσα στιγμή. Όλες οι μονάδες κίνησης τοποθετούνται πάνω στον άξονα του άξονα μετάδοσης κίνησης και στις δύο μονάδες άντλησης και σφίγγονται με ένα μόνο παξιμάδι. Αυτό τα καθιστά
εύκολα και γρήγορα στην αλλαγή. Ανάλογα με το μοντέλο της αντλίας, το μέσο και την κίνηση, με τις ηλεκτρικές κινήσεις μπορούν να παραδίδονται έως 220 l/min σε πίεση έως περίπου 26 mWS (περίπου 2,6 bar). Ο κινητήρας αέρα επιτυγχάνει ρυθμούς παροχής περίπου 240 l/min στα 30 mWS (περίπου 3 bar). Η γεωμετρία αναρρόφησης του μοντέλου FP 425 είναι σχεδιασμένη για χαμηλούς υπολειμματικούς όγκους και επιτρέπει π.χ. την εκκένωση βαρελιών σε ποσοστό άνω του 99 %, δηλαδή σχεδόν πλήρως. Για την παραγωγή σαπουνιού, δύο μοντέλα αντλιών έχουν αποδείξει την αξία τους: το μοντέλο F 430 S με μηχανική στεγανοποίηση προς τον άξονα κίνησης και η έκδοση χωρίς στεγανοποίηση τύπου FP 424 S με ειδικά σχεδιασμένο οδηγό άξονα. Όλες οι αντλίες που χρησιμοποιούνται στην Kappus για την παραγωγή σαπουνιού είναι κατασκευασμένες από ανοξείδωτο χάλυβα με ειδικό μήκος 1.500 mm (το τυπικό μήκος είναι 1.200 mm για τα IBC), ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθολικά. Εάν απαιτείται, χρησιμοποιούνται επίσης υλικά όπως πολυπροπυλένιο, πολυβινυλιδενοφθορίδιο, π.χ. για ειδικά διαβρωτικά ή καυστικά μέσα.

Μεγάλη διάρκεια ζωής
Και στις δύο αντλίες, ο εξωτερικός σωλήνας παροχής περικλείει τον εσωτερικό σωλήνα οδήγησης για τον άξονα κίνησης. Ένα καλό, ομαλό ρουλεμάν του άξονα μετάδοσης κίνησης είναι σημαντικό για τη λειτουργία της αντλίας. Εδώ, οι ειδικοί των αντλιών χρησιμοποιούν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις, ανάλογα με το μέσο: Στο μοντέλο με μηχανική στεγανοποίηση, αυτή στεγανοποιεί το σωλήνα οδήγησης με τον άξονα στο κάτω μέρος, απευθείας στην αντλία, έναντι διεισδυτικού μέσου. Ο ίδιος ο άξονας στηρίζεται και καθοδηγείται σε διάφορα ρουλεμάν που παρεμβάλλονται στον εσωτερικό σωλήνα. Αυτό επιτρέπει επίσης, για παράδειγμα, την άντληση κεριού που έχει θερμανθεί στους 85 °C για να μειωθεί το ιξώδες του. Αντίθετα, το μοντέλο χωρίς στεγανοποίηση λειτουργεί με ένα σπειροειδές έδρανο-οδηγό στον εσωτερικό σωλήνα, που βρίσκεται περίπου στο μέσο του άξονα. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, αυτό μεταφέρει το διεισδυτικό μέσο πίσω στο άνοιγμα, παρόμοια με έναν Αρχιμήδειο κοχλία. Αυτό καθιστά αυτόν τον σχεδιασμό ιδιαίτερα κατάλληλο για ρευστά χαμηλού ιξώδους, ακόμη και επιθετικά και ταχείας ροής που δεν σκληραίνουν ούτε κρυσταλλώνονται. Ο σχεδιασμός αποτρέπει τις ανεπιθύμητες εναποθέσεις στο εσωτερικό και έτσι παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της αντλίας. Και τα δύο μοντέλα αντλιών μπορούν εύκολα να αποσυναρμολογηθούν στα επιμέρους εξαρτήματά τους για εύκολο καθαρισμό.

Ηαντλία διαφράγματος αναλαμβάνει τη διάθεση
Αντίθετα, για την παρασκευή αλισίβας απαιτούνται άλλα χαρακτηριστικά της αντλίας. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιείται μια στιβαρή αεροκίνητη αντλία διαφράγματος από ανοξείδωτο χάλυβα με παροχή έως 178 l/min σε πίεση παροχής 8 bar. Αντλεί το υγρό απόβλητο από το φρεάτιο συλλογής σε μια ενδιάμεση δεξαμενή για επεξεργασία. Δεδομένου ότι η αντλία μπορεί να χειριστεί ακόμη και λειαντικά σωματίδια χωρίς προβλήματα, είναι ιδανική για τη διάθεση αποβλήτων. Η ασφαλής αντλία ξηράς λειτουργίας είναι ξηρά αυτοαναρροφούμενη και δεν την ενοχλεί ούτε η πλημμύρα.
Η λειτουργία του χωρίς λάδι επιτρέπει τη χρήση του όχι μόνο στην παραγωγή σαπουνιού, αλλά και στη φαρμακευτική βιομηχανία και τη βιομηχανία τροφίμων, καθώς και σε εφαρμογές που αφορούν λύματα, πολτό, χλωριούχο χλωρίνη, καθαριστικά κ.λπ. Ανάλογα με την εφαρμογή, η αντλία είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο, ανοξείδωτο χάλυβα, PP ή πολυβινυλιδενοφθορίδιο. Παρά την ποικιλία των ουσιών που πρέπει να αντλούνται στην παραγωγή σαπουνιού, μόνο τρεις αντλίες γενικής εφαρμογής και μερικά μοντέλα κινητήρων επαρκούν για την άντληση στην παραγωγή. Ο αρθρωτός σχεδιασμός επιτρέπει στα συστήματα
να ρυθμίζονται πάντα με τέτοιο τρόπο ώστε η τελική αντλία να είναι κατάλληλη για το υλικό που πρόκειται να αντληθεί. Το κόστος συντήρησης, τα αποθέματα ανταλλακτικών και, τέλος, το διοικητικό κόστος, π.χ. για τις απαραίτητες οδηγίες λειτουργίας, μειώνονται στο ελάχιστο.

Περισσότερα νέα

Τι είναι το KLIMAfit;
Με το KLIMAfit - ένα έργο σύμφωνα με τις κατευθυντήρι...

από 28.11.2023.-.30.11.2023

SUR/FIN NASF



Cleveland, Οχάιο/ΗΠΑ &Epsi...

Στη FLUX-GERÄTE GMBH απονεμήθηκε η σφραγίδα "Εργοδότης του Μέλλοντος"