Κατάλογος
Κατάλογος

FLUX-GERÄTE GmbH

  • ISO 9001:2015

27.11.2023 01:11

Η FLUX-GERÄTE GMBH έχει αναγνωριστεί ως επίσημη εταιρεία KLIMAfit

Τι είναι το KLIMAfit;
Με το KLIMAfit - ένα έργο σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές χρηματοδότησης KLIMAfit του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης - οι επιχειρήσεις καταρτίζουν το ισοζύγιο αερίων του θερμοκηπίου τους με την υποστήριξη της Arqum GmbH και εξάγουν οικονομικά βιώσιμα μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης και τη μείωση των ατομικών τους εκπομπών. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα αξίζει επομένως όχι μόνο από την άποψη της προστασίας του κλίματος, της χρήσης των πόρων και της επιχειρησιακής τεχνογνωσίας, αλλά τελικά και από την άποψη της εξοικονόμησης κόστους. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Υλοποίηση και βήματα του έργου
Κατά τη διάρκεια έξι μηνών, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις εκπαιδεύονται από συμβούλους σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με το κλίμα σε τέσσερα εργαστήρια. Εξωτερικοί εμπειρογνώμονες καλούνται επίσης να υποβάλουν εκθέσεις σχετικά με τις τρέχουσες πρακτικές και τις νέες, καινοτόμες τεχνολογίες σε σχετικούς τομείς για κάθε ένα από τα βασικά θέματα. Οι ατομικές συμβουλευτικές συνεδρίες που πραγματοποιούνται παράλληλα με τα εργαστήρια αποτελούν τον πυρήνα του έργου. Σε αυτές τις συναντήσεις, πραγματοποιείται ατομική ανάλυση ουσιαστικότητας με κάθε συμμετέχοντα στο έργο για τον προσδιορισμό του πεδίου εφαρμογής του ισοζυγίου αερίων του θερμοκηπίου. Μετά την επιτυχή κατάρτιση του ισοζυγίου αερίων του θερμοκηπίου, οι συμμετέχοντες παρουσιάζονται ατομικά, με την υποστήριξη των συμβούλων, σε ποιους τομείς υπάρχει δυνατότητα βελτιστοποίησης για τη συστηματική μείωση των εκπομπών και τη μείωση του κόστους. Οι προσεγγίσεις αυτές καταγράφονται σε ένα πρόγραμμα μέτρων και υλοποιούνται κατά τη διάρκεια του έργου και αν είναι δυνατόν και μετά.

Ισοζύγιοαερίων θερμοκηπίου
Το κύριο περιεχόμενο του KLIMAfit είναι η διαρθρωτική ανάπτυξη ενός ατομικού ισοζυγίου αερίων θερμοκηπίου για κάθε συμμετέχουσα επιχείρηση με βάση τις απαιτήσεις και τις αρχές του πρωτοκόλλου για τα αέρια θερμοκηπίου. Οι λεγόμενες εκπομπές Scope 1 (=άμεσες εκπομπές) και Scope 2 (=άμεσες εκπομπές) πρέπει να καθορίζονται από κάθε συμμετέχουσα εταιρεία ως υποχρεωτικό περιεχόμενο. Αυτές περιλαμβάνουν τις εκπομπές από την κατανάλωση ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας και τον στόλο οχημάτων. Η ανάλυση ουσιαστικότητας χρησιμοποιείται επίσης για να καθοριστεί ποιες εκπομπές του πεδίου εφαρμογής 3 (=εκπομπές ανάντη/κάτω ρεύματος) περιλαμβάνονται στον ισολογισμό μιας εταιρείας με βάση τα κριτήρια της ποσότητας, της διαθεσιμότητας δεδομένων και του πεδίου επιρροής. Αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, τα επαγγελματικά ταξίδια, τα αγοραζόμενα αγαθά, τις εκπομπές των μετακινούμενων, τις μεταφορές και τις εκδηλώσεις. Αυτό οδηγεί σε ατομικά όρια ισολογισμού για κάθε εταιρεία.

Ολοκλήρωση του έργου
Στο τέλος του έργου, η συμμόρφωση με τα απαιτούμενα κριτήρια ελέγχεται από ανεξάρτητη επιτροπή. Όλοι οι συμμετέχοντες οργανισμοί βραβεύονται σε μια εκδήλωση υψηλού κύρους.


Αποτέλεσμα
Μείωση του κόστους και ταυτόχρονη συμβολή στην προστασία του κλίματος - αυτούς τους στόχους έθεσε η FLUX-GERÄTE GMBH κατά την έναρξη της συνεργασίας τον Σεπτέμβριο του 2022. Κατά τη διάρκεια της περιόδου του έργου που διήρκεσε λίγο περισσότερο από εννέα μήνες, η FLUX κατάφερε να καθορίσει έναν μεγάλο αριθμό επιμέρους μέτρων για τη μείωση των εκπομπών και του κόστους και, ως εκ τούτου, αναγνωρίστηκε στο τέλος και ως επίσημη εταιρεία KLIMAfit.

FLUX Climate Guideline
FLUX-GERÄTE GMBH
Η πρώτη ηλεκτρική αντλία τυμπάνου στον κόσμο βαφτίστηκε FLUX το 1950. Από τότε, η αδιαμφισβήτητη πρωτοπόρος στον τομέα της τεχνολογίας αντλιών τυμπάνων έχει αποκτήσει επίσης εξαιρετική τεχνογνωσία και εμπειρία σε πολλούς άλλους τομείς της τεχνολογίας αντλιών. Το εκτεταμένο φάσμα προϊόντων κυμαίνεται πλέον από μια μεγάλη ποικιλία τύπων αντλιών με κινητήρες, μετρητές ροής και εξαρτήματα μέχρι υποσυστήματα για την κατασκευή εγκαταστάσεων και ειδικές λύσεις συστημάτων, όπως συστήματα εκκένωσης βαρελιών. Η διεθνώς δραστηριοποιούμενη οικογενειακή επιχείρηση με τις 7 θυγατρικές της και τις πολυάριθμες αντιπροσωπείες της προμηθεύει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως.

Περισσότερα νέα

από 28.11.2023.-.30.11.2023

SUR/FIN NASF



Cleveland, Οχάιο/ΗΠΑ &Epsi...

Στη FLUX-GERÄTE GMBH απονεμήθηκε η σφραγίδα "Εργοδότης του Μέλλοντος"
Αξιόπιστη εξαγωγή πρώτων υλών για την παραγωγή σαπουνιού