Κατάλογος
Κατάλογος

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

23.09.2022 00:09

Γυαλί ως υλικό φορέα για ηλεκτρονικά εξαρτήματα

Γιατί χρειάζεστε τυπωμένες πλακέτες κυκλωμάτων όταν μπορείτε να εκτυπώσετε ηλεκτρονικά στοιχεία και σε γυαλί; Ο όμιλος Irlbacher επεξεργάζεται ειδικό γυαλί για διάφορες βιομηχανίες εδώ και πάνω από 80 χρόνια. Με την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία Impatouch, η εταιρεία από το Schönsee αποδεικνύει σε διάφορες εφαρμογές ότι το πίσω μέρος του γυαλιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φορέας κυκλωμάτων και ότι τα ηλεκτρονικά μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας στο γυαλί

Ο οικογενειακός όμιλος εταιρειών Irlbacher, που ιδρύθηκε το 1935 στο Schönsee
στο Άνω Παλατινάτο, είναι σήμερα ένας παγκόσμιος ειδικός στην τεχνολογία γυαλιού.

Σε δέκα εκτάρια, περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι επεξεργάζονται περισσότερους από 50 τύπους γυαλιού με την υψηλότερη δυνατή ακρίβεια - για υγιεινές HMI, ευγενή εσωτερικό και εξωτερικό φωτισμό, κομψές σόμπες τζακιού.καλαίσθητες σόμπες, αισθητική οικοδομική τεχνολογία, λειτουργικά αντικείμενα υγιεινής ή με ακρίβεια μικρομέτρων για τη βιομηχανία διεργασιών. Η εταιρεία, με ποσοστό εξαγωγών άνω του 40%, παραδίδει σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως. Η Irlbacher έχει από καιρό εξελιχθεί σε πάροχο λύσεων για σύνθετα συγκροτήματα με βάση το γυαλί. Η βάση για αυτό είναι το δικό της αρθρωτό κιτ λύσεων της εταιρείας, το οποίο αποτελείται από δώδεκα εξελιγμένες τεχνολογικές πλατφόρμες.

Από τονπρομηθευτή γυαλιού στα ηλεκτρονικά στο γυαλί

Η ανάπτυξη ηλεκτρονικών της ίδιας της εταιρείας ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2007. Μια εσωτερική ομάδα οκτώ ατόμων στους τομείς της ανάπτυξης υλικού και λογισμικού, καθώς και της διάταξης κυκλωμάτων, με επικεφαλής τον Andreas Bodensteiner, δημιουργεί τα "γυάλινα ηλεκτρονικά" του αύριο, επειδή το υπόστρωμα είναι πολύπλοκο.
Η εταιρεία έχει από καιρό εξελιχθεί από προμηθευτή γυάλινων εξαρτημάτων σε πάροχο συστημικών λύσεων.
Ο Günther Irlbacher, διευθύνων σύμβουλος 4ης γενιάς, ξεχειλίζει από ιδέες: "Οι πρόσοψεις από γυαλί απλά φαίνονται κομψές, είναι πιο ανθεκτικές στις γρατζουνιές από το πλεξιγκλάς και αντιπροσωπεύουν υψηλή αξία.

Αλλά πίσω από την πρόσοψη, τα πράγματα γίνονταν περίπλοκα: οι αισθητήρες έπρεπε να συνδεθούν και να καλωδιωθούν, μια πρόσθετη πλακέτα κυκλώματος για την επεξεργασία σήματος απαιτούσε μια λύση τοποθέτησης και η προστασία EMC δεν ήταν ακριβώς απροβλημάτιστη."Η Irlbacher αποδεικνύει με τη σειρά προϊόντων Impatouch ότι είναι πολύ πιο απλό, φθηνότερο και επίσης πιο φιλικό προς το περιβάλλον: οι αισθητήρες και οι αγωγοί εκτυπώνονται απευθείας στο γυαλί - δεν υπάρχει ανάγκη για πλακέτα κυκλώματος και τα προβλήματα ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας στα καλώδια των αισθητήρων αφής δεν εμφανίζονται καν λόγω της αρχής.

Το γυαλί γίνεται τυπωμένο κύκλωμα

Η διαδικασία είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλή.
Το γυαλί ως στοιχείο σχεδιασμού χρησιμεύει επίσης ως υλικό μεταφοράς για όλα τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Τα στοιχεία του χωρητικού αισθητήρα και οι διαδρομές των αγωγών εκτυπώνονται με οθόνη απευθείας στο πίσω μέρος της γυάλινης πρόσοψης Impatouch- το ίδιο το γυαλί μετατρέπεται έτσι σε πλακέτα κυκλώματος. Δεδομένου ότι τα αγώγιμα ίχνη βρίσκονται πίσω από το σχεδιαστικό στρώμα, δεν είναι ορατά από το εξωτερικό
. Στη συνέχεια, οι τυπωμένοι αγωγοί και το σχεδιαστικό στρώμα καίγονται, μετατρέποντας ταυτόχρονα το γυαλί σε σκληρυμένο γυαλί ασφαλείας.

Περισσότερα νέα

  • Διαισθητικά HMI για τη διεθνή αγορά
  • HMI απτικής αφής λειτουργεί και χωρίς οθόνη<...

Χάρη στους οδηγούς που είναι χαραγμένοι στην οθόνη αφής, τα δάχτυλά σας γνωρίζουν πάντα πού βρίσκ...