Κατάλογος
Κατάλογος

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

29.06.2023 01:06

Το Βραβείο Eppendorf για Νέους Ευρωπαίους Ερευνητές 2023 απονέμεται στον Maurice Michel, Σουηδία

Φέτος, η εταιρεία βιοεπιστημών Eppendorf SE, με έδρα το Αμβούργο, απονέμει για 28η φορά το διάσημο ερευνητικό της βραβείο. Η ανεξάρτητη κριτική επιτροπή υπό την προεδρία του καθηγητή Reinhard Jahn επέλεξε τον Dr. Maurice Michel, Science for Life Laboratory, Karolinska Institutet, Στοκχόλμη, Σουηδία, ως τον νικητή του βραβείου Eppendorf Award for Young European Investigators 2023.


Maurice Michel, γεννημένος το 1986, λαμβάνει το βραβείο των 20.000 ευρώ για την έρευνά του σχετικά με τις τεχνητές λειτουργίες των ενζύμων επιδιόρθωσης του DNA για τη θεραπεία των ασθενειών. Ο Δρ Michel έδειξε ότι η πρόσδεση ενός μικρού μορίου στο ενεργό κέντρο ενός ενζύμου επιδιόρθωσης του DNA όχι μόνο αυξάνει τη δραστηριότητά του αλλά και το προτρέπει να πραγματοποιήσει μια αντίδραση που δεν υπάρχει στην ελεύθερη πρωτεΐνη, οδηγώντας σε ενισχυμένη επιδιόρθωση του DNA μετά από οξειδωτική βλάβη.


"Αυτές οι πρωτοποριακές ανακαλύψεις μπορεί να έχουν εκτεταμένες εφαρμογές στη θεραπεία του καρκίνου ή του εκφυλισμού που σχετίζεται με την ηλικία", δήλωσαν οι κριτές.

Maurice Michel: "Είναι τεράστια τιμή και αισθάνομαι ταπεινός που μου απονέμεται το βραβείο Eppendorf 2023. Αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη συμβολή και το πνεύμα πολλών επιστημόνων, είτε πρόκειται για συναδέλφους είτε για συνεργάτες, καθώς και για μέντορες και μια απίστευτη οικογένεια που αποκαλώ δική μου. Το βραβείο αναγνωρίζει τη δυνατότητα χειρισμού των ενζυμικών λειτουργιών σε ζωντανά κύτταρα κατά βούληση. Χρησιμοποιώντας οργανοκαταλύτες μικρών μορίων, εγκαταστήσαμε νέες βιοχημικές αντιδράσεις εντός ενός ενζύμου και έτσι καταφέραμε να ξαναγράψουμε το μονοπάτι επιδιόρθωσης της αποκοπής βάσεων. Η έρευνά μας επικεντρώνεται τώρα στη διεύρυνση αυτής της τεχνολογικής βάσης με τη διερεύνηση άλλων ενζύμων και την κατανόηση των μονοπατιών βιοχημικών αντιδράσεων και των βιολογικών τους συνεπειών. Η αναδρομολόγηση ή η μείωση της οξειδωτικής βλάβης του DNA ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μια νέα στρατηγική για την ανάπτυξη των θεραπευτικών ακριβείας του μέλλοντος."


Η τελετή απονομής του βραβείου πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου 2023 στο Κέντρο Προηγμένης Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας (EMBL) στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας.



Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους υποβολής αιτήσεων, τα κριτήρια επιλογής και τους προηγούμενους νικητές του Βραβείου Eppendorf για Νέους Ευρωπαίους Ερευνητές μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.eppendorf.com/award.


Με το Βραβείο Eppendorf για Νέους Ευρωπαίους Ερευνητές, το οποίο θεσπίστηκε το 1995, η Eppendorf SE τιμά το εξαιρετικό έργο στη βιοϊατρική έρευνα και υποστηρίζει νέους επιστήμονες στην Ευρώπη έως 35 ετών. Το Βραβείο Eppendorf απονέμεται σε συνεργασία με το επιστημονικό περιοδικό Nature. Ο νικητής του βραβείου επιλέγεται από ανεξάρτητη επιτροπή αποτελούμενη από τους καθηγητές Reinhard Jahn (Max Planck Institute for Multidisciplinary Sciences, Göttingen, Γερμανία), Sadaf Farooqi (Wellcome-MRC Institute of Metabolic Science, Cambridge, UK), Madeline Lancaster (MRC Laboratory of Molecular Biology, Cambridge, UK), Ben Lehner (Wellcome Sanger Institute, Cambridge, UK ; Center for Genomic Regulation PRBB, Barcelona, Spain) και Laura Machesky (University of Cambridge, UK).



























Περισσότερα νέα

Με τον Mastercycler® X40 οι καθημερινές εργαστηριακές σας ρουτίνες θα είναι όχι μόνο αξιόπιστ...

Η Takara Bio Inc (Takara Bio) και η Eppendorf SE, δύο κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο των βιοεπιστημών, ανακοινώνουν με χαρά τη συνεργασία τους στο πλαίσιο στρατηγικής συμφωνίας κοινής εμπορικής προώθησης.
προωθήσεις 01 Σεπτεμβρίου 2023 - 31 Δεκεμβρίου 2023
Στην Eppendorf, αναγνωρίζουμε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν τα πλαστικά αναλώσιμα στο εργαστήριο. Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι η εξισορρόπηση των απαιτήσεων της σύγχρονης επιστήμης με το ενδιαφέρον για το περιβάλλον αποτελεί βασική πρόκληση για τη διαχείριση ενός εργαστηρίου βιοεπιστημών. Ως εκ τούτου, ακολουθούμε την αρχή "Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση" όποτε και όπου είναι δυνατόν, και βασιζόμαστε όλο και περισσότερο στη χρήση πρώτων υλών βιολογικής προέλευσης.

Οι μονοκάναλες πιπέτες Eppendorf Xplorer® και Xplorer plus έχουν πιστοποιηθεί με την ετικέτα...

Καθώς η έρευνα και η ανάπτυξη είναι μια χρονοβόρα βιομηχανία, υπάρχει συνεχής ανάγκη για ψηφιακές...