Κατάλογος
Κατάλογος

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

03.08.2023 01:08

Συμβουλές πιπέτας - μπορεί επίσης να είναι πιο βιώσιμη

Στην Eppendorf, αναγνωρίζουμε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν τα πλαστικά αναλώσιμα στο εργαστήριο. Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι η εξισορρόπηση των απαιτήσεων της σύγχρονης επιστήμης με το ενδιαφέρον για το περιβάλλον αποτελεί βασική πρόκληση για τη διαχείριση ενός εργαστηρίου βιοεπιστημών. Ως εκ τούτου, ακολουθούμε την αρχή "Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση" όποτε και όπου είναι δυνατόν, και βασιζόμαστε όλο και περισσότερο στη χρήση πρώτων υλών βιολογικής προέλευσης.

Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση
Για τις επιλογές συσκευασίας των ρύγχους πιπέτας epT.I.P.S.®, από το 2002 βασιζόμαστε αποκλειστικά στα επαναχρησιμοποιούμενα κουτιά
epT.I.P.S. για μη προ-αποστειρωμένους βαθμούς καθαρότητας. Αυτά μπορούν να γεμίζουν ξανά και ξανά με τα προ-εισαγόμενα επαναφορτιζόμενα δοχεία μας και μπορούν ακόμη και να υποστούν αυτόκαυστο έως και 100 φορές, εάν απαιτείται.
Μόλις πρόσφατα, ο σχεδιασμός των epT.I.P.S. Ράφια μιας χρήσης βελτιώθηκε σε τέτοιο βαθμό ώστε, ανάλογα με το μέγεθος, να χρησιμοποιείται έως και 30% λιγότερο πλαστικό σε αυτά τα ράφια, τα οποία ανταποκρίνονται στις υψηλότερες απαιτήσεις των πελατών μας.


Φέτος προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα:
Αναπτύξαμε μια νέα μορφή συσκευασίας ειδικά για προ-αποστειρωμένα ρύγχη πιπετών, η οποία απαιτεί έως και 54% λιγότερο πολυπροπυλένιο από τα ράφια μιας χρήσης που περιγράφονται παραπάνω, ανάλογα με το μέγεθος. Μαζί με το epT.I.P.S. Box 2.0, το οποίο επίσης έχει επανασχεδιαστεί, αυτές οι "Sterile Reloads" αποτελούν ένα βιώσιμο σύστημα εξοικονόμησης πλαστικού.
Στην Eppendorf, γνωρίζουμε τον βασικό ρόλο που διαδραματίζουν τα πλαστικά αναλώσιμα στο εργαστήριο.
Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι η ισορροπία μεταξύ των απαιτήσεων της σύγχρονης επιστήμης και της μέριμνας για το περιβάλλον αποτελεί βασική πρόκληση για τη διαχείριση ενός εργαστηρίου βιοεπιστημών.
Ως εκ τούτου, ακολουθούμε την αρχή "Μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση" όποτε και όπου είναι δυνατόν και βασιζόμαστε όλο και περισσότερο στη χρήση πρώτων υλών βιολογικής προέλευσης.

Πρώτη ύλη βιολογικής προέλευσης
Παράλληλα με την παρουσίαση των νέων Sterile Reloads, βελτιστοποιούμε επίσης τη βιωσιμότητα των ρύγχους πιπέτας που περιέχουν. Μετά την επιτυχημένη εισαγωγή των Eppendorf Tubes ® BioBased από πολυπροπυλένιο (PP) βιολογικής βάσης, οι παραλλαγές των άκρων πιπέτας των νέων Sterile Reloads είναι επίσης κατασκευασμένες από PP βιολογικής βάσης. Με το PP βιολογικής βάσης, το αργό πετρέλαιο αντικαθίσταται σε μεγάλο βαθμό από βρώσιμα έλαια 2ης γενιάς, δηλαδή απόβλητα και υπολείμματα βρώσιμων ελαίων που παράγονται κυρίως στη βιομηχανία τροφίμων. Το PP που βασίζεται σε ανανεώσιμες πρώτες ύλες και όλα τα στάδια παραγωγής είναι πιστοποιημένα από το ISCC Plus - ένα αναγνωρισμένο, κορυφαίο παγκοσμίως σύστημα πιστοποίησης για την παραγωγή βιώσιμων προϊόντων.

Βιολογική βάση - χωρίς συμβιβασμούς
Τα ρύγχη πιπέτας δεν παρουσιάζουν διαφορές στην ποιότητα και τις επιδόσεις σε σχέση με τα ρύγχη πιπέτας epT.I.P.S. και ep Dualfilter T.I.P.S.® που βασίζονται σε ορυκτά υλικά. Όλες οι εγγυήσεις ποιότητας που παρέχουμε με τα πιστοποιητικά μας
για κάθε προϊόν και παρτίδα ισχύουν και για τα epT.I.P.S. και ep Dualfilter T.I.P.S. BioBased. Η μετάβαση σε αυτά τα ρύγχη πιπέτας που κατασκευάζονται από πρώτες ύλες βιολογικής προέλευσης δεν ενέχει κανένα κίνδυνο για τα δείγματά σας ή τα αποτελέσματα των δοκιμών σας
.

Περισσότερα νέα

Με τον Mastercycler® X40 οι καθημερινές εργαστηριακές σας ρουτίνες θα είναι όχι μόνο αξιόπιστ...

Η Takara Bio Inc (Takara Bio) και η Eppendorf SE, δύο κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο των βιοεπιστημών, ανακοινώνουν με χαρά τη συνεργασία τους στο πλαίσιο στρατηγικής συμφωνίας κοινής εμπορικής προώθησης.
προωθήσεις 01 Σεπτεμβρίου 2023 - 31 Δεκεμβρίου 2023

Φέτος, η εταιρεία βιοεπιστημών Eppendorf SE, με έδρα το Αμβούργο, απονέμει για 28η φορά το διάσημ...

Οι μονοκάναλες πιπέτες Eppendorf Xplorer® και Xplorer plus έχουν πιστοποιηθεί με την ετικέτα...

Καθώς η έρευνα και η ανάπτυξη είναι μια χρονοβόρα βιομηχανία, υπάρχει συνεχής ανάγκη για ψηφιακές...