Κατάλογος
Κατάλογος

Stäubli Electrical Connectors AG

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

08.01.2024 01:01

Η Stäubli και οι συνεργάτες της ολοκληρώνουν το πρώτο μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα μηχανικής φόρτισης EV σε λιμάνι της Βόρειας Αμερικής

Η SSA Terminals, LLC έχει θέσει σε λειτουργία 33 τερματικούς ελκυστήρες που έχουν σχεδιαστεί για ηλεκτρικά οχήματα (EV) μηδενικών εκπομπών με πλήρως αυτοματοποιημένους συνδέσμους ταχείας φόρτισης υψηλής χωρητικότητας (QCC).

Η Stäubli Electrical Connectors, ένας κορυφαίος παγκόσμιος κατασκευαστής ηλεκτρικών λύσεων συνδέσμων, έχει συνάψει σύμβαση με την SSA Terminals, LLC, μια κοινοπραξία με την Matson Navigation Company, για την παροχή αυτοματοποιημένων συνδέσεων φόρτισης για 33 τερματικούς ελκυστήρες στο λιμάνι του Long Beach της Καλιφόρνια. Το έργο αυτό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα αυτοματοποιημένης φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα σε ενεργά λιμάνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η SSA Terminals και η Stäubli υλοποιούν επίσης επί του παρόντος πέντε επιπλέον μονάδες με QCCs στο λιμάνι του Όκλαντ.

Το έργο με την SSA Terminals αποτελεί μέρος μιας επιχορήγησης ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε το λιμάνι του Long Beach από το Συμβούλιο Αεροπορικών Πόρων της Καλιφόρνια (CARB) στο πλαίσιο του προγράμματος Zero and Near Zero Emission Freight Facility (ZANZEFF). Το ZANZEFF χρηματοδοτεί μετασχηματιστικές στρατηγικές μείωσης των εκπομπών σε εμπορευματικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη την πολιτεία και αποτελεί μέρος των επενδύσεων για το κλίμα της Καλιφόρνιας, ενός πολιτειακού προγράμματος που μοχλεύει δισεκατομμύρια δολάρια από το cap-and-trade για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, την ενίσχυση της οικονομίας και τη βελτίωση της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος - ιδίως σε μειονεκτούσες κοινότητες.

Για το έργο αυτό, 33 ελκυστήρες που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων μεταφοράς γύρω από τον χώρο του τερματικού σταθμού εξοπλίστηκαν με σύστημα κίνησης EV. Η SSA Terminals, η διαχειρίστρια εταιρεία του λιμενικού τερματικού σταθμού, επέλεξε την αυστραλιανή εταιρεία Tritium για την εγκατάσταση φορτιστών υψηλής ισχύος DC 175kW για την τροφοδοσία των τρακτέρ και την Stäubli για την εγκατάσταση της λύσης αυτόματης ταχείας φόρτισης QCC.

Οφέλη για την Καλιφόρνια και τα λιμάνια της

Το σύστημα QCC της Stäubli χρησιμοποιεί κλειστό σχεδιασμό ακίδων και υποδοχών που αυτοκαθαρίζεται και προστατεύεται από την αφή και στις δύο πλευρές του βύσματος και μπορεί εύκολα να διορθώσει την κακή ευθυγράμμιση. Στο λιμάνι του Long Beach, τα 33 συστήματα QCC συνδέουν αυτόματα τον εξοπλισμό φόρτωσης της Tritium με ένα βύσμα σε κάθε τερματικό τράκτορα, δημιουργώντας ένα ασφαλές και αποτελεσματικό σύστημα φόρτωσης. Ακολουθούν μερικά από τα κυριότερα σημεία αυτής της τεχνολογικής λύσης

  • Λειτουργία χωρίς άγγιγμα: Όλοι οι ελκυστήρες μπορούν να φορτώνονται ταυτόχρονα χωρίς χειροκίνητη παρέμβαση. Οι οδηγοί απλώς οδηγούν σε έναν σταθμό φόρτισης και το QCC μετακινείται για να συνδέσει τους ελκυστήρες κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων ή των αλλαγών βάρδιας. Αυτό εξασφαλίζει μέγιστο χρόνο φόρτισης και αξιοποίηση της εργασίας.
  • Σκληρυμένο από περιβαλλοντική άποψη: Κάθε QCC έχει ονομαστική ισχύ άνω του ενός μεγαβάτ και διαθέτει εξαρτήματα πιστοποιημένα κατά UL που αντιστέκονται στους ρύπους που συνήθως βρωμίζουν τον εξοπλισμό λιμένων, όπως ο αλμυρός αέρας, η υψηλή υγρασία και η σκουριά και το καουτσούκ στον αέρα.
  • Χαμηλή/μηδενική συντήρηση: Το σύστημα QCC έχει σχεδιαστεί για έως και 100.000 κύκλους σύνδεσης και απαιτεί ελάχιστη έως καθόλου συντήρηση με αναμενόμενη διάρκεια ζωής 20 έως 30 χρόνια.
  • Καλύτερη ποιότητα του αέρα: Το έργο αυτό συμβάλλει στην επίτευξη των στρατηγικών μείωσης των εκπομπών του κοινού σχεδίου δράσης για τον καθαρό αέρα του λιμένα του Long Beach και του λιμένα του Los Angeles, το οποίο στοχεύει να καταστήσει τις λειτουργίες του τερματικού σταθμού 100% απαλλαγμένες από εκπομπές ρύπων έως το 2030.
"Η Stäubli είναι ευγνώμων στην SSA Marine για την ευκαιρία που της δόθηκε να συνδέσει το όχημα με την υποδομή και να επιδείξει καινοτόμο τεχνολογία μηδενικών εκπομπών που βελτιώνει τη λειτουργική αποδοτικότητα χωρίς να ρυπαίνει τον αέρα γύρω μας"
David Rababy - Διευθυντής Πωλήσεων E-Mobility Βόρειας Αμερικής.

Αυτό το έργο με τη Stäubli είναι ένα ακόμη βήμα στην πορεία της SSA Terminals προς την απαλλαγή των λειτουργιών της από τις ανθρακούχες εκπομπές. Βασίζεται στη μακρά ιστορία καινοτομίας της εταιρείας όσον αφορά τη δοκιμή και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών για τη μείωση των εκπομπών στους θαλάσσιους τερματικούς σταθμούς της.

σχετικά με την SSA Terminals / SSA Marine

Η SSA Terminals είναι θυγατρική της SSA Marine, μιας από τις κορυφαίες ανεξάρτητες, ιδιωτικές επιχειρήσεις εκμετάλλευσης θαλάσσιων τερματικών σταθμών στον κόσμο, με δραστηριότητες σε περισσότερες από 250 τερματικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρομικές επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Μεξικό, την Κεντρική Αμερική, τη Νότια Αμερική και την Ασία. Από την ίδρυσή της το 1949, η SSA Marine συνεχίζει να αναπτύσσεται με γνώμονα τα συμφέροντα των πελατών της.

Σχετικά με το λιμάνι του Long Beach

Το λιμάνι του Long Beach είναι ένα από τα κορυφαία λιμάνια του κόσμου, πύλη για το δια-Ειρηνικό εμπόριο και ηγέτης στη διακίνηση αγαθών και την περιβαλλοντική διαχείριση. Ο λιμένας διαχειρίζεται περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε εμπόριο ετησίως και παρέχει 2,6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που σχετίζονται με το εμπόριο σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων 575.000 στη Νότια Καλιφόρνια.

Περισσότερα νέα

Το γαλλικό υφαντουργείο επενδύει στη Stäubli για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ESG
Το κορυφαίο στην αγορά χαρτοφυλάκιο MC4 των φωτοβολταϊκών συνδέσμων της Stäubli περιλαμβάνει τώρα και μια λύση σύνδεσης με σύνδεση DC για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία, που ονομάζεται MC4-Evo stor.