Κατάλογος
Κατάλογος

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

16.02.2024 01:02

Η Siemens Energy πιστοποιεί το pluggable σύστημα σύνδεσης της PFISTERER για φιλική προς το περιβάλλον εφαρμογή 420 kV Clean Air


Winterbach, Γερμανία - 06 Φεβρουαρίου 2024 - Το σύστημα συνδέσεων CONNEX pluggable της PFISTERER πιστοποιήθηκε επιτυχώς από τη Siemens Energy για χρήση σε διακόπτες 420 kV Clean Air. Η PFISTERER είναι ο πρώτος κατασκευαστής που πιστοποιείται για αυτή την εφαρμογή και συμβάλλει έτσι σημαντικά στη φιλική προς το περιβάλλον μεταφορά ενέργειας.
Το Clean Air είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον, μη ρυπογόνο μονωτικό μέσο ως εναλλακτική λύση στο γνωστό μονωτικό αέριο εξαφθοριούχο θείο (SF6). Το Clean Air αποτελείται αποκλειστικά από φυσικά συστατικά του ατμοσφαιρικού αέρα, όπως το οξυγόνο και το άζωτο.
Η χρήση του Clean Air αποσκοπεί στην ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των ηλεκτρικών διακοπτών. Η οικογένεια προϊόντων Connex της PFISTERER είναι η πρώτη τεχνολογία βυσματούμενων συνδέσεων για διακοπτικούς μηχανισμούς που πιστοποιήθηκε από τη Siemens Energy για εφαρμογές 420 kV Clean Air. Η πρίζα που αποτελεί τη διασύνδεση με το διακοπτικό συγκρότημα πέρασε με επιτυχία τη δοκιμή διηλεκτρικού τύπου με Clean Air σύμφωνα με το πρότυπο IEC 62271-203. Ο σχεδιασμός της υποδοχής δοκιμάστηκε, μεταξύ άλλων, σε συνθήκες αυξημένης πίεσης.
"Εάν η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, η μεταφορά και η διανομή πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα. Επειδή η τεχνολογία μας χρησιμοποιείται στις διεπαφές, παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Η επιτυχής δοκιμή επιβεβαιώνει την αξιοπιστία της για τον καθαρό αέρα, η οποία αποτελεί σημαντικό βήμα προς τη φιλική προς το κλίμα μεταφορά ενέργειας", λέει ο Alejandro Escobin, επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης προϊόντων HV Cable Accessories της PFISTERER. Ο Key Account Manager, Norbert Fink, προσθέτει: "Η δυνατότητα σύνδεσης του συστήματος CONNEX επιτρέπει τη γρήγορη και εύκολη εγκατάστασή του, με ελάχιστη απαίτηση χώρου και μέγιστη ευελιξία. Χαιρόμαστε που αυτή η τεχνολογία θα συμβάλει στο μέλλον ακόμη περισσότερο στη βελτίωση της βιωσιμότητας".

Περισσότερα νέα

Ο Karl-Heinz Pfisterer γίνεται επίτιμος πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της SE.

Winterbach, Γερμανία - 15 Ιουνίου 2023 -

Η Pfisterer, κορυφαίος πάροχος λύσεων ενεργειακή...

Η διανομή και η μεταφορά ενέργειας αποτελούν τις βασικές αρμοδιότητες της PFISTERER εδώ και σχεδό...

Από την αρχή του έτους, το Küssnacht am Rigi αποτελεί τη νέα κεντρική τοποθεσία για τους περίπου 160 υπαλλήλους μας στην Ελβετία. Για τον Όμιλο PFISTERER, ο οποίος έχει ριζώσει στην Ελβετία εδώ και δεκαετίες, αυτό σηματοδοτεί την αυγή μιας νέας εποχής: στο Küssnacht, ενώνουμε τα τμήματα μας, τα οποία προηγουμένως βρίσκονταν στο Malters και στο Altdorf, σε ένα νέο κεντρικό κέντρο τεχνολογίας και πωλήσεων.