Κατάλογος
Κατάλογος

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

18.03.2024 01:03

Σχεδιασμός δοκιμών πτώσης: Νεαρά ταλέντα μηχανολόγου μηχανικού βασίζονται στους αποσβεστήρες της ACE

Κατά τη δοκιμή αναπηρικών αμαξιδίων, οι κατασκευαστές παίζουν με ασφάλεια για ευνόητους λόγους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τρεις μηχανολόγοι μηχανικοί δεν πήραν κανένα ρίσκο όταν τους ανατέθηκε από τη γνωστή εταιρεία Meyra να αναπτύξουν μια εξέδρα δοκιμών πτώσης για αναπηρικά αμαξίδια - βασίζονται σε μικροσκοπικά αμορτισέρ της ACE για την προστασία του σχεδιασμού τους.

Οι Arne Hankemeier, Julian Raimann και Tobias Ridder ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους ως πιστοποιημένοι από το κράτος τεχνικοί με ειδίκευση στη μηχανολογία στο πλαίσιο ενός κύκλου ενδοϋπηρεσιακής εκπαίδευσης στο Felix-Fechenbach-Berufskolleg στο Detmold. Ο Volker Geise είναι υπεύθυνος για την παιδαγωγική διαχείριση εκεί. Όπως μας διαβεβαιώνει, η ειδικότητα της μηχανολογικής τεχνολογίας στην τεχνική σχολή δίνει μεγάλη έμφαση στην εργασία που είναι προσανατολισμένη στην πράξη. Ως εκ τούτου, χαιρέτισε το σχέδιο των τριών αποφοίτων του να συνεργαστούν στενά με την MEYRA GmbH, μέλος του διεθνώς δραστηριοποιούμενου ομίλου MEYRA από το Kalldorf, στο πλαίσιο της τελικής τους εργασίας. Η εταιρεία είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές αναπηρικών αμαξιδίων υψηλής ποιότητας παγκοσμίως και έχει γίνει επίσης γνωστή ως προμηθευτής βοηθημάτων αποκατάστασης. Σύμφωνα με τον δικό της ισχυρισμό "Μετακινούμε ανθρώπους", οι εργαζόμενοι της MEYRA υποστηρίζουν και παρακινούν πολλά άτομα με αναπηρία σε όλο τον κόσμο να επιτύχουν μεγαλύτερη κινητικότητα και ανεξαρτησία. Η MEYRA συγκεντρώνει την τεχνογνωσία και την εμπειρία των επιμέρους βασικών αρμοδιοτήτων, προκειμένου να αποκτήσει νέες προοπτικές και να αναπτύξει καινοτόμες λύσεις. Ο συνεχής διάλογος με τους πάσχοντες και με εμπειρογνώμονες από τους τομείς της ιατρικής, της θεραπείας και της περίθαλψης, καθώς και η στενή συνεργασία με τους εμπόρους λιανικής πώλησης ιατρικών ειδών, επιτρέπουν την ανάπτυξη προϊόντων προσανατολισμένων στην πράξη.

Αυτή η ολιστική και προσανατολισμένη στην πράξη προσέγγιση της MEYRA ήταν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνη με την ομάδα μάθησης στο Felix-Fechenbachs-Berufskolleg, και ο δρόμος προς την επόμενη γενιά τεχνικών δεν είναι ούτως ή άλλως μακριά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Tobias Ridder, ένας από τους τρεις νεότερους εργαζόμενους, εργάζεται ως μηχανικός σχεδιασμού στο τμήμα εξατομικευμένης παραγωγής του κατασκευαστή αναπηρικών αμαξιδίων. Μαζί με τον Arne Hankemeier και τον Julian Raimann, έχει αναπτύξει ως τελικό του έργο μια βάση δοκιμών πτώσης για αναπηρικά αμαξίδια, η οποία προορίζεται να ελέγχει τη φέρουσα ικανότητα ιδίως των νέων μοντέλων.


Απαιτείται υψηλή φέρουσα ικανότητα

Αυτή η συσκευή δοκιμής έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε δοκίμιο να φορτώνεται με το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος και να οδηγείται στη βάση δοκιμής. Στη συνέχεια, το αντίστοιχο αναπηρικό αμαξίδιο ασφαλίζεται σε μια αρπάγη και ανυψώνεται μέσω πνευματικής κίνησης και πέφτει από ένα προκαθορισμένο ύψος αφού ξεμπλοκαριστεί. Προκειμένου να αποσβέσουν τη δύναμη της πλάκας πρόσκρουσης της συσκευής ανύψωσης και να προστατεύσουν την κατασκευή, οι τρεις τεχνικοί είχαν την ιδέα να εγκαταστήσουν αμορτισέρ. Εξάλλου, δεν έπρεπε να αποδειχθεί μόνο η σταθερότητα των αναπηρικών αμαξιδίων, αλλά και η ίδια η συσκευή δοκιμής να είναι σταθερή και να μην χρειάζεται να επισκευαστεί μετά από λίγους κύκλους. Ένα άλλο επιχείρημα υπέρ των υδραυλικών στοιχείων απόσβεσης ήταν ότι δεν υποφέρουν από φαινόμενα αναπήδησης χάρη στα γραμμικά χαρακτηριστικά τους. Αυτό εξασφαλίζει ότι η ήδη χρονοβόρα δοκιμή πτώσης δεν παρατείνεται υπερβολικά. "Χάρη σε μια παρουσίαση της ACE Stoßdämpfer GmbH, την οποία είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε στο πλαίσιο των μαθημάτων μας, γνωρίζαμε ότι τα αμορτισέρ δεν επιλύουν καλύτερα μόνο τα καθήκοντα που προορίζονται γι' αυτά όσον αφορά τις ιδιότητες απόσβεσης.συμβάλλουν επίσης στο γεγονός ότι οι δοκιμές είναι πιο αθόρυβες από ό,τι, για παράδειγμα, κατά την απόσβεση με χαλύβδινα ελατήρια ή ελαστικά αμορτισέρ", θυμάται ο Arne Hankemeier. Καθώς οι πιθανές περιπτώσεις μπορούν να εμφανίζονται ανά πάσα στιγμή στην αρχική σελίδα www.ace-ace.de και τα αντίστοιχα προϊόντα μπορούν επίσης να παραγγελθούν απευθείας, η φοιτητική ομάδα απευθύνθηκε στην ACE στο Langenfeld. Προς μεγάλη τους ικανοποίηση, οι μηχανικοί πωλήσεων όχι μόνο επιβεβαίωσαν τα σχεδιαστικά δεδομένα των φοιτητών, αλλά τους παρείχαν και δωρεάν δείγματα τεσσάρων μικρών αμορτισέρ. Αυτή η προσέγγιση αποτελεί πάγια πρακτική της ACE εδώ και χρόνια, καθώς η εταιρεία έχει διαπιστώσει ότι τέτοια μέτρα υποστήριξης και συνεργασίας με νέους ακαδημαϊκούς και τεχνικές σχολές συχνά οδηγούν σε καινοτόμες λύσεις και ακόμη και σε νέες σειρές προϊόντων. Τέλος, τόσο ο κατασκευαστής αναπηρικών αμαξιδίων MEYRA όσο και η ACE, ως προμηθευτής κάθε είδους λύσεων απόσβεσης, έχουν τον ίδιο στόχο: να παρέχουν στους πελάτες τους συμβουλές και υποστήριξη, ώστε να μπορούν να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα ανεξάρτητα.Τα


υδραυλικά στοιχεία απόσβεσης είναι λύτες προβλημάτων

Αφού η ομάδα παρέλαβε τα τέσσερα μίνι αμορτισέρ MC25EUM από την ACE, όλα έγιναν πολύ γρήγορα: τα υδραυλικά στοιχεία είναι προδιαγεγραμμένα να ενσωματωθούν γρήγορα σε υπάρχοντα σχέδια χάρη στον συμπαγή σχεδιασμό τους. Διαθέσιμα σε εκδόσεις με και χωρίς διάφραγμα κύλισης, τα αμορτισέρ βελτιστοποιούν ένα ευρύ φάσμα μηχανημάτων φρενάροντας μάζες γρήγορα και μη καταστρεπτικά. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ρυθμιζόμενων και αυτορυθμιζόμενων εκδόσεων. Στην περίπτωση της Detmold χρησιμοποιήθηκαν αυτορυθμιζόμενοι τύποι. Τα εξωτερικά σώματα των αποσβεστήρων, τα οποία κατασκευάζονται από συμπαγές υλικό, είναι γεμάτα με σταθερό στη θερμοκρασία λάδι και διαθέτουν επίσης ενσωματωμένο σταθερό στοπ. Τα στοιχεία της μηχανής δεν χρειάζονται επίσης συντήρηση. Τα μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν είναι κατάλληλα για απορρόφηση ενέργειας 2,8 Nm/διαδρομή με διαδρομή 6 mm. Η ομαδική εργασία των τριών αποφοίτων της επαγγελματικής σχολής λειτούργησε άψογα καθ' όλη τη διάρκεια του έργου. Ο Tobias Ridder ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό, ενώ οι Arne Hankemeier και Julian Raimann ήταν υπεύθυνοι για τη διάταξη και την τεκμηρίωση. Η ενσωμάτωση των τεσσάρων εξαρτημάτων από την ACE ήταν τελικά μια μικρή άσκηση, λέει ο Arne Hankemeier και βγάζει το εξής θετικό συμπέρασμα: "Καταφέραμε να κάνουμε τη ρύθμιση με ακρίβεια χρησιμοποιώντας το λεπτό σπείρωμα και να τη συγκρατήσουμε αξιόπιστα στην προκαθορισμένη θέση χρησιμοποιώντας το παξιμάδι. Οι αποσβεστήρες αμβλύνουν το επιτρεπόμενο φορτίο αξιόπιστα, αθόρυβα και γρήγορα και εκπληρώνουν πλήρως το σκοπό τους. Είχαμε επίσης τη θετική εμπειρία ότι ένα μεγάλο φορτίο μπορεί να επιβραδυνθεί σχεδόν αθόρυβα και χωρίς καμία αναπήδηση στον πιο μικρό χώρο".


Περισσότερα νέα

Η ψηφιοποίηση και η προσέγγιση της λιτής διαχείρισης θεωρούνται ως μια ευπρόσδεκτη θεραπεία αδυνα...

Οι ειδικοί στη διακοπή έκτακτης ανάγκης γιορτάζουν τις πρεμιέρες στον κινηματογράφο και την τηλεόραση
Όταν πρόκειται για βιομηχανική τεχνολογία απόσβεσης, η ACE είναι ένα από τα πρώτα λιμάνια που επισκέπτονται οι περισσότεροι μηχανικοί και σχεδιαστές παγκοσμίως. Ανεξάρτητα από τις ερωτήσεις που έχουν οι ειδικοί αυτές τις ημέρες, η ACE απαντά πάντα γρήγορα, είτε μέσω διαδικτύου είτε μέσω προσωπικής επαφής στο χώρο.

Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης στο σχεδιασμό των αναπηρικών αμαξιδίων. Αυτό αποδεικνύεται από...

Ανακούφιση κατά το χειρισμό και τη μετατροπή: κατσαβίδι γενικής χρήσης με ελατήριο έλξης αερίου και δομικούς αποσβεστήρες από την ACE