Κατάλογος
Κατάλογος

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

05.04.2024 01:04

Εξορθολογισμός του σχεδιασμού και της μελέτης: δωρεάν διαδικτυακά εργαλεία από το ACE στην πράξη

Η ψηφιοποίηση και η προσέγγιση της λιτής διαχείρισης θεωρούνται ως μια ευπρόσδεκτη θεραπεία αδυνατίσματος σε πολλές εταιρείες. Ο τρόπος με τον οποίο η ψηφιακή πρόοδος απλοποιεί τις διαδικασίες στον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό καταδεικνύεται κυρίως από λύσεις σχεδιασμένες από την οπτική γωνία του χρήστη. Τα προγράμματα διαμόρφωσης και υπολογισμού της ACE και δύο πρακτικές περιπτώσεις χρησιμεύουν ως παραδείγματα.


Η ACE Stoßdämpfer GmbH παρέχει στους μηχανικούς σχεδιασμού ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων που υπερβαίνει την τεχνολογία απόσβεσης. Εκτός από τα προϊόντα ελέγχου ταχύτητας και ασφάλειας, η εταιρεία έχει προσθέσει πολυάριθμες λύσεις στη γκάμα της τεχνολογίας ελέγχου κραδασμών. Είτε πρόκειται για βιομηχανικά αμορτισέρ και αμορτισέρ ασφαλείας, βιομηχανικά ελατήρια αερίου ή υδραυλικούς κυλίνδρους φρένων, στοιχεία σύσφιξης, περιστροφικά φρένα, στοιχεία πνευματικών ελατηρίων αέρα ή πλάκες απομόνωσης κραδασμών και ελαστικά-μεταλλικά μονωτικά, η ACE προσφέρει δωρεάν ψηφιακές υπηρεσίες για τη διαμόρφωση και το σχεδιασμό των εξαρτημάτων της για σχεδόν κάθε κατασκευή 24/7 στην ιστοσελίδα της:

www.ace-ace.de/de/berechnungen.html

. Επιπλέον, οι εμπορικοί πελάτες της ACE μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ηλεκτρονικό κατάστημα που συνδέεται με τα εργαλεία στην αρχική σελίδα της ACE για να παραγγείλουν απρόσκοπτα τα προϊόντα που καθορίζονται από το σχεδιασμό με ένα κλικ του ποντικιού και να τα παραδώσουν με υπηρεσία δεμάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πελάτης 1 λύνει το πρόβλημα των δονήσεων με το διαδικτυακό εργαλείο της ACE

Αυτή ήταν η λύση που επέλεξε ένας πελάτης της ACE, ο οποίος χρησιμοποιεί έναν τροφοδότη μπολ για την προδιαλογή, οργάνωση, μεταφορά και παροχή εξαρτημάτων σε μια αυτοματοποιημένη διαδικασία παραγωγής. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, οι δονήσεις μεταδίδονταν σε ένα πλαίσιο αλουμινίου. Το αποτέλεσμα ήταν ένας ενοχλητικός ήχος βουητού. Ο πελάτης βρήκε την ιδανική λύση μέσα σε λίγα λεπτά στον ιστότοπο της ACE. Το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να εισάγει μερικά βασικά δεδομένα, όπως η υπάρχουσα μάζα των 212 kg, μια συχνότητα διέγερσης 100 Hz και τα σημεία στήριξης. Έκτοτε, τέσσερις αποσβεστήρες κραδασμών ξεπέρασαν την επιθυμητή από τον πελάτη απομόνωση κραδασμών 90 % και αποσυνδέουν αξιόπιστα την πηγή κραδασμών.

Αφετηρία αυτής της υποδειγματικής λύσης είναι η άμεση σύνδεση με το πρόγραμμα υπολογισμού για την απόσβεση κραδασμών:

www.ace-ace.de/en/berechnungen/schwingungsdaempfung.html

Οι χρήστες μπορούν να υπολογίσουν οι ίδιοι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα περισσότερα από τα δύο τρίτα όλων των τυπικών περιπτώσεων σχεδιασμού και να έχουν την κατάλληλη τοποθέτηση του μηχανήματος στην οθόνη. Μετά την εισαγωγή μερικών βασικών δεδομένων, το πρόγραμμα υπολογίζει άμεσα το κέντρο μάζας του μηχανήματος και συνεπώς το επιμέρους φορτίο στα σημεία στήριξης, με δυνατότητα επιλογής μεταξύ εναλλακτικών προϊόντων και συνεπώς μεταξύ διαφορετικού τελικού κόστους για την απόσβεση των κραδασμών.

Θεωρητικά, η μέτρηση των κραδασμών θα μπορούσε επίσης να προσδιοριστεί γρήγορα και εύκολα επί τόπου με τη χρήση της εφαρμογής της ACE, το VibroChecker. Η εταιρεία με έδρα το Langenfeld προσφέρει αυτή τη δωρεάν εφαρμογή σε τρεις γλώσσες για iPhones και iPads και, με ένα πρόσθετο μικρό βοηθητικό πρόγραμμα, και για επιτραπέζιους υπολογιστές. Για παράδειγμα, το VibroChecker μπορείτε να το βρείτε ως εφαρμογή για iOS στο Apple Store σε αυτόν τον σύνδεσμο:

https://apps.apple.com/de/app/vibrochecker/id819293915


Ο πελάτης 2 βρίσκει εξατομικευμένη λύση κατά των δονήσεων

Η δεύτερη εφαρμογή αφορούσε επίσης το διαχωρισμό υλικών μεταξύ τους. Αυτή τη φορά, το έργο ήταν να αποσυνδεθούν δύο συστήματα τροχών έκρηξης βάρους αρκετών τόνων από το δάπεδο από σκυρόδεμα. Για το σκοπό αυτό τοποθετήθηκαν εκ των υστέρων πάνελ απομόνωσης κραδασμών κάτω από τα συστήματα. Το πρωταρχικό τους καθήκον είναι να αποτρέψουν τους κραδασμούς που μεταδίδουν τα συστήματα στο δάπεδο σκυροδέματος από το να επηρεάσουν τις ευαίσθητες συσκευές μέτρησης τραχύτητας και το προσωπικό στο γειτονικό δωμάτιο μετρήσεων. Το τελευταίο αφορούσε τον προσδιορισμό της τραχύτητας των προς επεξεργασία επιφανειών. Ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας των δύο συστημάτων τροχών εκτόξευσης, οι μετρήσεις που απαιτούνταν για το σκοπό αυτό δεν ήταν πλέον εφικτές λόγω των δονήσεων που δημιουργούνταν κατά τη διαδικασία εργασίας.

Σε αυτή την πολύπλοκη περίπτωση, η ACE, ως μακροχρόνιος συνεργάτης, συμβουλεύτηκε αρχικά τηλεφωνικά. Οι τεχνικοί σύμβουλοι συνέστησαν τα πάνελ SLAB από τον τομέα της τεχνολογίας δονήσεων:

www.ace-ace.de/de/produkte/schwingungstechnik/schwingungsisolierende-platten/slab-170-bis-slab-275.html

Τα παρεχόμενα στοιχεία μπορούν να κολληθούν στο υπόστρωμα κάτω από τα υπάρχοντα μηχανήματα και συστήματα για εγκατάσταση με μικρή προσπάθεια. Αν και αυτός ο τύπος απόσβεσης με ιξωδοελαστικά υλικά PUR συνδέεται με την απομόνωση ή την επιβράδυνση των δονήσεων στις περισσότερες βιομηχανικές εφαρμογές, η ACE έχει επίσης καταφέρει να εξαλείψει πρόσθετους κραδασμούς με αυτό το υλικό. Για το σκοπό αυτό, τα φύλλα της οικογένειας προϊόντων SLAB 030 έως SLAB 300 μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα στην εκάστοτε εφαρμογή:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/daempfungsmatten-konfigurator-online.html

Στην προκειμένη περίπτωση, τα φύλλα SLAB 720 καθορίστηκαν για το μεγαλύτερο σύστημα τροχών έκρηξης και οι συγκεκριμένες διαστάσεις για το μικρότερο SLAB 600 με τη χρήση του λογισμικού υπολογισμού για φύλλα απομόνωσης κραδασμών, το οποίο μπορείτε επίσης να βρείτε δωρεάν στο διαδίκτυο:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/isolationsmatten-konfigurator-online.html

Η ποιότητα και το μέγεθος των φύλλων καθορίστηκαν εκ των προτέρων με υπολογισμούς συχνότητας διέγερσης και σημειακών φορτίων. Με τυποποιημένες πυκνότητες 720 ή 600 kg/m³ και πάχος υλικού 25 mm, είναι πλέον σε θέση να εξαλείψουν τις δονήσεις που εμφανίζονται σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην είναι πλέον αισθητές στον γειτονικό χώρο μετρήσεων. Σύμφωνα με τον πελάτη, πρόκειται για ένα πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και για την ACE πρόκειται για άλλη μια περίπτωση που επιλύθηκε χάρη στα πάνελ SLAB, και μάλιστα μια περίπτωση που είναι κυριολεκτικά δύσκολη, δεδομένου ότι τα συστήματα ζυγίζουν αρκετούς τόνους.

Περισσότερα νέα

Οι ειδικοί στη διακοπή έκτακτης ανάγκης γιορτάζουν τις πρεμιέρες στον κινηματογράφο και την τηλεόραση
Όταν πρόκειται για βιομηχανική τεχνολογία απόσβεσης, η ACE είναι ένα από τα πρώτα λιμάνια που επισκέπτονται οι περισσότεροι μηχανικοί και σχεδιαστές παγκοσμίως. Ανεξάρτητα από τις ερωτήσεις που έχουν οι ειδικοί αυτές τις ημέρες, η ACE απαντά πάντα γρήγορα, είτε μέσω διαδικτύου είτε μέσω προσωπικής επαφής στο χώρο.

Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης στο σχεδιασμό των αναπηρικών αμαξιδίων. Αυτό αποδεικνύεται από...

Ανακούφιση κατά το χειρισμό και τη μετατροπή: κατσαβίδι γενικής χρήσης με ελατήριο έλξης αερίου και δομικούς αποσβεστήρες από την ACE