Κατάλογος
Κατάλογος

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

15.05.2024 01:05

Δράση, TUBUS! Δομικοί αποσβεστήρες από την ACE σε κινηματογραφικά πλατό

Ό,τι είναι οι κασκαντέρ για τους αστέρες του κινηματογράφου, είναι οι δομικοί αποσβεστήρες TUBUS για τα ακριβά συστήματα κινηματογραφικών καμερών: δέχονται τα πάντα κατά τη διάρκεια σκηνών δράσης και παρέχουν επίσης προληπτική προστασία από ατυχήματα. Σε αντίθεση με τους κασκαντέρ, αυτοί οι αποσβεστήρες στερεάς κατάστασης της ACE μπορούν να αντέξουν πάνω από ένα εκατομμύριο σκληρά χτυπήματα και δονήσεις αλώβητοι. Αρκετός λόγος για τους μηχανικούς κινηματογραφικής τεχνολογίας της IDEA VISION GmbH να αναθέσουν σε αυτούς τους αποσβεστήρες σημαντικό ρόλο.

"Τίποτα δεν είναι τόσο καλό που να μην μπορεί να βελτιωθεί", λέει ο Mark Fellinger από την IDEA VISION GmbH. Η εταιρεία από το Kolbermoor της Βαυαρίας αναπτύσσει, σχεδιάζει και πωλεί, μεταξύ άλλων, μηχανικά και ηλεκτρονικά συστήματα για τη βιομηχανία ταινιών. Η IDEA VISION ειδικεύεται επίσης στις σταθεροποιημένες πλατφόρμες κάμερας. "Επικεντρωνόμαστε σε ένα μείγμα γερμανικών προτύπων ποιότητας, μέγιστης ευελιξίας στην εφαρμογή, απλού χειρισμού και γρήγορης προσάρτησης σε μια μεγάλη ποικιλία φορέων", λέει ο Fellinger, περιγράφοντας την επιχείρηση. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να εφαρμοστούν και στην εργασία της ACE Stoßdämpfer GmbH από το Langenfeld, οπότε η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών στην περίπτωση του Hybris Shock Absorber της IDEA VISION δεν αποτελεί έκπληξη.


Πρόβλημα: Ομαλότερες και λιγότερο σπασμωδικές κινήσεις της κάμερας
Οι αποσβεστήρες κραδασμών Hybris έχουν σχεδιαστεί για την κάτω ή πάνω από το έδαφος χρήση επαγγελματικών κινηματογραφικών μηχανών, μηχανοκίνητων gimbals ή σταθεροποιημένων κεφαλών κάμερας. Με αυτό το σύστημα σταθεροποίησης βάρους 14 κιλών, οι επαγγελματικές ομάδες καμερών μπορούν να αντισταθμίσουν τις δονήσεις και τους κραδασμούς που συμβαίνουν κατά τη βιντεοσκόπηση ενώ οδηγούν αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες ή σκάφη. Ένα ρυθμιζόμενο γραμμικό επαγωγικό φρένο και ένα σύστημα ελατηρίων διαμορφώνουν μια σταθερή πλατφόρμα για τη βιντεοσκόπηση με τα Hybris Shock Absorbers. Χάρη στη λειτουργία που μπορεί να διαμορφωθεί και να ελεγχθεί μέσω μιας εφαρμογής, το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει χωρίς επαφή, μπορεί να λειτουργήσει με μεγάλη ακρίβεια και είναι επίσης χωρίς φθορά και ανεξάρτητο από τις καιρικές συνθήκες. Η απόδοση πέδησης και απόσβεσης είναι εξαιρετικά ακριβής χάρη στην αρχή του μαγνητικού δινορεύματος και αποφεύγει την άμεση μηχανική επιβάρυνση όλων των μερών του συστήματος και των σχετικών εξαρτημάτων, όπως τα gimbals ή οι κάμερες. Αυτά μπορούν να ζυγίζουν από 1 kg έως 40 kg και αποσβένονται από το Hybris Shock Absorber σε μια διαδρομή ελατηρίου 46 cm. Επειδή το σύστημα χρησιμοποιείται συχνά σε σκληρά περιβάλλοντα, όπως ανώμαλο έδαφος, στη θάλασσα και σε πίστες αγώνων, οι σχεδιαστές αναζητούσαν πρόσθετη απόσβεση. Αυτό έγινε για να εξασφαλιστεί ένα μαλακό σταμάτημα στο τέλος της διαδρομής του ελατηρίου και έτσι να διατηρηθεί επίσης η σταθερή εικόνα της κάμερας. Το επιθυμητό στοιχείο απόσβεσης επρόκειτο επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον περιορισμό της μέγιστης διαδρομής της ανάρτησης όταν οι ομάδες καμερών ήθελαν να κινηματογραφήσουν σε ανώμαλο έδαφος ακριβώς πάνω από το έδαφος. Στην περίπτωση αυτή, στόχος ήταν να αποφευχθεί η ανεπιθύμητη πρόσκρουση ολόκληρου του συστήματος.


Λύση: Η παροχή συμβουλών και οι δοκιμές οδήγησαν στους κατάλληλους δομικούς αποσβεστήρες

Η ACE συνεργάζεται συνήθως με τους πελάτες για να καθορίσει τη σωστή λύση απόσβεσης με βάση τα δεδομένα σχεδιασμού. Πολλές τυποποιημένες λύσεις μπορούν επίσης να σχεδιαστούν χρησιμοποιώντας τα εργαλεία υπολογισμού και διαμόρφωσης στον ιστότοπο της ACE: www.ace-ace.de/de/berechnungen.html. Ωστόσο, επειδή η κινηματογράφηση περιλαμβάνει εξοπλισμό διαφορετικού βάρους και καμία κίνηση κάμερας δεν είναι ίδια, έγινε γρήγορα σαφές σε αυτή την ειδική περίπτωση ότι δεν χρειαζόταν μόνο μια λύση απόσβεσης υψηλής ποιότητας, αλλά και ένας ευέλικτος προμηθευτής. Σύντομα κατέστη σαφές ότι η ACE μπορούσε να προσφέρει και τα δύο. Ο Mark Fellinger στο Kolbermoor δεν είχε κάποιον τεχνικό εμπειρογνώμονα από το γερμανικό δίκτυο πωλήσεων της εταιρείας με έδρα το Langenfeld για να επικοινωνήσει. Αντ' αυτού, ο Hans-Jürgen Greindl, ο υπεύθυνος μηχανικός πωλήσεων της ACE για την Αυστρία, ήρθε σε αυτόν, επειδή η διαδρομή του από την τοποθεσία της ACE στο Linz ήταν η συντομότερη. Όταν μια δοκιμή με μικρά αμορτισέρ δεν τον ικανοποίησε πλήρως, ο Hans-Jürgen Greindl είχε τη σωστή ιδέα: "Αφού είδα τα ελαφριά πλαίσια αλουμινίου-τιτανίου των αμορτισέρ Hybris, ήταν ξεκάθαρο ότι οι δομικοί αποσβεστήρες TUBUS μας θα μπορούσαν επίσης να βιδωθούν σε αυτά γρήγορα και εύκολα για κάθε στροφή, σχεδόν κατά παραγγελία." Οι δομικοί αποσβεστήρες, γνωστοί ως TUBUS λόγω του σχήματος που μοιάζει με σωλήνα, αποτελούν ιδανική εναλλακτική λύση για τα υδραυλικά μικρά και βιομηχανικά αμορτισέρ όταν η επιβράδυνση δεν πρέπει να είναι απολύτως γραμμική και ακριβής. Διαθέσιμοι ως αμορτισέρ σε περισσότερες από 140 διαφορετικές εκδόσεις από την ACE, οι TUBUS χρησιμοποιούνται για την επιβράδυνση μαζών, ιδιαίτερα σε ακραίες συνθήκες λειτουργίας. "Με διάρκεια ζωής πάνω από ένα εκατομμύριο κύκλους φόρτισης, είναι επίσης κατάλληλα για τον μεγάλο αριθμό αναμενόμενων κρούσεων, καθώς ιδίως σε κινηματογραφικά σκηνικά πρέπει συχνά να επαναλαμβάνονται μεμονωμένα πλάνα και ακολουθίες", τονίζει ο Hans-Jürgen Greindl.

Από τους πολλούς διαφορετικούς αποσβεστήρες από ελαστομερές συμπολυεστέρα, οι εταίροι επέλεξαν τις ακτινικές εκδόσεις. Αυτές έχουν το πλεονέκτημα ότι επιβραδύνουν ιδιαίτερα μαλακά και έτσι εξασφαλίζουν τις επιθυμητές ομαλές εικόνες. Διατίθενται με διαδρομές από 17 mm έως 60 mm και μπορούν επίσης να ενσωματωθούν εύκολα σε υπάρχουσες κατασκευές χάρη στον συμπαγή σχεδιασμό τους. Τα μικρά εξαρτήματα μπορούν να απορροφήσουν ενέργειες από 1,2 Nm/διαδρομή έως 146 Nm/διαδρομή. Προκειμένου να επιτευχθεί όχι απλώς ένα καλό, αλλά το ιδανικό αποτέλεσμα, η ομάδα συνεργάστηκε στενά για να βρει το TR83-50 που τελικά χρησιμοποιήθηκε. Όπως όλοι οι εκπρόσωποι αυτής της οικογένειας, δεν χρειάζονται συντήρηση και είναι έτοιμοι για εγκατάσταση, θερμαίνονται ελάχιστα και επομένως εξασφαλίζουν σταθερή απόδοση απόσβεσης. Με διαδρομή 50 mm, παρέχουν πλέον αποσβεστήρες για όλες τις κινήσεις της κάμερας που μπορούν να αντέξουν μεμονωμένα φορτία με απορρόφηση ενέργειας έως και 45 Nm/διαδρομή. Ο ικανοποιημένος Mark Fellinger βλέπει το σύνθημα της IDEA VISION GmbH να επιβεβαιώνεται: "Τίποτα δεν είναι τόσο καλό που να μην μπορεί να βελτιωθεί." Και μπορούμε να περιμένουμε με ανυπομονησία σκηνές δράσης από ταινίες που γυρίστηκαν με τη βοήθεια των αποσβεστήρων κραδασμών Hybris.

Περισσότερα νέα