Κατάλογος
Κατάλογος

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

15.07.2024 01:07

Μεταφορά εμβολίων COVID-19: με ασφάλεια σε λόφους και κοιλάδες με αποσβεστήρες κραδασμών

Η μεταφορά του εμβολίου mRNA κατά του COVID-19 από την Biontech/Pfizer αποτελεί πραγματική πρόκληση για την εφοδιαστική. Αφενός, λόγω των ψυκτικών αλυσίδων που πρέπει να διατηρηθούν, και αφετέρου, επειδή τα ταξίδια πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απαλλαγμένα από κραδασμούς. Η GPS-Kärnten GmbH εφάρμοσε μια ενδιαφέρουσα σχεδιαστική λύση για το σκοπό αυτό με εξαρτήματα της ACE Stoßdämpfer GmbH.

Κινητή επιχειρησιακή ομάδα εμβολιασμού COVID για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Η Καρινθία είναι η μόνη επαρχία της Αυστρίας της οποίας ο πληθυσμός μειώνεται. Περισσότερα από τα δύο τρίτα των μεταναστών που παραμένουν στην Αυστρία είναι ηλικίας μεταξύ 15 και 34 ετών. Αυτό προκύπτει από μελέτη [1] του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών της Καρινθίας. Οι περισσότεροι από αυτούς μετακινούνται στη Βιέννη και τη Στυρία. Αυτό σημαίνει ότι η Καρινθία πλήττεται ιδιαίτερα από τη γήρανση του αγροτικού πληθυσμού. Αυτό έχει επίσης δημιουργήσει ιδιαίτερες προκλήσεις όσον αφορά την ανοσοποίηση κατά του ιού SARS-CoV-2. Λόγω των γνωστών επιβαρύνσεων της πανδημίας του κοροναϊού, εφαρμόστηκε μεγάλος αριθμός μέτρων για να καταστεί δυνατή η εύκολη πρόσβαση σε εμβολιασμούς COVID για όσο το δυνατόν περισσότερα τμήματα του πληθυσμού σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους, διατάγματα, διατάγματα και άλλες κανονιστικές απαιτήσεις. Για το λόγο αυτό, γεννήθηκε η ιδέα να προσεγγιστεί και ο πληθυσμός στους χώρους εργασίας. Για το σκοπό αυτό, τέθηκε σε λειτουργία ένα κινητό λεωφορείο εμβολιασμού για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με λιγότερους από 100 εργαζόμενους. Αυτό το λεωφορείο εμβολιασμού μπορούσε να ζητηθεί από τους επιλέξιμους εργοδότες για τον 1ο, 2ο, 3ο και 4ο εμβολιασμό των υπαλλήλων τους.


Όταν η ομάδα GPS άρχισε να εργάζεται πάνω στην ιδέα, ένας από τους στόχους ήταν η μεταφορά των κατάλληλα ψυχόμενων δόσεων της Biontech όσο το δυνατόν χωρίς κραδασμούς. Διαφορετικά, η δομή των λιπιδικών νανοσωματιδίων που υπάρχουν στο εμβόλιο θα μπορούσε να καταστραφεί, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνένωση των λιποσωμάτων και σε ανακρίβειες στη δοσολογία [2]. Καθώς η δοσολογία του προϊόντος της Biontech είναι μόνο 30 μg, τα μικρά σφάλματα μπορεί να έχουν σημαντικές συνέπειες. Για να αποφευχθεί αυτό, ξεκίνησε μια έρευνα στο Διαδίκτυο. Κατά την αναζήτηση αποσβεστήρων κραδασμών, η ομάδα έπεσε πάνω στον ιστότοπο της ACE Stoßdämpfer GmbH. Οι περισσότεροι πελάτες της εταιρείας με έδρα το Langenfeld προέρχονται από τις βιομηχανίες χειρισμού και αυτοματισμού, τροφίμων και ιατρικής τεχνολογίας, αυτοκινητοβιομηχανίας και επίπλων. Σε αυτές και σε άλλες βιομηχανίες, η συνήθης διαδικασία για τον προσδιορισμό των στοιχείων σχεδιασμού είναι ο υπολογισμός μιας εξατομικευμένης λύσης με βάση ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών δεδομένων. Ο αντίστοιχος σχεδιασμός πραγματοποιείται είτε από τους ειδικούς από το Langenfeld είτε με τη βοήθεια ενός εργαλείου διαμόρφωσης ή σχεδιασμού, αρκετά από τα οποία η ACE προσφέρει δωρεάν σε αυτόν τον σύνδεσμο:
www.ace-ace.de/de/berechnungen.html

Το λογισμικό διατηρείται τόσο απλό και διαισθητικό, ώστε τα ιδανικά εξαρτήματα να προτείνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα και να μπορούν να παραγγελθούν όλο το εικοσιτετράωρο χάρη σε ένα συνδεδεμένο ηλεκτρονικό κατάστημα. Στην Αυστρία, όλα εξελίχθηκαν διαφορετικά σε αυτή την περίπτωση για διάφορους λόγους.

Η ACE συμβάλλει στην καταπολέμηση της πανδημίας


Η ομάδα GPS αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει τον ίδιο τον σχεδιασμό online. Ως εκ τούτου, δημιουργήθηκε άμεση επαφή με τον Hans-Jürgen Greindl από την ACE. Ο αρμόδιος μηχανικός πωλήσεων για την Αυστρία όχι μόνο εντυπωσίασε με τη γρήγορη ανταπόκριση και τις εξειδικευμένες συμβουλές του, αλλά εξέπληξε επίσης την ομάδα GPS παρέχοντας δωρεάν τους αποσβεστήρες κραδασμών που είχε προσδιορίσει διαδικτυακά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα: "Κανονικά, ως εταιρεία και μέρος του ομίλου STABILUS, τείνουμε να υποστηρίζουμε με αυτόν τον τρόπο τις επαγγελματικές σχολές και τα τεχνικά πανεπιστήμια και τους σπουδαστές τους, ώστε η επόμενη γενιά ακαδημαϊκών να μπορεί να προσανατολιστεί στον τομέα της τεχνολογίας κραδασμών ή των λύσεων απόσβεσης σε πρώιμο στάδιο. Παρεμπιπτόντως, αυτό και ο φοιτητικός διαγωνισμός INNOVACE μας δίνουν τακτικά το έναυσμα για νέες προσεγγίσεις και προϊόντα", εξηγεί, σημειώνοντας ότι στην προκειμένη περίπτωση, ο φιλανθρωπικός σκοπός της GPS και ο στόχος της καταπολέμησης της πανδημίας ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες.


Με τη σειρά της, η GPS επεφύλασσε στον εμπειρογνώμονα της ACE μια έκπληξη: "Με εκτιμώμενο συνολικό βάρος μικρότερο από 100 kg για την προς ηρεμία κατασκευή, σκεφτόμουν να την τοποθετήσω σε τέσσερις κυπελλοειδείς βάσεις CM-VSC1-2-M8. Ωστόσο, όταν η ομάδα GPS παρήγγειλε στη συνέχεια συνολικά 8 από αυτούς τους απομονωτές κραδασμών βαρέως τύπου, υπέθεσα ότι θα έπρεπε να ηρεμήσουν δύο ψυγεία γεμάτα με τις δόσεις εμβολίων. Το γεγονός ότι η GPS αντιθέτως πραγματοποίησε ένα διπλό σύστημα αποθήκευσης με εξέπληξε αρχικά, αλλά δείχνει πόσο σοβαρά ελήφθη υπόψη το πρόβλημα των λιπιδικών νανοσωματιδίων, τα οποία δεν μπορούσαν να καταστραφούν κατά τη μεταφορά" Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια λύση κατασκευής σάντουιτς στα εργαστήρια της GPS με βάση το σύνθημα: We play it very, very safe!

Αποσβεστήρες κραδασμών κατά των δονήσεων και των κραδασμών


Οι βάσεις κυπέλλων που προμηθεύει η ACE προστατεύουν αποτελεσματικά κατασκευές και εξαρτήματα κάθε είδους από δονήσεις και κραδασμούς. Συνήθως, όμως, τα φορτία είναι εγγενή στο σύστημα, δηλαδή προκαλούνται από τη δομή μιας συνολικής κατασκευής, τις διαστάσεις της και τις διαστάσεις των κινητήρων της ή άλλες πηγές κραδασμών που προκαλούν τις ταλαντώσεις. Στην περίπτωση του κινητού σταθμού εμβολιασμού της GPS, ωστόσο, οι δονήσεις και οι κραδασμοί προκαλούνται από την οδήγηση πάνω σε καλντερίμια, κράσπεδα και λακκούβες και επομένως είναι απρόβλεπτες. Για το λόγο αυτό, η GPS επέλεξε επίσης διπλά ρουλεμάν. Με μια φυσική συχνότητα από 16 Hz έως 35 Hz και ένα εύρος φορτίου από 3 kg έως 16 kg ανά σημείο αποθήκευσης του ψυγείου, είχε ήδη ληφθεί υπόψη μια ρυθμιστική διάταξη. Με τον διπλασιασμό των τιμών, ήταν δυνατό να μετατραπεί το κινητό εμβολιασμού σχεδόν σε σεντάν. Ως αποτέλεσμα, κανένα από τα δείγματα δεν κατέστη άχρηστο κατά τη μεταφορά. Η αντιδιαβρωτική προστασία των στοιχείων του μηχανήματος είναι σημαντική γι' αυτό όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα στις αγροτικές περιοχές. Το μικρό τους μέγεθος ήταν μια θετική παρενέργεια για τη λύση σάντουιτς που εφαρμόστηκε. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, δεν έπαιξαν ρόλο οι ελεύθερα επιλέξιμες θέσεις εγκατάστασης, οι οποίες μπορούν επίσης να γέρνουν και να σχεδιάζονται στους άξονες X, Y ή Z ανάλογα με τις ανάγκες.


Διαθέσιμοι στάνταρ είτε με νεοπρένιο είτε με φυσικό καουτσούκ ως υλικό απόσβεσης, αυτοί οι συμπαγείς βοηθοί μπορούν επίσης να καλυφθούν με σιλικόνη για υψηλή απόσβεση σε ακραίες θερμοκρασίες ή πολύ βαριές κρούσεις. Οι αποσβεστήρες κραδασμών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για όλους τους τύπους φορτίων στην κατεύθυνση ώθησης, ώθησης και έλξης και διατίθενται με κεντρικό σπείρωμα ή διαμπερή οπή. Μαζί, η GPS και η ACE κατάφεραν έτσι να φέρουν μια υπηρεσία εμβολιασμού χαμηλού κατωφλίου σε απομακρυσμένες γωνιές της επαρχίας της Καρινθίας.

Περισσότερα νέα

Η ACE Stoßdämpfer GmbH προσφέρει π&la...

Ό,τι είναι οι κασκαντέρ για τους αστέρες του κινηματογράφου, είναι οι δομικοί αποσβεστήρες TUBUS...

Η ψηφιοποίηση και η προσέγγιση της λιτής διαχείρισης θεωρούνται ως μια ευπρόσδεκτη θεραπεία αδυνα...