Κατάλογος
Κατάλογος

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

01.06.2021 02:06

Η E+E Elektronik θα παρέχει εθνικό πρότυπο μέτρησης για τη συγκέντρωση αερίου CO2

Το εργαστήριο βαθμονόμησης της E+E Elektronik, ειδικού στον τομέα των αισθητήρων, ανέλαβε από την Αυστριακή Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετρολογίας και Τοπογραφίας (BEV) να παράσχει το εθνικό πρότυπο μέτρησης (etalon) για τη συγκέντρωση αερίου CO2. Αυτό καθιστά τους εμπειρογνώμονες βαθμονόμησης από το Engerwitzdorf την ανώτατη μετρολογική αρχή της χώρας για ένα ακόμη φυσικό μέγεθος μετά την υγρασία, το σημείο δρόσου και την ταχύτητα του αέρα. Ως ορισμένο ινστιτούτο της BEV, η E+E Elektronik είναι εξουσιοδοτημένη να εκτελεί ειδικές βαθμονομήσεις σε επίπεδο εθνικού μετρολογικού ινστιτούτου για αυτά τα φυσικά μεγέθη.

Τα εθνικά ινστιτούτα μετρολογίας (NMI) - στην Αυστρία είναι το BEV - ή τα ινστιτούτα που έχουν οριστεί από αυτά βρίσκονται στην κορυφή της ιεραρχίας της μετρολογίας μιας χώρας. Παρέχοντας τα δεσμευτικά εθνικά πρότυπα μέτρησης (etalons), εξασφαλίζουν τη σύνδεση της νόμιμης μετρολογίας με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα μονάδων SI και έτσι εξασφαλίζουν παγκοσμίως συγκρίσιμα πρότυπα.

Το εργαστήριο βαθμονόμησης E+E έχει αναλάβει αυτό το σημαντικό έργο για την υγρασία και το σημείο δρόσου από το 2004 και για την ταχύτητα του αέρα από το 2011. Τον Απρίλιο του 2021, δόθηκε επίσης η ονομασία για τη συγκέντρωση αερίων CO2.

Καθορισμένο ινστιτούτο BEV / E+E Elektronik

Ως καθορισμένο ινστιτούτο, η E+E Elektronik δεσμεύεται να διατηρεί και να αναπτύσσει περαιτέρω τα εθνικά etalons σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση και τις απαιτήσεις της μετρολογίας. Προϋπόθεση γι' αυτό, εκτός από την απαραίτητη μετρολογική τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό, είναι ένα αυστηρό σύστημα διαχείρισης ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO/IEC 17025. Επιπλέον, η E+E Elektronik υπόκειται σε τακτικούς ελέγχους παρακολούθησης από το BEV και διεθνείς εμπειρογνώμονες διακρίβωσης.

Για να διασφαλιστεί η ισοδυναμία και η διεθνής αναγνώριση των εθνικών etalons, η E+E Elektronik συμμετέχει σε βασικές συγκρίσεις από το CIPM/BIPM (Comité International des Poids et Mesures / Bureau International des Poids et Mesures) ή το EURAMET (European Association of National Metrology Institutes). Επιπλέον, η E+E Elektronik εκπροσωπείται σε διεθνείς επιτροπές στον τομέα της μετρολογίας για τα σχετικά φυσικά μεγέθη.

Οι δυνατότητες διακρίβωσης και μέτρησης (δεδομένα CMC) του καθορισμένου ινστιτούτου παρατίθενται στη βάση δεδομένων βασικών συγκρίσεων του BIPM (KCDB) με την ονομασία BEV/E+E Elektronik. Σύμφωνα με τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αναγνώρισης CIPM (Mutual Recognition Arrangement - MRA), η E+E Elektronik δικαιούται να εμφανίζει το λογότυπο CIPM-MRA στα πιστοποιητικά διακρίβωσης BEV/E+E. Τα πιστοποιητικά διακρίβωσης από ινστιτούτα που διαθέτουν αυτό το λογότυπο απολαμβάνουν το υψηλότερο επίπεδο αποδοχής και παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους διαπιστευμένους φορείς διακρίβωσης λόγω της ιχνηλασιμότητάς τους σε ένα Εθνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας.

"Το γεγονός ότι είμαστε πλέον και ορισμένο ινστιτούτο του BEV για τη συγκέντρωση αερίων CO2, μετά την υγρασία, το σημείο δρόσου και την ταχύτητα του αέρα, μας χαροποιεί. Αποδεικνύει ακόμη περισσότερο τη μεγάλη τεχνογνωσία του εργαστηρίου διακρίβωσης, κάτι από το οποίο επωφελούνται οι πελάτες μας εδώ και χρόνια", λέει ο Dietmar Pachinger, επικεφαλής του εργαστηρίου διακρίβωσης της E+E.

Διαπιστευμένο εργαστήριο διακρίβωσης

Εκτός από τις ειδικές διακριβώσεις ως καθορισμένο ινστιτούτο, η E+E Elektronik προσφέρει επίσης διαπιστευμένες διακριβώσεις συσκευών μέτρησης για τα φυσικά μεγέθη υγρασία, σημείο δρόσου, CO2, ταχύτητα αέρα, ροή αέρα, θερμοκρασία και πίεση. Για το σκοπό αυτό, η E+E Elektronik είναι διαπιστευμένη ως εργαστήριο διακρίβωσης σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO/IEC 17025 με αριθμό αναγνώρισης 0608 από τον Εθνικό Φορέα Διαπίστευσης της Αυστρίας/Ομοσπονδιακό Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών Υποθέσεων. Το αποφασιστικό χαρακτηριστικό των διαπιστευμένων διακριβώσεων - σε αντίθεση με τις λεγόμενες διακριβώσεις ISO ή τις εσωτερικές διακριβώσεις - είναι η ιχνηλασιμότητα των αποτελεσμάτων των μετρήσεων σε ένα εθνικό πρότυπο και συνεπώς η διεθνής συγκρισιμότητά τους.

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει το εργαστήριο διακριβώσεων της E+E, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.eplusecal.com

Περισσότερα νέα

Με μια τριάδα που α&pi...

Με το νέο HTS801, η E+E Elektronik παρουσιάζει τον πιο ισχυρό αισθητήρα υγρασίας και θερμοκρασίας...

Ψηφιακή μονάδα ανίχνευσης για οικονομικά αποδοτική μέτρηση υγρασίας και θερμοκρασίας

Η...

από 26.04.2023 - 28.04.2023

Εμπορικό Κέντρο Chennal

Αίθουσα 3, περίπτερο F31 - F3...

Ο νέος υπολογιστής υγρασίας της E+E Elektronik υπολογίζει όλες τις σχετικές με την υγρασία παραμέτρους καθώς και το σημείο δρόσου πίεσης.