Κατάλογος
Κατάλογος

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

05.05.2023 01:05

Συζεύξεις άξονα από norelem

Από απλές μονάδες κίνησης σε σύνθετες μονάδες τοποθέτησης

Ακριβής μετάδοση ροπής, απόσβεση κραδασμών και έλεγχος κίνησης - οι σύνδεσμοι της norelem είναι ευέλικτοι και διατίθενται σε διάφορα σχέδια. Σε αυτά περιλαμβάνονται σύνδεσμοι μεταλλικών φυσητήρων, σύνδεσμοι ελαστομερών νυχιών, σύνδεσμοι με ελατηριωτή ράβδο, σύνδεσμοι με εγκάρσιο ολισθητήρα και άκαμπτοι σύνδεσμοι.

Οι σύνδεσμοι αξόνων συνδέουν δύο άξονες και μεταδίδουν περιστροφικές κινήσεις και ροπές από έναν κινητήριο άξονα σε έναν κινούμενο άξονα. Οι άξονες συνδέονται μέσω μιας άκαμπτης ή εύκαμπτης σύνδεσης. Ως επί το πλείστον, οι γραμμικές συνδέσεις αξόνων πραγματοποιούνται με εύκαμπτους συνδέσμους αξόνων. Οι συνδέσεις αξόνων χρησιμοποιούνται επίσης για την αντιστάθμιση αξονικών και ακτινικών παραμορφώσεων και γωνιακών σφαλμάτων των αξόνων, καθώς και για την απόσβεση δονήσεων και κραδασμών.

Εφαρμογές των συνδέσεων norelem

Οι συνδέσεις αξόνων χρησιμοποιούνται σε μια μεγάλη ποικιλία τομέων και σχεδίων: από απλές κινήσεις σε εργαλειομηχανές, μηχανές συσκευασίας και κλωστοϋφαντουργικές μηχανές έως σύνθετες κινήσεις τοποθέτησης στην τεχνολογία ελέγχου και ρύθμισης. Χωρίζονται σε δύο λειτουργικούς τομείς. Από τη μία πλευρά, υπάρχουν εφαρμογές στις οποίες η μετάδοση ροπής και ισχύος είναι η κύρια εστίαση, π.χ. σε αντλίες, συστήματα μεταφοράς και αναδευτήρες. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν εφαρμογές για τον έλεγχο θέσης και κίνησης, οι οποίες πρέπει να μεταδίδουν περιστροφικές κινήσεις με ακρίβεια και ακρίβεια θέσης, π.χ. σε σερβοκινητήρες και βηματικούς κινητήρες για γραμμικούς άξονες.

Διαθέσιμα σχέδια

Η Norelem προσφέρει συνδέσμους άξονα ως συνδέσμους με μεταλλικό φυσητήρα και ελαστομερή νύχι, καθώς και συνδέσμους με ελατηριωτή ράβδο, εγκάρσια ολίσθηση και άκαμπτους συνδέσμους. Η επιλογή του σχεδιασμού εξαρτάται κυρίως από τη μεταφερόμενη ισχύ και τη σύνδεση που πρέπει να εξισορροπηθεί. Ο τύπος τοποθέτησης είναι επίσης σημαντικός παράγοντας. Για παράδειγμα, υπάρχουν εκδόσεις με κομβία σύσφιξης και αφαιρούμενες κομβίες σύσφιξης, οι οποίες είναι αυλακωτές και διαιρούμενες στην περίπτωση των άκαμπτων ζεύξεων. Οι σύνδεσμοι με αφαιρούμενες, διαιρούμενες πλήμνες σύσφιξης μπορούν να τοποθετηθούν ακτινικά. Ο άξονας και ο κινητήρας δεν χρειάζεται να αποσυναρμολογηθούν για την εγκατάσταση ή την αντικατάσταση της ζεύξης.

Οι σύνδεσμοι άξονα δεν χρειάζονται σχεδόν καθόλου συντήρηση. Μόνο στην περίπτωση των ελαστομερών συνδέσμων νυχιών τα αστέρια του συνδέσμου από πολυουρεθάνη υπόκεινται σε φθορά λόγω γήρανσης και φόρτισης. Ωστόσο, τα αστέρια μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν χωρίς να χρειάζεται να αντικατασταθεί ολόκληρος ο σύνδεσμος.

Οι σύνδεσμοι με μεταλλικό φυσητήρα κατασκευάζονται από ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο, με τον μεταλλικό φυσητήρα να είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο χάλυβα και την πλήμνη από αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα. Οι σύνδεσμοι τοποθετούνται με κομβία σύσφιξης ή με αφαιρούμενη κομβία σύσφιξης. Διατίθενται για διαμέτρους άξονα από 3 έως 70 mm, μεταδίδουν ροπές από 0,5 έως 1500 Nm.

Οι σύνδεσμοι με νύχι από ελαστομερές κατασκευάζονται από αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα, ενώ το αστέρι του συνδέσμου είναι κατασκευασμένο από πολυουρεθάνη. Η συναρμολόγηση πραγματοποιείται μέσω κομβίων σύσφιξης ή αφαιρούμενων κομβίων σύσφιξης. Οι ελαστομερείς σύνδεσμοι νυχιών της norelem διατίθενται για διαμέτρους αξόνων από 3 έως 60 mm. Μπορούν να μεταφέρουν ροπές από 0,7 έως 525 Nm.

Οι σύνδεσμοι με ράβδο ελατηρίου κατασκευάζονται από αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα. Τοποθετούνται μέσω κομβίων σύσφιξης ή αφαιρούμενων κομβίων σύσφιξης. Οι σύνδεσμοι με ελατηριωτή ράβδο είναι σχεδιασμένοι για διαμέτρους αξόνων από 3 έως 35 mm και ροπές στρέψης από 3 έως 130 Nm.

Οι σύνδεσμοι με εγκάρσια ολίσθηση είναι κατασκευασμένοι από αλουμίνιο και μπορούν να τοποθετηθούν σε διαμέτρους αξόνων από 3 έως 14 mm μέσω κομβίων σύσφιξης. μεταδίδονται ροπές από 1 έως 7 Nm.

Οι άκαμπτοι σύνδεσμοι κατασκευάζονται από χάλυβα και ανοξείδωτο χάλυβα. Η μέθοδος τοποθέτησης είναι αυλακωτή και διαιρούμενη. Μπορούν να μεταδοθούν ροπές από 16 έως 2250 Nm για διαμέτρους άξονα από 8 έως 85 mm.

Περισσότερα νέα

η norelem επεκτείνει τη γκάμα των τυποποιημένων εξαρτημάτων της

μεντεσέδες norelem για προφίλ αλουμινίου

Οι μεντεσέδες βρίσκονται παν...

Ένα φορτηγό γεμάτο καινοτομίες
Η λύση για διεργασίες κατεργασίας χωρίς σφάλματα
Νέο από τη norelem: Γραμμικοί οδηγοί κυλίνδρων
Σφιγκτήρες ταχείας αποδέσμευσης ως στοιχεία σύνδεσης στο σύστημα γρήγορης αλλαγής από τη norelem