Κατάλογος
Κατάλογος

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

10.11.2023 01:11

Η PFISTERER υποστηρίζει την TenneT με σύνδεση συνεχούς ρεύματος - Η υπεράκτια πλατφόρμα DolWin kappa εγκαταστάθηκε με επιτυχία

Winterbach, Γερμανία - 7 Νοεμβρίου 2023

Η υπεράκτια πλατφόρμα DolWin kappa εγκαταστάθηκε με επιτυχία στα ανοικτά των ακτών της Κάτω Σαξονίας στο πλαίσιο του έργου σύνδεσης με το δίκτυο DolWin6 της TenneT. Στο μέλλον, θα μεταμορφώσει την Εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) από τρία αιολικά πάρκα από 155 kV σε 362 kV και στη συνέχεια σε 320 kV συνεχούς ρεύματος (DC) και στη συνέχεια θα το μεταφέρει στην ξηρά χωρίς σχεδόν καθόλου απώλειες. Η πλατφόρμα είναι η πρώτη που διαθέτει για το σκοπό αυτό δύο διακοπτικούς πίνακες με μόνωση αερίου (GIS). Είχε προηγηθεί η επιτυχής δοκιμή υψηλής τάσης της εγκατάστασης HV από την PFISTERER στο Cádiz της Ισπανίας Cádiz. Ο διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς TenneT βασίζεται επίσης στα βυσματούμενα εσωτερικά εξαρτήματα υψηλής τάσης CONNEX της οικογένειας προϊόντων PFISTERER CONNEX για το DolWin kappa.

Συνολικά, το DolWin6 είναι ήδη η 13η υπεράκτια σύνδεση δικτύου από την TenneT στη Γερμανία. Ο διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς είναι ηγέτης στον υπεράκτιο τομέα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η νέα σύνδεση 900 MW θα παρέχει ανανεώσιμη αιολική ενέργεια από τη Βόρεια Θάλασσα για θεωρητικά πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά και έτσι θα ενισχύσει περαιτέρω την ασφάλεια εφοδιασμού στη Γερμανία και την Ευρώπη. Η PFISTERER υποστηρίζει το έργο και ο γενικός εργολάβος SIEMENS Energy ανέλαβε την κατασκευή της πλατφόρμας - από ολοκληρωμένες υπηρεσίες μηχανικής και σχεδιασμού έως την επίβλεψη της  γκατάστασης των καλωδίων. Στη συνέχεια, η PFISTERER ανέλαβε την εγκατάσταση των εξαρτημάτων υψηλής τάσης και τις τελικές δοκιμές υψηλής τάσης ολόκληρης της καλωδίωσης HV. Μεταξύ άλλων, εγκαταστάθηκαν περίπου 200 σύνδεσμοι CONNEX μεγέθους 6-S της , χιτώνια εποξειδικής ρητίνης και κουτιά σύνδεσης της PFISTERER για τη μόνιμη ασφαλή μεταφορά ενέργειας.


Οπρώτος διακοπτικός εξοπλισμός με μόνωση αερίου για μεταφορά συνεχούς ρεύματος
Για πρώτη φορά, η πλατφόρμα μετατροπέα DolWin kappa διαθέτει δύο συστήματα GIS - ένα για την πλευρά εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) και ένα για την πλευρά συνεχούς ρεύματος (DC) της σύνδεσης του υποβρύχιου καλωδίου στην ξηρά. Αυτό προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα χώρου εντός της πλατφόρμας. Η PFISTERER υπολόγισε αρχικά την ικανότητα μεταφοράς ρεύματος και το ενεργειακό φορτίο διαφόρων συνδέσεων καλωδίων - από τη σύνδεση του αιολικού πάρκου εντός της πλατφόρμας μέσω του GIS στο επίπεδο 155 kV στον μετασχηματιστή και από εκεί στο δεύτερο GIS στην πλευρά
362 kV DC. Έτσι, η PFISTERER ήταν σε θέση να παρέχει υποστήριξη στο σχεδιασμό και την επιλογή της εσωτερικής καλωδίωσης, καθώς και στο χρονικά βελτιστοποιημένο σχεδιασμό όλων των διαδικασιών εγκατάστασης. Η PFISTERER επέβλεψε και τεκμηρίωσε την εγκατάσταση των καλωδίων επί τόπου, τόσο στο Cadiz όσο και υπεράκτια στη Βόρεια Θάλασσα, και στη συνέχεια συντόνισε και πραγματοποίησε την εγκατάσταση των συνδέσμων HV και των συνδέσμων εποξειδικής ρητίνης. Με βάση την υπάρχουσα εμπειρία σε έργα στον τομέα των υπεράκτιων πλατφορμών, οι ροές εργασίας για την τοποθέτηση καλωδίων βελτιστοποιήθηκαν και προσαρμόστηκαν στις προκλήσεις του έργου.
Αυτό επέτρεψε την αντιμετώπιση της πολύπλοκης υλικοτεχνικής υποδομής και του σφιχτού χρονοδιαγράμματος του έργου Η PFISTERER υποστηρίζει την TenneT με σύνδεση συνεχούς ρεύματος - υπεράκτια πλατφόρμα DolWin kappa εγκαταστάθηκε με επιτυχία.

Δοκιμή υψηλής τάσης κατά τη διάρκεια της νύχτας
Μια τελική δοκιμή υψηλής τάσης διασφαλίζει την ακεραιότητα των συστημάτων στα επίπεδα τάσης 155 kV και
362 kV μετά την ολοκλήρωση όλων των χερσαίων εγκαταστάσεων
. Για να μην παρεμποδιστούν άλλες εργασίες στην πλατφόρμα,
οι δοκιμές αυτές πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα. Για την τροφοδότηση της τάσης δοκιμής, ένα
κινητό ρυμουλκούμενο δοκιμών με δακτύλιο PFISTERER και γωνιακό σύνδεσμο με μόνωση αερίου συνδέθηκε με την πλατφόρμα μέσω ενός καλωδίου δοκιμής. Η ομάδα PFISTERER δημιούργησε επίσης μια κατάλληλη σύνδεση για το GIS 362 kV στην αίθουσα μετατροπέων της πλατφόρμας. Οι σύνδεσμοι και τα καλώδια έπρεπε επίσης να επανατοποθετηθούν αρκετές φορές για να δοκιμαστούν και οι τρεις φάσεις. Η πλατφόρμα παραδόθηκε τελικά τον Μάρτιο του 2022. Τον Αύγουστο του 2022 ξεκίνησε το ταξίδι της μέσω Ρότερνταμ προς τη Βόρεια Θάλασσα, όπου εγκαταστάθηκε 45 χλμ. από την ακτή.

Επιτυχής σύνδεση καλωδίων υπεράκτιου δικτύου στην ανοικτή θάλασσα
Για να αυξηθεί ο πλεονασμός και η ασφάλεια του δικτύου, το DolWin kappa θα συνδεθεί με την αδελφή του πλατφόρμα DolWin beta στη θάλασσα. Όπως και με το έργο DolWin gamma, η PFISTERER το πραγματοποίησε αυτό με μια γεφυροσύνδεση 155 kV Feltoflex. Περίπου 2 χιλιόμετρα καλωδίων τραβήχτηκαν μεταξύ των δύο πλατφορμών και συνδέθηκαν με τη χρήση συνδέσμων εποξειδικής ρητίνης και συνδέσμων CONNEX
. Εκτός από την εγκατάσταση στη θάλασσα, η PFISTERER συμμετείχε επίσης στην τελική δοκιμή των συνδέσεων των καλωδίων υψηλής τάσης.

Η TenneT βασίζεται εδώ και καιρό στα ασφαλή και δοκιμασμένα εξαρτήματα CONNEX HV της PFISTERER για τα υπεράκτια έργα της. Χρησιμοποιούνται στις συνδέσεις δικτύου DolWin alpha, DolWin beta, DolWin gamma και DolWin epsilon και στις υπεράκτιες πλατφόρμες καθώς και σε διάφορες δορυφορικές πλατφόρμες. Η Siemens Energy είναι ο γενικός εργολάβος που είναι υπεύθυνος για την κατασκευή της πλατφόρμας DolWin kappa. Ο όμιλος PFISTERER παρείχε υποστήριξη με τις τοπικές ομάδες και τα υποκαταστήματά του στην Ισπανία, τη Γερμανία και την Ελβετία.

Περισσότερα νέα


Winterbach, Γερμανία - 06 Φεβρουαρίου 2024 - Το σύστημα συνδέσεων CONNEX pluggable της PFIS...

Ο Karl-Heinz Pfisterer γίνεται επίτιμος πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της SE.

Winterbach, Γερμανία - 15 Ιουνίου 2023 -

Η Pfisterer, κορυφαίος πάροχος λύσεων ενεργειακή...

Η διανομή και η μεταφορά ενέργειας αποτελούν τις βασικές αρμοδιότητες της PFISTERER εδώ και σχεδό...

Από την αρχή του έτους, το Küssnacht am Rigi αποτελεί τη νέα κεντρική τοποθεσία για τους περίπου 160 υπαλλήλους μας στην Ελβετία. Για τον Όμιλο PFISTERER, ο οποίος έχει ριζώσει στην Ελβετία εδώ και δεκαετίες, αυτό σηματοδοτεί την αυγή μιας νέας εποχής: στο Küssnacht, ενώνουμε τα τμήματα μας, τα οποία προηγουμένως βρίσκονταν στο Malters και στο Altdorf, σε ένα νέο κεντρικό κέντρο τεχνολογίας και πωλήσεων.