Κατάλογος
Κατάλογος

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

07.12.2023 01:12

Dunkermotoren GmbH: Γεωργικά ρομπότ για να σώσουν το μέλλον της γεωργίας

Αυτόνομα αγροτικά ρομπότ (agri-bots) ως μέσο καταπολέμησης της αυξανόμενης ζήτησης τροφίμων και της έλλειψης εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού στην αγροτική αγορά

Η ανερχόμενη σκόνη από τη θεριζοαλωνιστική μηχανή που τραβάει το κριθάρι μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα είναι μια γνωστή εικόνα, αλλά τι συμβαίνει όταν δεν υπάρχει εργάτης για να θερίσει τη σοδειά Αυτό που είναι σαφές είναι ότι η αυξανόμενη ζήτηση τροφίμων ενός αυξανόμενου πληθυσμού, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη έλλειψη ειδικευμένου εργατικού δυναμικού, μπορεί να καλυφθεί μόνο με την αύξηση των συστημάτων που λειτουργούν αυτόνομα.

Στην αγορά ενδοεφοδιασμού, το θέμα της αυτονομίας βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων τα τελευταία χρόνια. Αυτή η τεχνογνωσία μπορεί τώρα να εφαρμοστεί για την αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών στο πλαίσιο της καθημερινής γεωργικής εργασίας. Δοσομέτρηση, σύλληψη, ρύθμιση, τοποθέτηση - όλα αυτά είναι εργασίες που εκτελούνται τόσο σε βιομηχανικά περιβάλλοντα όσο και στη γεωργία. Είτε πρόκειται για χειρισμό πλαστικών κόκκων ή σπόρων, είτε για πρώτες ύλες είτε για συγκομιδή τροφίμων, το υλικό προϊόν δεν έχει σημασία για την τεχνολογία που βρίσκεται πίσω από την εφαρμογή. Ως εκ τούτου, οι υπάρχουσες έννοιες από τον βιομηχανικό αυτοματισμό μπορούν εύκολα να μεταφερθούν στη γεωργική τεχνολογία.

Σε αυτό το σημείο έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της η Dunkermotoren και προσφέρει πολυετή εμπειρία. Οι έξυπνοι κινητήρες BLDC με ενσωματωμένα ηλεκτρονικά συστήματα χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια για τη λειτουργία σε αυτόνομα καθοδηγούμενα οχήματα στην ενδοεφοδιαστική και μπορούν τώρα να χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση της έννοιας της έξυπνης γεωργίας με μικρές μόνο προσαρμογές ώστε να αντέχουν στις σκληρές περιβαλλοντικές συνθήκες στη γεωργία.

Η βάση των αυτόνομων γεωργικών ρομπότ

Η βάση για την αυτόνομη εκτέλεση των εργασιών κίνησης είναι οι αποκεντρωμένοι ελεγκτές και η δικτύωση των πλατφορμών που βασίζονται στο cloud. Ευφυείς ηλεκτροκινητήρες με διεπαφές CANopen ή Ethernet παρέχουν κρίσιμα δεδομένα για την κίνηση του ρομπότ. Χάρη στις παραμέτρους κίνησης που ορίζονται εκ των προτέρων, η ανάλυση αυτών των δεδομένων οδηγεί στην επιθυμητή αντίδραση του ρομπότ.

Σε ποια κατάσταση το ρομπότ πρέπει να εκτελέσει, να οδηγήσει ή να τοποθετηθεί με ποιον τρόπο ορίζεται μέσω του MotionCode του. Το MotionCode, το πρόγραμμα ελέγχου κινητήρα της Dunkermotoren, οδηγεί το ρομπότ και του λέει ποιες εργασίες πρέπει να εκτελέσει ή σε ποια θέση να κινηθεί. Εκτελείται απευθείας στα ενσωματωμένα ηλεκτρονικά του κινητήρα που είναι ενσωματωμένα στο περίβλημα του κινητήρα γραναζιών, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμο χώρο στο σχεδιασμό των ρομπότ.

Ο προγραμματισμός γίνεται εύκολα σε γλώσσα C ή μπορεί να αναληφθεί απευθείας από τους ειδικούς της Dunkermotoren από την μάρκα IIoT nexofox. Εάν χρησιμοποιούνται πολλά ρομπότ, το nexofox επιτρέπει επίσης την παρακολούθηση ολόκληρων στόλων. Έτσι μπορούν να αξιολογηθούν με ακρίβεια η τριβή, η φθορά, οι διανυόμενες και οι προγραμματισμένες διαδρομές. Σε περίπτωση προγραμματισμένης συντήρησης, μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια η τρέχουσα θέση και η κατάσταση του συστήματός σας.

Χάρη στη σύνδεση στο cloud και την ενσωμάτωση σε υπάρχοντα συστήματα, η πρόσβαση στα δεδομένα είναι δυνατή από απόσταση και από οποιαδήποτε τοποθεσία.

Μπορείτε να επικεντρωθείτε στην κύρια δραστηριότητά σας, ενώ η Dunkermotoren και η nexofox αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλουμε από κοινού στην υλοποίηση νέων ιδεών έξυπνης γεωργίας και διασφαλίζουμε ότι η αυξανόμενη ζήτηση τροφίμων θα καλυφθεί στο μέλλον - παρά την έλλειψη ειδικευμένων εργατών και την αύξηση του πληθυσμού.

ΤΕνεργειακή απόδοση ως πρόσθετο όφελος

Φανταστείτε ένα ρομπότ γεωργίας ή σίτισης στο δικτυωμένο αγρόκτημά σας του μέλλοντος. Πώς πρέπει να μοιάζει το σύστημά σας από άποψη λειτουργικότητας;

Εκτός από την αυτονομία, οι μελλοντικές ιδέες πρέπει να εξοικονομούν χώρο και να αντέχουν μακροπρόθεσμα στις σκληρές περιβαλλοντικές συνθήκες της φάρμας. Για να ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες απαιτήσεις στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης, η λειτουργία πρέπει επίσης να είναι όσο το δυνατόν πιο ενεργειακά αποδοτική.

Δεδομένου ότι τα ηλεκτρονικά των έξυπνων Dunkermotors ενσωματώνονται απευθείας στο περίβλημα του κινητήρα, τα αγροτικά ρομπότ μπορούν να σχεδιαστούν ώστε να είναι ιδιαίτερα συμπαγή. Επιπλέον, τα ηλεκτρονικά αναλαμβάνουν ευρείες περιοχές παρακολούθησης και αξιολόγησης δεδομένων, με αποτέλεσμα να απελευθερώνεται η υπολογιστική χωρητικότητα του συνολικού σας συστήματος και να εξοικονομείται ενέργεια με το ίδιο εύρος λειτουργιών.

Υπάρχει όμως και ένα ακόμη πλεονέκτημα: Με την ενσωμάτωσή τους στο περίβλημα του κινητήρα, τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά εξαρτήματα προστατεύονται από τις περιβαλλοντικές επιδράσεις. Το ίδιο το περίβλημα είναι κατασκευασμένο από χάλυβα ή αλουμίνιο. Χάρη στην προαιρετική επίστρωση, ολόκληρη η μονάδα μπορεί να επιτύχει βαθμό προστασίας έως και IP69K. Αυτό καθιστά το αυτόνομο σύστημά σας ιδανικά κατάλληλο για χρήση σε στάβλους ή εργασίες πεδίου.

Τέλος, οι ηλεκτροκινητήρες έχουν υψηλή πυκνότητα ισχύος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν μικροί κινητήρες με υψηλή απόδοση. Αυτό μειώνει τις ενεργειακές απαιτήσεις των αγροτικών ρομπότ, επιτρέποντάς τους να διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις και προσφέροντάς σας πραγματική εξοικονόμηση κόστους.

Είτε πρόκειται για κτηνοτροφία είτε για σκληρές εφαρμογές στον αγρό - αφήστε μας να συνεργαστούμε για την υλοποίηση στιβαρών και πρωτοποριακών λύσεων για τη γεωργία.

Περισσότερα νέα

Ο νέος ελεγκτής 4Q από τη Dunkermotoren προσφέρει υψηλή απόδοση σε προσιτή τιμή
Η Dunkermotoren ανοίγει το δρόμο για πλήρως αυτοματοποιημένη και ψηφιοποιημένη ενδοεφοδιαστική

Βιβλιοθήκη ασφαλείας SISTEMA για τους έξυπνους κινητήρες dPro της Dunkermotoren με STO

Η Dunkermotoren, μια μάρκα της AMETEK, είναι υπερήφανη που τροφοδοτεί το αγωνιστικό αυτοκίνητο της ομάδας Milhagem του Πανεπιστημίου του Minas Gerais με τον κινητήρα DC χωρίς ψήκτρες
Η Dunkermotoren δημοσιεύει το νέο τεύχος του περιοδικού κίνησης "mo

Από τις 14 έως τις 17 Μαΐου 2024, η έκθεση Interclean σ...